Imię: Agnieszka
Wysłany: 08-04-2008, 20:03
Aorie napisał/a:
I zaskoczę Cię - tak właściwie to mało która dziewczyna powinna nosić miseczkę A. A tym bardziej 75A.
Tak tak rozmiary zaczynają się tak naprawdę od D. To dlaczego w sklepach jakoś są zupełnie inne rozmiary niż na tych stronach co podajesz??
Przecież jak przy odwodzie 75 ścisnę się 65 (czego znalezienie już graniczy z cudem) to wszystko mnie będzie cisło i będę się w tym najzwyczajniej źle czuła.
Nie ma, bo producenci szyją te same biustonosze od lat. Kiedyś, kiedy obwody były praktycznie nierozciągliwe, 75-tki rzeczywiście nadawały się na osoby, które miały pod biustem około 75 cm. Później pojawiły się bardziej elastyczne tkaniny, ale nikt nie wziął na to poprawki. I co za tym idzie popularne 75-tki można teraz rozciągnąć do prawie 100 cm! Jak taki obwód ma podtrzymywać piersi osoby która ma te 75 cm w obwodzie?
Ja tu nikogo do niczego nie zmuszam, nie trzeba podchodzić do mnie z wrogością. Tylko dzielę się moją wiedzą na ten temat. Bo po zmianie rozmiaru poczułam się o wiele bardziej komfortowo. Nic mnie wbrew pozorom nie ciśnie, i moje ramiona wreszcie mogą odpocząć, bo nie wżynają się w nie ramiączka, które musiały podtrzymywać mój biust.
Wysłany: 08-04-2008, 20:15
Przy dużym rozmiarze to rozumem że może być problem i odpowiednio dobrany rozmiar jest niezwykle ważny, ale przy naprawdę małym niech mi nikt nie wciska kitu że mam E, gdzie A z push up mam wrażenie że są za duże.
Uwierz mi, nikt Ci kitu nie wciska. A u osób z mniejszym biustem dobranie biustonosza również jest ważne. Wbrew pozorom małe piersi też można sobie "zmasakrować". Widziałam niejedną 30-latkę, a nawet kilka 18-latek z biustem w okolicach pasa... A nosiły 75A/B.
Ostatnio zmieniony przez Aorie 08-04-2008, 20:19, w całości zmieniany 1 raz
a ja to zaczynam w to wierzyć. normalnie chyba to wypróbuję. tylko jakiś zastrzyk kasy muszę mieć.
hihi i wreszcie będzie stanik, który nie będzie miał 70 lub 75 pod biustem tylko 60
faktycznie ogladając te wszystkie zdjęcia to jest ogromna różnica między np 60D a 75D.
ja wg kalkulatora mam 60E w rozmiarze brytyjskim, F w Polskim
Wysłany: 08-04-2008, 22:27
Tylko ciekawe gdzie takie znaleźć, bo mi już probowałam niejedna ekspedientka doradzić i to w tych lepszych sklepach typu Triumph i z żadnym nic mi nie umiały doradzić, chodź mówiłam z czym jest problem.
Mi ekspedientki usilnie wciskają biustonosze, które mają za mały obwód, bo przecież każda kobieta ma 75, prawda?
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
Wszystko się da znaleźć. Z resztą podałam już parę informacji wcześniej, w linkach.
Ja Triumpha nie uważam za jeden z lepszych sklepów, wręcz przeciwnie. Cena ich produktów nie przekłada się na jakość, mają ograniczoną rozmiarówkę i niekompetentne ekspedientki.
W razie czego można do mnie pisać na PW
Ostatnio zmieniony przez Aorie 10-04-2008, 11:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum