z religijnego punktu widzenia okres Bożego Narodzenia kończy się w dniu święta Objawienia Pańskiego (6.01), jednak polska tradycja (w wielu bardzo miejscach łamiąca światowe kanony religijne) pozwala świętować (śpiewanie kolęd, choinki itp.) do bodajże 2.02 (to jest chyba święto Zwiastowania). to tak z punktu widzenia tradycji pisanej.
Imię: Anna
Wysłany: 08-01-2008, 16:30
W moim domu rodzinnym w te święta nie było choinki, natomiast ta, która ubierała w Wigilię Bożego Narodzenia ze swoim chłopakiem, zostanie przez nas rozebrana zapewne dopiero w lutym
Wysłany: 08-01-2008, 16:34
alanho napisał/a:
Bezczelna
Nie wiem czy Cie jeszcze kocham
mozesz spróbować przesunąć ten temat z powrotem siłą woli ^^
alanho napisał/a:
mi też już opadły igły - rozbierz mnie ; P
nie jesteś choinką.
Z reguły dłużej trzymam choinkę, ale ta była jakaś wadliwa, mój ojciec nabył ją od człowieka który byl w stanie lekko nietrzezwym i, podobnie jak choinka, śmierdział moczem
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
mozesz spróbować przesunąć ten temat z powrotem siłą woli ^^
Próbuje.
**MJ** napisał/a:
nie jesteś choinką.
Skąd wiesz ?
**MJ** napisał/a:
Z reguły dłużej trzymam choinkę, ale ta była jakaś wadliwa, mój ojciec nabył ją od człowieka który byl w stanie lekko nietrzezwym i, podobnie jak choinka, śmierdział moczem
ja mam sztuczną, śmierdzi workiem i zakurzonym strychem na którym przesiaduje gdy jest rozebrana.
Ja w tym roku nie ubierałam choinki, nie czułam nastroju świąt. Poza tym mi się po prostu nie chciało. Ale w poprzednich latach rozbierałam choinkę po kolędzie.
_________________ Kiedyś ktoś Cię opuści- uświadom to sobie, bądź na to gotowy, mniej boli...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum