Ostatnio wpadłam na pomysł, zeby nauczyć się jeździć na rolkach, ale zanim je kupię chciałabym się trochę poradzić. Nigdy nie uczyłam sie jeździc ani na wrotkach ani na rolakch. Czy to trudne? Wymagane sa ochraniacze? A moze najpierw kupić sobie wrotki, bo wyglądaja na bezpieczniejsze? Wy szybko się nauczyliście?
Dzieki za odpowiedzi
włożyłem rolki, 1 dzień upadków, pod koniec dnia już było git, na początek używaj ochraniaczy, albo cały czas, no i może kask, chyba nie chcesz zostać kaleką w tak młodym wielku, powodzenia
_________________ Then on that last day he breaks
And he stood tall
And he yelled... and he takes his life
Pierwszy raz mialam rolki na nogach jak mialam 9 lat teraz juz nie jezdze ale fajne to jest... lepiej rolki kup niz wrotki... ja osobiscie nie mialam nigdy ochraniaczy ale jesli czujesz sie niepewnie mozesz je sobie kupic... no zeby sie nauczyc jezdzic wystarczy Ci jeden dzien gora 2-3 powodzenia
Rolki sa super!!! Radze kupic ochraniacze tylko na rece, bo jak upadasz to zawsze mozesz sie rekoma podeprzec, aaaaa i odrazu zdejmij hamulce z rolek, bo przez nie mozna sie zabic podczas jazdy Przynajmniej mi one przeszkadzaly Pozdro!
Imię: Arturek ~~
Wiek: 19 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6668 Skąd: z miasta
Wysłany: 06-08-2005, 21:55
Rok temu kupilem sobie rolki z ochraniaczami na kolana, rece i lokcie, lacznie za ~400 zl. Hmm pojezdzilem 2 tygodnie, dupsko obilem, jezdzic jakoś się nauczylem. Potem odstawilem i rok czekaly, 1 raz sie przejechalem w te wakacje. Cóż to chyba byla zla inwestycja :shock: Może do końca wakacji coś jeszcze z tego będzie. Poza tym jeździ się w sumie naprawdę fajnie
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
kup sobie rolki =] są swietne... a co do ochraniaczy to nie wiem... nie wiem =P
jak uważasz...jesli sporostasz zadaniu to nie potrzebne ci ochraniacze...jesli sądzisz ze nie...lepiej je kup =)
Zdecydowanie radze Ci kupić rolki, ale bez ochraniaczy. Ja na ochraniacze wydałem 150zł założełem je za 1 razem, a potem jeździłem już bez nich i leżą w szafie.
_________________ "Na pochybel wszystkim,
Bo jutro z tego nie będzie już nic.
Jutro z tego nie będzie już nic,
Stoję sam na sam z życiem i muszę coś zniszczyć"
Jeżeli chodzi o tyłek, to w czasie kilku pierwszych wyjść na rolki mój też doznał lekkich uszkodzeń
_________________ "Na pochybel wszystkim,
Bo jutro z tego nie będzie już nic.
Jutro z tego nie będzie już nic,
Stoję sam na sam z życiem i muszę coś zniszczyć"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum