Imię: Agnieszka
Wysłany: 28-01-2008, 13:20
caessa napisał/a:
Alicja napisał/a:
a trochę żałuję, że mój rocznik nie ma obowiązkowej matematyki
ja bardzo żałuję, że mój nie miał. by się nami zajęto a nie wysłano na tył klasy, mówiąc uczcie się na swoje fakultety
a ja nie żałuje bo dzięki temu mogę wybrać jako dodatkowy przedmiot to co lubię i umiem, bez zbędnego uczenia się specjalnie tylko iwy łącznie do jednorazowego egzaminu, a do tego jest jakiś poziom.
Alicja napisał/a:
na pewno poziom tej matury będzie dostosowany do możliwości wszystkich zdających
To na pewno.
caessa napisał/a:
już teraz wycięto sporo z programu.
Tylko w tym roku tak zrobili, ale to nie z racji żeby było łatwiej tylko przez bałagan w oświacie. Miały być niektóre dziedziny zamienione na inne, ale okazało sie ze nikt nie zdąży tego przerobić co dodali i dzięki temu mamy łatwiej bo odjęli również to co chcieli dodać.
w następnych latach pójdzie to już nową podstawą.
Miały być niektóre dziedziny zamienione na inne, ale okazało sie ze nikt nie zdąży tego przerobić co dodali i dzięki temu mamy łatwiej bo odjęli również to co chcieli dodać.
o proszę, nawet nie wiedziałam, ze to nie było planowane.
w sensie, że nie planowano takiego zakończenia.
a to się nawet dobrze składa
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Z programu z matmy wycięto za dużo. Choćby te głupie logarytmy, których się muszę teraz uczyć na własną rękę, funkcje wykładnicze i inne rzeczy, których na wstępie wymagają od studenta politechniki. Na szczęście byłam we wrześniu na kursie z matmy na polibudzie, więc jakoś sobie radzę.
Religia na maturze- mogłaby być, jako przedmiot dodatkowy. Jednak lepszym pomysłem byłoby np. religioznawstwo. Dla osób, które chcą zostać księżmi to na pewno dobry pomysł.
_________________ Ostatnio trochę OTuję o penisie!
Choćby te głupie logarytmy, których się muszę teraz uczyć na własną rękę, funkcje wykładnicze i inne rzeczy, których na wstępie wymagają od studenta politechniki. Na szczęście byłam we wrześniu na kursie z matmy na polibudzie, więc jakoś sobie radzę.
jako przyszła studentka polibudy gd. mam nadzieję, że w tym roku tez taki kurs zrobią .
dobrze, że na moich stosunkach były logarytmy, całki, pochodne itd.
eot
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Przeprowadzono sondaż, z którego wynika, że rodzice popierają mimo wszystko naukę religii w szkołach, chociaż nie w takiej formie jak dotychczas. Uważają, że na takich lekcjach powinno się zdobywać wiedzę o różnych religiach i nie tylko aspektach związanych z wiarą, ale również z np. historią.
http://www.tvn24.pl/0,156...,wiadomosc.html
Sądzicie, że w najbliższym czasie są szanse, żeby zmienić zasady w tej kwestii? Ze zdziwieniem przeczytałam, że więcej osób popiera naukę religii w szkołach niż w latach dziewięćdziesiątych.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Jak najbardziej popieram ten pomysł, żeby istniała możliwość zdania matury na maturze. Można zdawać historię tańca czy historię sztuki po hiszpańsku to czemu ma nie być religii, która jest wg mnie znacznie ważniejsza od podanych powyżej. A jak ktoś uważa inaczej, nikt go nie zmusza w ogóle do podchodzenia do tego egzaminu.
Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1429 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 10-09-2008, 19:00
Alicja napisał/a:
Dlaczego?
Hmm.. może dlatego że jest tzw. postęp? Był komunizm, gdzie Kościół był pod bacznym okiem, niektórzy się- dla ''własnego dobra''- wykruszali. Teraz wszyscy stopniowo wracają do wiary. CZęściej pytają sami siebie, co będzie później? (kiedy w nic się nie wierzy). Trzeba edukować młodzież i pokazywać jej, że odpowiedź jest bardzo blisko nich .
Pozdrawiam.
Byłam przekonana, że 'boom religijny' jaki miał miejsce po komunizmie już minął, kiedy zaczęło dorastać pokolenie ludzi, którzy komuny nie znają z autopsji, a jednak nie są ludźmi wierzącymi.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum