Wysłany: 26-02-2006, 22:59
nio dzieki za liczne przykladziki, juz wiem co sciagac z neta- zbyt duzo moich znajomcyh takiej muzy niestety nie slucha a ja staram sie ich do tego wciagac
A zauważyliscie jaka moda na reggae sie zrobiła?
Cos w stylu hip-hopu kilka lat temu.
Mój chłopak[od laaaat słucha reggae, wierzy w Jah i uwielbia całą kulturę rastafariańską] cholery dostaje, kiedy widzi jak reggae zrobiło sie popularne.
I mimo, że próbował mi wszczepić uwielbienie dla reggae, to jak sie nie zaraziłam, lubie posłuchać Gentlemana czy czasami Boba Marleya, ale ta moda, odrzuca mnie od słuchania reggae, w którym powstają coraz bardziej żałośni naśladowcy, np. Jamal[śmiech na sali].
_________________ Ważniejsze jest umieć żyć niż umieć mówić.
Wysłany: 02-03-2006, 16:00
bo ja wiem, czy taki marny? rzecz gustu
ragga= polaczenie hiphopu (melodeklamacja) + muzyka (dziwny ferment hiphopu i reggae).
mi sie podoba, ale wcale nie dlatego ze jest taka moda.
nie zapuszczam nagle dreadów, nie przestawiam sie na rasta, nie pale trawy i nie pozuje na wyluzowana bo tak modnie, dla mnie wazna jest tylko muza.
Co do reggae, zaczynam je dopiero poznawac
Lubie Indios Bravos, Dreadsquad, Natural Dread Killaz (ragga) za Habakukiem nie przepadam. Bardzo lubie Polaka, Damiana Marleya, Boba dopiero zaczynam poznawac.
ragga= polaczenie hiphopu (melodeklamacja) + muzyka (dziwny ferment hiphopu i reggae).
mi sie podoba, ale wcale nie dlatego ze jest taka moda.
nie zapuszczam nagle dreadów, nie przestawiam sie na rasta, nie pale trawy i nie pozuje na wyluzowana bo tak modnie, dla mnie wazna jest tylko muza.
Co do reggae, zaczynam je dopiero poznawac
Lubie Indios Bravos, Dreadsquad, Natural Dread Killaz (ragga) za Habakukiem nie przepadam. Bardzo lubie Polaka, Damiana Marleya, Boba dopiero zaczynam poznawac.
Prawidłowo
Bo ta popularnosć ma dwie strony, ta dobra: ludzie poznają jamajską muzykę, która jest warta poznania, a kiedyś tyle sie o niej nie słyszało i ta zła: znajdują sie tacy, którzy chca na tej popularności zarobić i tacy, którzy po prostu chcą być modni.
Cytat:
bo ja wiem, czy taki marny? rzecz gustu
Zwróc uwagę na to jak za wszelką cenę stara sie naśladować charakterystyczny dla "jamajczyków" akcent, co wychodzi mu wprost żałośnie .
No i treść jego tekstów, która wprost poraża brakiem czegokolwiek
Ale faktycznie rzecz gustu
_________________ Ważniejsze jest umieć żyć niż umieć mówić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum