jakby nie patrzeć pozytywnie mnie zaskoczyło że w reklamie neostrady wykorzystali utwór don't worry, be happy Boba Marleya
czasami tez warto posłcuać cos co podchodzi pod reagge, np rapoiwe ziarno czy inne podoben
chciał bym zauważyć że to nie jest piosenka Boba Marleya tylko Boby'ego McFeina!!! !!! !!! a co do muzyki Indios Bravos-żądzą z kawałkiem nie rytmiczny me how Jaml-tez debeściak Vavamuffin-Paragon też jest super !!
Ach szukalem az w koncu znalazlem To ja jako wielki fan reggae slucham oczywiscie na 1 miejscu Boba Marleya Dla mnie Bob wymiata ale zeby nie ograniczajac sie do jednego artysty slucham jeszcze "Gonga" Marleya , Ziggiego tego od Marleyow cos polskiego czyli Jamal, Vavamuffin, Daab. Pewnie zapomnialem o czyms ale juz nie te lata i pamiec tez:D Lubie reggae poniewaz taka ciekawa pozytywna i spokojna muzyka przy ktorej mozna sie odprezyc i zrelaksowac
Wysłany: 09-04-2007, 11:07
leisure napisał/a:
niet
Czemu niet?
Moje dzisiejsze odkrycia: Managga, Nefre i Kultura de Natura- dzięki playliście kumpla na last.fm ;>
[ Dodano: 09-04-2007, 11:13 ]
leisure napisał/a:
bass medium
Super.
I Banda Tre też super.
Właściwie bardziej od reggae wolę ragga- to pierwsze jest bardziej jednostajne, przy reggae głównie zasypiam / relaksuje sie.
Wiek: 16 Dołączyła: 19 Maj 2007 Posty: 20 Skąd: Mexico City
Wysłany: 31-01-2008, 19:35
To teraz ja!
Moge jeszcze coś polecić?
Indios Bravos, Cała Góra Barwników, Druga Strona Lustra, Daab, Dubska, Duberman, Ciemna strona pomidora,Vavamuffin, East West Rockers, Habakuk, Izrael, Konopians, Maleo Reggae Rockers, Pajujo, Natural Dread Killaz, Paprika korps, Nefre, Paraliż band, Tabu, Bob Marley, Damian Marley, Ziggi Marley, Shaggy, Gentleman,
I to by raczej było tyle bo jakos na chwilę obecną już się pogubiłam jak jeszcze coś mi do głowy przyjdzie to moge dopisac ; p
_________________ A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał,
jest więc odtąd na wieki: i grzeszna, i święta,
zdradliwa i wierna, i dobra, i zła,
i szczyt nad chmurami, i przepaść bez dna,
początek i koniec - kobieta.. to ja
A ja nie trawię Indios Bravos. Nie wiem dlaczego, ale kojarzą mi się z komerchą i brakiem reggae'owej autentyczności. Wrzucam ich do jednego worka z Grabażem, bo zalatuje mi tym samym.
Jeśli słucham Reggae to Vavamuffin i Paprika Korps. I jeszcze jeden, chyba mniej znany zespół, Rabastabarbar, który kiedyś przypadkiem wyczaiłam wśród darmowych mp3 na wp.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
a żałuj, żałuj : )
gustuję osobiście głównie w polskich ekipach takich jak np. NDK, Paprika Korps, Dreadsquad, Etna, Eastwest Rockers, Habakuk, Vavamuffin, Banda Tre
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum