Bardzo mnie ciekawi czy byście się kolegowali z obcokrajowcem w waszej klasie jeżeli 3/4 życia spędził w szkole (mając rok przyjechał do Polski)??. Miałem jednego w klasie nikt go nie lubiał za co?? za to że jest obcokrajowcem i ma ciemną kanację??? ma Obywatelstwo Polskie ja się z nim przyjaźniłem i nie czułem różnicy że to "obcolrajowiec" co wy sądziecie o tym???
Bardzo mnie ciekawi czy byście się kolegowali z obcokrajowcem w waszej klasie jeżeli 3/4 życia spędził w szkole (mając rok przyjechał do Polski)??. Miałem jednego w klasie nikt go nie lubiał za co?? za to że jest obcokrajowcem i ma ciemną kanację??? ma Obywatelstwo Polskie ja się z nim przyjaźniłem i nie czułem różnicy że to "obcolrajowiec" co wy sądziecie o tym???
3/4 życia spedził w szkole ? Współczóję
A tak już mówiąc poważnie - nie uważam, żeby większość ludzi była aż takimi rasistami. Moim zdaniem w każdym człowieku, obojętnie jaki ma kolor skóry, najważniejsza jest osobowość i jeśli ktoś jest towarzyski, miły, koleżeński i rozrywkowy, wątpię czy, to że pochodzi np. z Afryki ma jakiś wpływ na naszą ocenę. Być może dzieci w podstawówce mają takie uprzedzenia, ale jeśli kolega chodził z wami do klasy, np licealnej, nie widzę powodu dla którego ktoś miałby go nie lubic... Bo urodził się w innym kraju? Być może po prostu był zamknięty w sobie, nieśmiały? Jesteś pewien, że jedynym powodem jego odizolowania od klasy był kolor skóry?
Po prostu dziwne Jakby do mojej klasy przyszedł taki obcokrajowiec, bardzo bym się ucieszyła i pewnie podskoczyłabym do tej osoby spytać się z kim siedzi w ławce ;>
Ostatnio zmieniony przez akukaracza 19-09-2006, 16:47, w całości zmieniany 1 raz
Poprostu Polska to nie jest kraj typu Francja, czy Anglia, gdzie przepływ obcokrajowców jest duży, może w dużych miastach typu Warszawa, Kraków, Poznań, itd. Ale w reszcie kraju nie na codzień można obcować z murzynkiem, itd. i wielu widzi w takim człowieku inną rasę...
Osobiście nie jestem rasistą, ale arabowie z reguły mi przeszkadzają, bo wiadomo kojarzą się z al-kaidą. Wiadomo wszyscy nie są terrorystami, ale taki stereotyp powszechnie panuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum