Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harlequin
31-08-2008, 18:21
Rasizm
Autor Wiadomość
**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 22-06-2008, 10:59   

unnamed, po pierwsze, cóż z tego że mają mniejsze mózgi?
Idąc twoim tokiem myślenia każdy "czarnuch" jest od ciebie głupszy (o biedna, biedna raso, jak ci sie udalo porzucić epokę kamienia łupanego!) bo ma mniejszy mózg. Jednakże powinien zmartwić cię fakt że każdy z nich jest od ciebie lepszy w łóżku bo ma większego penisa. Patologie na osiedlach i tych czrnych i białych nie są kwestią rasy lecz biedy i/lub (w przypadku osiedli "czarnych") właśnie uprzedzeń i nietolerancji.
unnamed napisał/a:
Rasy zaczeły sie mieszac, ja moge sie szczycic tym iz moja krew nie jest zanieczyszczona jakas inna rasa
Kochanie zmartwi cie zapewne fakt iż rasy "mieszają się" od dawna. Twój praszczur z jaskini niekoniecznie miał blond włosy, niebieskie oczy i chodził pod garniakiem.
unnamed napisał/a:
pozwolilsimy na rozwoj innych ras i to nas zgubi..
mówisz o innych rasach jak o podludziach, innym gatunku. Cóż takiego osiągnąłeś co czyni cie lepszym od murzyna?

http://moksa.blox.pl/html
  Znak zodiaku: panna

unnamed

Wysłany: 22-06-2008, 12:18   

To ze murzyni maja wieksze pały moze jedynie swiadczyc otym iz jest to rasa do rozmnazania sie aby biały człowiek miał wiecej niewolnikow. Biały człwoek zaprzepascił sobie władze nad swiatem i innymi podludzmi, juz prawdopodobnie nie odzyskamy tej władzy... Gdy dla murzynów w Ameryce dało sie juz ta wolnosc to mogli ich przynajmniej odwiezc do Afryki... zobaczcie np. gangi w stanach... zbieraja sie grupy murzynow i walcza z innymi murzynami... czy to nie przypomina tego co dzieje sie w Afryce? plemiona walcza pomiedzy soba? taa... Sadze iz biały czlwiek ma prawo do wszyskich kontynetow... bo jest zdobywca! Najszybciej rozwina sie biały czlowiek, i to mowi samo za siebie kto dominuje.
Ostatnio zmieniony przez unnamed 22-06-2008, 12:20, w całości zmieniany 1 raz  

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 22-06-2008, 12:25   

unnamed napisał/a:
To ze murzyni maja wieksze pały moze jedynie swiadczyc otym iz jest to rasa do rozmnazania sie

Post roku.

caessa 
Przyjaciel
**złośnica**

Wysłany: 22-06-2008, 12:58   

o masakro,
ktoś ma kompleks małej "pały" i jak Hitler nie zrozumiał przesłania Nietzchego.
ubierz glany, białe sznurówki, wyciągnił prostą rękę w górę i zapuść wąsy.

Znak zodiaku: byk

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 22-06-2008, 13:03   

Możliwe, że już nosi.

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 22-06-2008, 16:12   

unnamed napisał/a:
kontynetow
^^ z pewnością, chętnie zobaczyłabym jak zdobywasz jakiś kontynęt.

Co do reszty twojego posta... nie chce mi się komentować totalnego braku znajomości rzeczy i poglądów rodem z południowo amerykanskiej plantacji bawełny.
unnamed napisał/a:
Post roku.

myślę ze moze śmiało pretendować do tego tytułu. Nawiasem mówiąc, unnamed to kolejny post obraźliwy mimo mojego ostrzezenia, od pięciu warnów tracisz możliwość pisania, zostały ci juz tylko 2 więc lepiej zacznij używać swojego ogromnego mózgu i wyrażać swoje poglądy w sposób bardziej cywilizowany :]

http://moksa.blox.pl/html

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 22-06-2008, 16:23   

Boże skąd takie osobniki się biorą?? Tu nawet dyskutować nie ma co, bo na tak zaawansowaną głupotę już się chyba nic nie poradzi.

unnamed napisał/a:
Sadze iz biały czlwiek ma prawo do wszyskich kontynetow... bo jest zdobywca! Najszybciej rozwina sie biały czlowiek, i to mowi samo za siebie kto dominuje.

Nawet nie chce myśleć jak by wyglądał świat (o ile jeszcze by istniał) jeśli tacy "ludzie" jak ty dzierżyli by władze i wdrażali swoje jedynie słuszne racje. Chodź już hostoria przeżyła takiego jednego (chodź tak patrząc to takich mądrych było jednak trochę więcej na przestrzeni ludzkości) i widać jakoś mu się nie udało.

unnamed napisał/a:
zbieraja sie grupy murzynow i walcza z innymi murzynami... czy to nie przypomina tego co dzieje sie w Afryce? plemiona walcza pomiedzy soba? taa...

Kibole i dresiarze na Polskich osiedlach to wybielani Murzyni zapewne. W końcu biały się w taki sposób nie zachowuje, albo jeżdżą z "misją" wybicia podludzi na inne kontynenty.

unnamed napisał/a:
biały człowiek zatracił sie w wojnach pomiedzy sobą... np. taka I i II wojna swiatowa, pochłoneła wiele białych

Przecież sam napisałeś że to tylko czarni jak prymitywne ludy się atakują i wybijają nawzajem. Gdzie tu ta wyższość białych nad resztą??

unnamed napisał/a:
teraz żółci zaleja cały swiat, potrafia sie rozmnazac jak szczury... juz nic ich niepowstrzyma, własnie zamiast takich walk miedzy białymi powinnismy sie za wczasu zjednoczyc z zniszczyc Smoka ze wschodu ktory się juz niestety rozwina i stanowi powaznie zagrozenie dla białych.

Jakoś nie widze tego zalania nas przez żółtych, ale nawet jeśli to zwyczajnie silniejszy wygrywa, takie prawa natury. Tak przy okazji warto było by się zapoznać z historia Chin i Japonii i zobaczyć jak ich kultura rozwijała się już dawno dawno temu i czy przypadkiem nas nie poprzedzili.

Znak zodiaku: strzelec

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 22-06-2008, 23:12   

Typowa prowokacja.

Osobiscie nie rozumiem rasistow i niecierpie ich, nie kumam jak mozna nienawidziec, miec zal czy cokolwiek do innych ras... moim zdaniej to przejaw czystej glupoty, bo ktos inaczej wyglada, modli sie etc. to trzeba wywalic na Syberie, a najlepiej sie pozbyc.

Nie ma co najgorszym wrogiem czlowieka jest czlowiek - to jest smutna prawda.

http://www.myspace.com/r3dm0th
Ostatnio zmieniony przez devir 22-06-2008, 23:14, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: ryby

Grzegorz 
*

Wysłany: 31-07-2008, 11:02   

Roznice rasowe byly sa i beda. Z faktami sie nie polemizuje. Skoro liga NBA zdominowana jest przez czarnoskorych zawodnikow to jasne jest,ze rasa czarna ma lepsze predyspozycje fizyczne do tego sportu - nie tylko z reszta tego. Jakos nie slyszalem glosow oburzenia na ten temat. Nikt nie wrzeszczy,ze w koszykowke ma grac 50% czarnych i 50% bialych. Wydolnosc i wytrzymalosc organizmu czlowieka czarnego, zdolnosc do szybszej regeneracji po wysilku, sprawiaja,ze tacy zawodnicy maja wrodzone ( przynalezne do rasy) predyspozycje.
Mowi sie o ociezalosci umyslowej ludzi czarnych czy ich lenistwie. Widzialem czarnych, ktorym wiekszosc bialych nie dorastala do piet pod wzgledem intelektualnym ale... jestem zdania,ze wieksza czesc tego jacy jestesmy tkwi w genach odziedziczonych po prodkach. Pierwszy Homo sapiens powstal w Afryce,byl niewatpliwie czarny. Wszyscy,lacznie z Hitlerem i skinhedami, mielismy czarnoskorych przodkow. Kiedy ludzie zaczeli wedrowac do Azji a z niej do Europy i Ameryki, wraz ze zmiana ich fizjonomii, zaczela sie zmieniac ich psychika. Psychika ewoluuje tak samo jak fizjonomia. W nowych warunkach pojawil sie problem zmiennosci por roku. Trzebabylo kombinowac. Ten,kto nie pomyslal latem o tym,ze trzeba zbudowac chate na zimie i zrobic zapasy, nie doczekal wiosny. Naturalna konsekwencja tego bylo to,ze idioci, durnie i lenie wymierali...swoja droga dzis ta grupa ludzi ma sie swietnie kosztem inteligentow ktorzy wymyslili nadgorliwa opieke socjalna...
Tak wiec selekcja naturalna bialego czlowieka (zoltego z reszta tez) byla nastawiona na promowanie kombinatorow zdolnych do przezycia w ciezkich warunkach Polnocy. Tymczasem w Afryce...banany same rosly na drzewach, zwierzyny pelno, za chate moze posluzyc kilka patykow i naciagnieta na nie skora. Afrykanski klimat nie sluzy przedsiebiorczosci , choc zdaje sobie sprawe,ze to spore uogolnienie: Egipcjanie tez nie mieli lekko a stworzyli mocne i nowoczesne wtedy panstwo, biali w RPA pokazali,ze w Afryce mozliwe jest rozwiniecie rolnictwa itd. Tak czy owak, mieszkancy Afryki nie musieli sie zbytnio wysilac by przezyc i nie wysilali sie. Czy to rzutuje na ich psychike? Czy to sie komus podoba czy nie, uwazam,ze tak. Jakis tam ,nieduzy procent czarnych to ludzie przedsiebiorczy (wlasnie tacy wyszli z Afryki na podboj swiata) ale resta niestety nie.
Kilka lat mieszkalem w Stanach i czasem mialem do czynienia z "Afroamerykanami". Gdy widzialem w sklepie czarnoskora ekspedientke na ogol latwiej mi bylo znalec inny sklep niz np wykrzesac z niej informacje nt jakiegos towaru. Dodam tylko,ze zaden aktor nie potrafilby odegrac tak powolnego,slimaczego poruszania sie z miejsca na miejsce jak czarne babki za lada. Spotkalem sie z tym kilkanascie razy wiec cos w tym jest. Czarni w Stanach sa duzo wiekszymi rasitami niz biali. To wie kazdy,kto tam byl. Ponoc wiecej czarnych siedzi w wiezieniach niz studiuje na wyzszych uczelniach. Ogolnie czarnym raczej w glowach swita mysl...gdzie,komu i za ile sprzedac prochy, pogadac w rytmie rap niz zrobic ze soba cos sensownego.
Mialem tez przyjemnosc poznac chlopaka z jakiegos afrykanskiego panstwa (nie pamietam ktorego) ktory mial duza wiedze,kulture i z ktorym milo bylo spedzic czas.

Reasumujac. Trzeba umiec dostrzec roznice rasowe i nie bac sie o nich mowic. Mysle jednak,ze ci ktorzy twierdza,ze "kazdy czarny jest glupi bo jest czarny" nie zasluguja na to by poswiecac im wieksza uwage.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje,ze nie zanudzil Was moj pierwszy wpis na tym forum.
Ostatnio zmieniony przez Grzegorz 31-07-2008, 11:02, w całości zmieniany 1 raz  

radeeek
*

Wysłany: 31-07-2008, 11:19   

Pierwszy Homo sapiens powstal w Afryce,byl niewatpliwie czarny. Hitlerem i skinhedami, mielismy czarnoskorych przodkow.

mow za siebie... ja tam nie miałem czarnych przodków...

dkf 
Administrator

Wysłany: 31-07-2008, 15:34   

radeeek napisał/a:
mow za siebie... ja tam nie miałem czarnych przodków...

Tak ty spadłeś z księżyca i ewolucja cie ominęła.

Grzegorz napisał/a:
Tymczasem w Afryce...banany same rosly na drzewach, zwierzyny pelno, za chate moze posluzyc kilka patykow i naciagnieta na nie skora. Afrykanski klimat nie sluzy przedsiebiorczosci

Też nie mają tak łatwo i kolorowo, bo za to mają wielki problem z dostępem do wody, co za tym idzie i z roślinnością i uprawą czegoś, upały, wszystko dużo szybciej się psuje. Nie powiedziałabym że to taki raj na ziemi.

Grzegorz 
*

Wysłany: 31-07-2008, 19:29   

Radeeek...a jakich przodkow miales jesli wolno spytac? Twoje korzenie tez sa w Afryce czy Ci sie to podoba czy nie.

DKF - tylko czesc Afryki ma problem z woda. Pamietaj,ze znaczna czesc tego kontynentu to tropik z duza iloscia opadow, bujna wegetacja roslinna i dobrymi warunkami do rozwoju rolnictwa. Na psucie sie zywnosci dawno wymyslono sposoby.

dkf 
Administrator

Wysłany: 31-07-2008, 20:03   

Grzegorz napisał/a:
DKF - tylko czesc Afryki ma problem z woda. Pamietaj,ze znaczna czesc tego kontynentu to tropik z duza iloscia opadow, bujna wegetacja roslinna i dobrymi warunkami do rozwoju rolnictwa.

To dlaczego mi sie zawsze kojarzyło że człowiek zlazł z drzewa na terenach sawanny, a nie lasów tropikalnych?? Czyżby ktoś tu był niedouczony i tym kimś byłabym ja??

Grzegorz napisał/a:
Na psucie sie zywnosci dawno wymyslono sposoby.

Ale mówimy tu chyba o początkach ludzkości, gdzie wszystko było w powijakach, a nie o współczesności. Trochę ludków jednak musiało paść zanim zorientowali sie że mięso nie może sobie leżeć tak jak owoc, tylko obłazi go robactwo co powoduje choroby.

radeeek
*

Wysłany: 31-07-2008, 22:06   

nie nie nie moze i ty masz przodków w Afryce ale nie ja, ja szczerze wierze iz to Wszechmocny Bóg stworzyła Adama i Ewe i to sa moi BIALI przodkowe. No bo kur... nie wierze ze człowiek powstał od małpy... i nie mow mi ze mam czarnych przodków bo mnie obrażasz...

Papercat 
*

Imię: Michał
Wysłany: 01-08-2008, 01:08   

Jakie pierdoły niektórzy piszą naprawdę mnie dobijają. Przede wszystkim, najszybciej rozwijają się Azjaci, nie biali. Rasiści to głupcy z jednego powodu. Generalizują. Taki master_snake. Ile razy mu napisano: "nie generalizuj", on i tak to robi. Nie dociera do niego, że nie można uogólniać i tępić wszystkich z danej grupy. Nic nie dociera do takich ludzi. :/ Unnamed z kolei ma kompleksy.

Trzeba pamiętać, że czarny, żółty czy biały to człowiek. Różnią się od siebie, to oczywiste, ale w rzeczywistości ich prawo do życia jest równe. Śmieszy mnie zarzut, że czarni mają mniejsze mózgi. Neandertalczycy mieli większe mózgi od nas, Homo Sapiens, a i tak wyginęli. Rasy się ze sobą mieszają id bardzo dobrze. Niech tacy ludzie walczą z czarnymi jeśli chcą. Najlepiej na gołe pięści. Kiedyś wreszcie zdechną, a Darwin się ucieszy. :P Jestem tolerancyjny, nienawidzę tylko tych, którzy mają uprzedzenia ze względy na rasę, religię czy kulturę.

PS. Wiem, że posty unnamed'a i master_snake'a są już stare, ale chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz. Master_snake napisałe, że on pisze "żydzi" i jest to poprawnie. Otóż nie jest, bo twoja nienawiść jest skierowana na naród. W takim razie pisze się z wielkiej litery(nie z dużej).

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu