alanho napisał/a:
nie lubie i nie polubie: (...) Ostry
warum denn???
nie wiem poprostu nie lubie i już jakoś nigdy do mnie nie trafiał
ananke_lingo napisał/a:
alanho napisał/a:
Pih
o, tego jeszcze nie lubię za bardzo ze względu na nudny, monotonny, usypiający i okropny flow.
a ja lubie i to właśnie za flow chociaż bardziej za tekst chociaż w porównani z pierwszymi płytami to coraz płytsze te teksty piha o ile na krew,pot i łzy jeszcze jeszcze to na skazanych na sukcezz słabe ale to inny rodzaj bardziej rozrywkowy(sns) niż do rozmyślań (jak np Boisz sie alarmów)
ananke_lingo napisał/a:
Przecież to co wydaje Ten Typ to górna półka polskiej czarnej muzyki, 2cztery7 - klasyka już, a solówka Piotrka położyła większość polskich raperów na łopatki
a mi akurat na odwrót może troche przesadziłem żę solówka słaba w sumie nawet nawet średnie stany wyższe ale liczyłem na coś więcej a 2cztery7 na początku nawet sie jarałem tą płytą i to mocno ale nie była to płyta która przykuła by moją pamięć i doktórej często bym wracal może też przesto żę to nie do końca moje klimaty
Ostatnio zmieniony przez alanho 15-07-2006, 23:59, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: z okolicy
Wysłany: 17-07-2006, 10:40
bassia napisał/a:
Peje?! Pozwalam sobie na śmiech, wybacz.
Tak wlasnie Peje, bo to jeden z nielicznych raperow ktory wie o czym sa jego teksty, On to przezyl na wlasnej skorze, a ze teraz Mu sie powodzi to juz zupelnie inna sprawa... Ale nie jest takim pozerem i cfaniakiem jak Tede, u ktorego w tekstach ja tylko laski, imrezy i jaki to on nie jest asior i jego WJ... Komercja poprostu i na tym sie dorobil, ale co to ma wspolnego z rzeczywistoscia...?
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Wysłany: 17-07-2006, 14:08
alanho napisał/a:
ale zrozum żę to jest muzyka a nie autobiografia dla mnie większą komercją jest to jak ktoś sprzedaje swoje życie (tak jak peja)
wydaje mi sie ze mylisz troche pojecia, On nie sprzedaje swojeg zycia, jesli cos sprzedaje to juz bardziej swoje doswiadczenia, po to by w jakis sposob wplynac na mlodych, bo ustrzec przed bledami... A co wartosciowego widac w tekstach Tede-go?? Ja przynajmniej nic...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
może i myle pojęcia ale jeśli ktoś nagrywa piosenki o swojej rodzinie jak to mu źle było i wogóle(kogo to do ch+ja obchodzi) i potem to sprzedaje to jest dla mnie komercyjną szmatą
takie jest moje zdanie jeśli ktoś uważa innaczej i rap peji mu pomógł to fajnie ciesze sie jego szczęściem
może troche przesadziłem żę solówka słaba w sumie nawet nawet średnie stany wyższe ale liczyłem na coś więcej
w sumie to mi się tylko nie podoba podejście Mesa do wielu rzeczy, ale muzyka, flow, technika - pierwsza klasa
alanho napisał/a:
może też przesto żę to nie do końca moje klimaty
moje też nie, ale to nie ma nic wspólnego z tym, czy płyta jest dobra czy nie
alanho napisał/a:
ale zrozum żę to jest muzyka a nie autobiografia
to Tobie się chyba coś pomyliło. Może pop to nie autobiografia. Hip-hop na pewno.
alanho napisał/a:
dla mnie większą komercją jest to jak ktoś sprzedaje swoje życie (tak jak peja)
a dla mnie większą komercją jest jak ktoś robi kolejny megach***owy letni przebój z chwytliwym bitem i tekstem o niczym, podpisując go etykietką hh
alanho napisał/a:
może i myle pojęcia ale jeśli ktoś nagrywa piosenki o swojej rodzinie jak to mu źle było i wogóle (...) i potem to sprzedaje to jest dla mnie komercyjną szmatą
człowieku, czy masz pojęcie o co be w tej kulturze w ogóle? Co w tym złego, że raper nawija o swoim życiu?
alanho napisał/a:
(kogo to do ch+ja obchodzi)
może dzieciaki, które mają takie ch**owe życie jak miał on i widząc, że człowiek z takim życiorysem coś osiągnął, podniósł się, mają motywację, żeby walczyć. Takie były założenia. Ale nie pojmą tego "wielcy znaffcy z dobrych domów" o_O
alanho napisał/a:
takie jest moje zdanie jeśli ktoś uważa innaczej i rap peji mu pomógł to fajnie ciesze sie jego szczęściem
chodziło mi bardziej o to zę hh w moim odczuciu powinien być autobiografią ale uczuciową takim psychicznym portretem rapera, powinien pokazywać jakie dany raper ma poglądy na różne sprawy a nie opowiadać o wydarzeniach z jego życia
ananke_lingo napisał/a:
Co w tym złego, że raper nawija o swoim życiu?
nic ale moim zdaniem są rzeczy o których nie powinno sie raczej mówić min. o rodzinie jak dla mnie to jest sprawa intymna każego człowieka i jeśli ktoś to sprzedaje to według mnie coś jest nie tak
ananke_lingo napisał/a:
Ale nie pojmą tego "wielcy znaffcy z dobrych domów"
jeśli to było w domyśle o mnie to powiem ci jedno gówno o mnie wiesz i wiesz jaka jest różnica żę Peja by zaczął tu napierniczać jak on to miał źle a dla mnie to jest moja prywatna sprawa a jeśli to nie było do mnie to powiem ci żę chyba zbytnio generalizujesz
jeśli naprawde uważasz że ludzie z dobrych domów nie mogą mieć problemów albo nie rozumieją co sie dzieje na świecie i jak naprawde świat wygląda
chodziło mi bardziej o to zę hh w moim odczuciu powinien być autobiografią ale uczuciową takim psychicznym portretem rapera, powinien pokazywać jakie dany raper ma poglądy na różne sprawy
a to swoją drogą
alanho napisał/a:
a nie opowiadać o wydarzeniach z jego życia
ale dlaczego nie? To normalne w tej kulturze, było od zawsze i będzie. To nie ma nic wspólnego ze sprzedajnością czy komercją
alanho napisał/a:
nic ale moim zdaniem są rzeczy o których nie powinno sie raczej mówić min. o rodzinie
heh, no raczej w hip-hopie to nie jest żaden temat tabu
alanho napisał/a:
jak dla mnie to jest sprawa intymna każego człowieka i jeśli ktoś to sprzedaje to według mnie coś jest nie tak
myśli to jeszcze intymniejsza sprawa, bo są tylko dla Ciebie, ale jeśli raper wrzuca w wersy swoje przemyślenia, to już jest ok wg Ciebie, tak? Dziwne
alanho napisał/a:
jeśli to było w domyśle o mnie to powiem ci jedno gówno o mnie wiesz
i wiesz jaka jest różnica żę Peja by zaczął tu napierniczać jak on to miał źle
nie skłamałby przecież
alanho napisał/a:
a dla mnie to jest moja prywatna sprawa a jeśli to nie było do mnie to powiem ci żę chyba zbytnio generalizujesz jeśli naprawde uważasz że ludzie z dobrych domów nie mogą mieć problemów
może i mają jakieś tam problemy, ale zupełnie inne niż ludzie pokroju młodego Pejki. Ja na przykład wylewałam z problemów moich byłych znajomych z klasy z liceum, w większości rozpieszczonych córek prezydentów miast, poważnych biznesmenów, sędziów itp. No k*rwa, miały zajebiste "życiowe dylematy". Zazdroszczę im takich.
alanho napisał/a:
albo nie rozumieją co sie dzieje na świecie i jak naprawde świat wygląda
oni wiedzą tylko jak ICH świat wygląda. Zresztą, co to ma do rzeczy?
Wysłany: 18-07-2006, 08:24
alanho
zastanow sie kto i gdzie dal poczatek tej muzyce??? Tacy ludzie wlasnie jak Peja, z marginesu spolecznego, ta muzyka powstala po to by uczyc na przykladach wzietych z zycia... A jesli ktos tego nie przezyl nie odczul na wlasnej skorze to nic nie wie... Takie jest moje zdanie....
zastanow sie kto i gdzie dal poczatek tej muzyce??? Tacy ludzie wlasnie jak Peja,
znasz takie stwierdzenie jak "jesteś tak dobry jak twoja ostatnia płyta"
ostatnia płyta Peji "fturując" czyli gościnne występy Peji i kto tu jest komercyjny tede wydał 3 buhhy za darmo w sieci ile darmowych mixtapów dostępnych w obiegu wydał Peja
Wooof napisał/a:
u ktorego w tekstach ja tylko laski, imrezy
licze w ilu pisenkach tedego jest o laskach i imprezach po tem policze ile jest u peji niestety mam tylko jedną płyte peji "NOJA" nie licze ft. tedego
ananke_lingo napisał/a:
alanho napisał/a:
a nie opowiadać o wydarzeniach z jego życia
ale dlaczego nie? To normalne w tej kulturze, było od zawsze i będzie. To nie ma nic wspólnego ze sprzedajnością czy komercją
tak tylko żę niedlugo Peja nagra piosenke o swoim pierwszym razie żeby mu sie lepiej płyta sprzedała (IMO OC)
[ Dodano: 18 Lip 2006 09:39 am ]
jeszcze jedno
posłuchaj sobie klawizlle z najnowszej płyty tede-go co do nagrywania o imprezach tylko
bo np. 21 palec (pojechał po fakcie) albo hity na czasie (pojechał po Esce) i to nie w domyśle tylko wymienił ich z nazwy
Ostatnio zmieniony przez alanho 18-07-2006, 09:40, w całości zmieniany 2 razy
Panowie i panie. Magik i pfk też nagrywali tez swoje teksty o różnych sprawach ale było to wyrazone w delikatny sposób a nie jak np tede że sie rozwala po klubach na imprach (np bezele kochana) dla mnie Magik zawsze będzie najlpepszym raperem i nigdy (nawet za 100 tys złotych) nie zmienię zdania
_________________ Lilka jest bogiem, Citroën nałogiem.
"Ten kto wymyślił piwo był mędrcem" - Platon
"Zagubiłem się w Lilly Town" - pavlitto
Magik iber allez!!! Zdecydowanie najlepszy według mnie. Niestety już Ś.P. dlatego pozycję lidera w moim rankingu objął DaB (z Abradaba) - chyba z sentymentu do Kalibra 44 ...
znasz takie stwierdzenie jak "jesteś tak dobry jak twoja ostatnia płyta"
ostatnia płyta Peji "fturując" czyli gościnne występy Peji i kto tu jest komercyjny tede wydał 3 buhhy za darmo w sieci ile darmowych mixtapów dostępnych w obiegu wydał Peja
do k*rwy nędzy, tu nie chodzi kto ile darmowych do sieci wpuścił! Widocznie Tede ma na to hajs, którego z tego co wiem, nigdy mu nie brakowało raczej. Dla ciebie wyznacznikiem komercyjności jest wydanie płyty typu The Best Of...?
alanho napisał/a:
licze w ilu pisenkach tedego jest o laskach i imprezach po tem policze ile jest u peji
nie bądź śmieszny
alanho napisał/a:
bo np. 21 palec (pojechał po fakcie) albo hity na czasie (pojechał po Esce) i to nie w domyśle tylko wymienił ich z nazwy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum