Imię: Albert Fish
Wysłany: 23-02-2006, 13:51 RAMMSTEIN
Chciałbym wiedzieć co sądzicie o moim ulubionym zespole Rammstein. Jakie są wasze ulubione piosenki, a jakich nie lubicie, czy podobają wam sie teledyski, które albumy lubicie, a które nie itp.
Ja oczywiście kocham Rammsteina i jego muze. Ulubionych piosenek mam wiele. Kiedyś to był Der Meister, ale niedawno zmieniłem upodobanie na Mann Gegen Mann. Za największy niewypał uznaje "Strib Nicht Vor Mir (Don`t Die Before I Do)". Niedość że jest popowy to jeszcze w więkrzości po angielsku. Co do teledysków to fajny jest Sonne, ale najlepszy Rosenrot. Albumy podobają mi się wszystkie
No ale teraz wasza kolej.
O tak Rammstein rządzi Ja wciagne wszystko co oni zagraja i zaśpiewaja nawet "Strib Nicht Vor Mir (Don`t Die Before I Do)" jak dla mnie ten utwor jest całkiem ok i ciesze się że chlopaki nie boją sie eksperymentować. Teraz czakam na DVD z reise reise tour Najlepsze są koncerty prawdziwy majstersztyk. Fobia byłeś może na koncercie w Katowicach w zeszłym roku ?
Wysłany: 23-02-2006, 14:33
Nie no za młody jestem. Może za pare lat pojade jak przyjadom do naszego pięknego kraju. Masz limitowaną wersje Rosenrota z DVD? Jest na niej troche z koncertów z Reise, Reise Tour. Niestety tylko 3 numery. Razem 15 minut.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 23-02-2006, 17:08
Najlepszy zespół jakiego kiedykolwiek słuchałam. Najlepsze jest to że śpiewają nie w tym obrzydliwym języku angielskim, tylko po niemiecku. Wg mnie niemiecki wogóle bardziej pasuje do metalu. Wokalista ma też świetny głos. Nie lubie jedynie remixów i kawałków śpiewanych po angielsku. A najbardziej lubie płytę Mutter i Muttertag.
Wysłany: 23-02-2006, 18:37
Amerika była przez dłuższy okres czasu hiciorem, ale mi nie przypadła za bardzo do gustu, chociaż zdarza się, że słucham. Co do Rosenrota to jest świetny. Ciągle nuce tą melodyjke i podśpiewuje (chociaż nie znam niemieckiego). Może napisze o tym w dziale nałogów
Ja bardzo lubie Rammstein. Słucham bardzo często. Tym zespolem zaraził mnie tata, który jest ich fanem. Moje ulubione piosenki to: Kokain, Ohne dich, Mein Herz brennt, Amour, Mutter
"wo bist du?"... ta piosenka mnie zaczarowała.... niestety nie znam ich twórczości, tylko znam jakieś tam "hiciory", ale nie "zagłębiłam się" (jeszcze ;> ) w nich w wolnej chwili zapewne dopełnię dzieła.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 23-02-2006, 22:58
Amerika jakoś najmniej mi się podoba, ale Rosenrot to po prostu mistrzostwo, a Kokain to był jeden z pierwszych kawałków i w sumie od niego zaczeł się moje słuchanie rammsteina.
Cytat:
Moje ulubione piosenki to: Kokain, Ohne dich, Mein Herz brennt, Amour, Mutter
Widze że mamy strasznie podobne gusta. Szkoda że w śród znajomych nie mam nikogo kto by ich lubił.
Amerika jakoś najmniej mi się podoba, ale Rosenrot to po prostu mistrzostwo, a Kokain to był jeden z pierwszych kawałków i w sumie od niego zaczeł się moje słuchanie rammsteina.
Cytat:
Moje ulubione piosenki to: Kokain, Ohne dich, Mein Herz brennt, Amour, Mutter
Widze że mamy strasznie podobne gusta. Szkoda że w śród znajomych nie mam nikogo kto by ich lubił.
rosenrot to nic w porownaniu ze starszymi płytkami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum