Po pierwsze: Witam wszystkich:) Po drugie: wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:), no i wreszcie po trzecie: mam taką małą sprawę. w sumie jestem nieco sceptycznie nastawiony do opowiadania na forach o swoich miłosnych problemach, ale chciałbym uzyskać obiektywną odpowiedź na parę pytań. Sprawa jest można by rzec infantylna, jednak mi trochę na niej zależy:) więc po krótce, ja mam lat 18, Ona ma lat 14... Ola wpadła mi w oko jakiś czas temu, ale ze względu na różnicę wieku i to, że w przeciwieństwie do niektórych podrywanie czy zwykłe podejście do zupełnie obcych dziewczyn za łatwo mi nigdy nie przychodziło, nic nie robiłem w tym kierunku... no ale minęły wakacje i nagle (no może nie aż tak nagle:) ) zauważyłem, że Ona się na mnie patrzy. Pierwsza reakcja - wydaje mi się. Druga -kolejna Dziewczyna szukająca poprawy samooceny (złe i dosyć świeże wspomnienia ). No ale to było inne zerkanie. W zasadzie powiedziałbym, że ja patrzyłem się, obracałem i takie tam w bardzo podobny sposób jak nie identyczny sposób... no ale stwierdziłem, że mi się wydaje. z tym, że trwało to tak sobie bez mała 3 miesiące, moje obserwacje w pewnym stopniu przypadkiem potwierdził niepoinformowany o niczym Kolega, w końcu postanowiłem zawrzeć z Nią znajomość, co niestety przez moje niedorajstwo, święta i kilka innych przeszkód nie doszło do skutku aż do dziś. W międzyczasie jednak pewnego czwartku poszliśmy po lekcjach z klasą na szachy i piwko do jakiejś knajpki, jak się okazało Ona z koleżankami też tam się pojawiła godzinkę później (najpewniej przypadek)... Na początku wszystko fajnie usiadła vis-a-vis mnie, spoglądała, nawet zmieniła miejsce przy stole tak, że ja widziałem Ją lepiej (ergo Ona mnie). Ale żeby nie było tak pięknie musiałem nie tyle spanikować, co spartolić, bo nie zrobiłem nic, mało tego nawet później przestałem patrzeć na Nią tak intensywnie jak to robiła Ona... Dodam, że nie miałem Jej czym zrazić, wypiłem mniej niż Ona:) Niemniej w bliżej nieokreślonym momencie Ola obróciła się do mnie plecami i od tego czasu w sposób ostentacyjny nie zwraca już na mnie uwagi (nie mylić z unikaniem), choć może drobne wyjątki się zdarzają(wydaje mi się??). a że przyszły sobie święta i nie mam sposobności by do Niej w jakikolwiek sposób podejść, postanowiłem, że popełnię tego posta i może ktoś udzieli mi obiektywnego wyjaśnienia Jej zachowania od początku do końca. Byłbym niezmiernie wdzięczny, wprawdzie i tak do Niej podejdę, ale dobrze byłoby wiedzieć czego się spodziewać na ten Nowy Rok:) mam nadzieję, że nie zanudziłem i z góry dzięki za odpowiedzi:)
Pozdrawiam:)
Pewnie miała dość czekania aż będziesz łaskaw zrobić pierwszy krok.
sa dziewczyny ktore same robia pierwsze kroki, ale widocznie ona byla troche niesmiala i czekala na swieta i swietego mikolaja ale jak sie nie pojawil a swieta minely dala sobie spokoj.
A Ty musisz zrobic pierwszy krok, nikt Ci laski nie wysle z kartka swiateczna. Wez sie w garsc i do boju. Good luck:)
Sprawa jest można by rzec infantylna, jednak mi trochę na niej zależy:)
Żeby zdobyć kobietę musisz być gotów ją stracić. Kiedyś być może zauważysz, że im mniej Ci zależy, tym lepiej to wszystko się układa. Obawiając się jej reakcji, własnej reakcji, przestajesz być sobą, robisz się sztywny i mało naturalny.
RS18 napisał/a:
z tym, że trwało to tak sobie bez mała 3 miesiące,
3 miesiące, 90 dni, 2160 godzin. Jak można tak marnotrawić czas?
Ogólnie to Tobie nie trzeba pomagać, Tobie pomaga różnica wieku między wami. Masz na tyle doświadczenia życiowego, o tyle więcej wiadomości że bez problemu ją zainteresujesz. Nie będę pomijał faktu że małe dziewczynki lubią starszych chłopców, może zechcieć "być" z Tobą dla samej satysfakcji, dla możliwości pochwalenia się koleżanką etc.
Imię: Anka
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1382 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 31-12-2007, 15:56
Dziewczyna miała już dość tego czekania na Twój ruch. Jakbyś coś zrobił a nie "spartalał" na każdym kroku to by się coś działo. Weź do niej podejdź, zagadaj, trzeba było ją na Sylwka zaprosić gdzieś! Nie bój się, przecież ona Cię nie pogryzie .
RS18 napisał/a:
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:)
Nawzajem. Co byś się odważył, chłopaku na jakiś krok!
Dziewczynka się najzwyczajniej w świecie obraziła...
heh. a teraz poważnie...
Przestałeś okazywać jej zainteresowanie - ona zgłupiała i oczywiście pierwsza reakcją było całkowite odcięcie się od Ciebie. typowe.
działaj szybko
no dziewczyna dawała wyraźne znaki ,że wpadłęś jej w oko więc po co było tyle czekać. w końcu pomyślała,że robi z siebie idiotke i stwierdziła,że r=to nie ma sensu i foch ;p, więc lepiej teraz siępostaraj
Tak jak pisali u gory... tylko musze Ciebie przestrzec i przypomniec ze to jest jeszcze dziewczynka, dziecko... podoba Ci sie jej cialo, spoko jak wiekszosci facetom, ale musisz byc bardzo ostrozny, bo jezeli nawet dojdzie do zwiasku moze on tylko polegac jak to wspomnial wyzej Source do pochwalenia sie...oczywiscie tylko spekuluje bo moze byc inaczej. Ale mniej to na uwadze.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
W sumie mogłaby, ale może hamuje ją różnica wieku, to w końcu 4 lata.
dokladnie ale dal mnie to dziwne jest... nigdy nie bylem przeciwnikiem zwiazkow ze spora roznica lat pomiedzy zainteresowanymi, bo 4 lata to nie jest duzo, ale nie w tym wieku...
21 i 25 wyglada zupelnie inaczej niz 14 i 18
przepraszam ze to mowie, ale to tak jakbym ja sobie znalazl 13 albo moj brat 12 troche to dla mnie dziwne, jakbys to dalej posunal(teoretycznie) to w niektorych krajach, niestety nie znam prawa polskego, moglbym nawet pojsc za to do wiezienia...
sorki ze to mowie, ale nie moglem sie powstrzym, poprostu musialem to powiedizec.
No a jesli ona jest mlodsza o 4 lata to nie oczekuj od niej ze to ona zrobi 1 krok, bo takie rzeczy sie poprostu nie dzieja... za latwo i za pieknei by bylo
_________________ It’s got to be, easy to see
What everyone takes out of me
Knocking me down, dragging me out
How did you end up in that crowd?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum