Ja właściwie nie wiem jak znalazłam się na jego blogu, przeczytałam jedną notke i skomentowałam. Poprosił mnie w komentarzu czy dałabym mu swój numer gg, bo zdaję się być interesującą osobą xD
To szybko Ja to ponad pół roku maile tylko pisałam i komentarze na blogu ^^
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
głównie przez to zę nie traktuje znajomości przez internet powaznie (wiekszosć osób z forum z którymi gadam na gg sie o tym przekonały)
przytocze tutaj chociażby to zę kiedyś z pewną osobą dobrze mi sie rozmawiało o wszystkim i w ogóle - i pewnego dnia napisałem jej po prostu "nie pisz do mnie wiecej"
Imię: Ola
Wysłany: 19-05-2007, 10:17
Miomo, że nie mogę nikogo nazwać swoim przyjacielem w realu, jak i w internecie to uważam że taka przyjaźń może istnieć. Sam fakt, że jest ktoś, choć daleko, komu mozemy się zwierzyć i z kim porozmawiać, dodaje nam otuchy. Czasami sama obecność wiele znaczy i to nie ważne czy siedzi obok nas, czy jest oddalony o kilkaset kilometrów.
ja ogólnie nie uznaję takiego tworu jak przyjaźń. bez względu na to czy w realu czy przez internet.
ale czasami łatwiej mi się gada przez neta. nie lubię prowadzić poważnych rozmów na żywo. zawsze boję się, że powiem za dużo i nie będę mogła komuś spojrzeć w oczy. a przez internet nie ma tego problemu. w ostateczności nacisnę x i nie będę musiała się tłumaczyć z tego co powiedziałam.
łatwiej jest mi się otworzyć przed kimś z internetu. bo skoro i tak go nie znam to nie muszę nic udawać.
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Imię: Ola
Wysłany: 19-05-2007, 15:57
darn napisał/a:
Tylko, że obecność tutaj a kilkaset km. od siebie robi różnice.
jeśli chodzi o rozmowę to tak, ale mi chodziło o samą świadomośc posiadania przyjaciela, odczuwając jakiegos typu bezpieczeństwo z faktu że ktoś jest, kto nas wysłucha, mimo że nie ma go obok nas.
Wiek: 16 Dołączyła: 19 Maj 2007 Posty: 20 Skąd: Mexico City
Wysłany: 19-05-2007, 17:43
Ja wierzę w przyjaźń przez neta mam takie szczęście ze mam właśnie taką osobę b. często ze sobą rozmawiamy wysyłamy sobie kartki na święta gadać możemy godzinami o pierdołach a jeśli mamy problem możemy się sobie zwierzyć
Kiedyś nie wierzyłam w coś takiego, ale myliłam się według mnie przyjaźń przez neta jest jak najbardziej możliwa
Może na tym forum znajde kogoś kogo będę mogła nazwać internetowym przyjacielem kto wie
_________________ A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał,
jest więc odtąd na wieki: i grzeszna, i święta,
zdradliwa i wierna, i dobra, i zła,
i szczyt nad chmurami, i przepaść bez dna,
początek i koniec - kobieta.. to ja
zawsze boję się, że powiem za dużo i nie będę mogła komuś spojrzeć w oczy. a przez internet nie ma tego problemu. w ostateczności nacisnę x i nie będę musiała się tłumaczyć z tego co powiedziałam.
Moim zdaniem to bariera. Wolę powiedzieć i później się tłumaczyć, niż zastanawiać się milion razy nad jednym zdaniem, to trochę fałszywe.
Cytat:
jeśli chodzi o rozmowę to tak, ale mi chodziło o samą świadomośc posiadania przyjaciela, odczuwając jakiegos typu bezpieczeństwo z faktu że ktoś jest, kto nas wysłucha, mimo że nie ma go obok nas.
A co wtedy, gdy ten przyjaciel jest potrzebny nam tu, a nie tam?
kamasutra napisał/a:
Mi się czasem wydaje ze taka daleka przyjaźń ciężko jets utrzymac, trzeba ja czasem bardziej pielęgnowac niz tą bliższą.
Myślę, że w ogóle trzeba o nią bardziej dbać, tutaj spotkasz się w szkole, pogadasz o byle czym i już jest jakiś kontakt. W internecie nie możesz wielu rzeczy, nie przytulisz, nie pójdziesz do kina, dlatego jest trudniej. Jest za mały zakres tego jak możesz budować tą więź.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum