Osobiście nie bawię się w takie coś. Owszem, wiem, że może taka znajomość istnieć, ale czy można nazywać ją przyjaźnią, to tego już nie jestem taka pewna.
Raczej nazwałabym go powiernikiem. Można mu powiedzieć dosłownie o wszystkim i nie potrzebne tu jest zaufanie, bo ta osoba i tak Cię nie zna i jeśli tego nie zechcesz, to Cię nigdy nie pozna. Nie trzeba się hamować, bo w sumie wszystko jedno, bo to obca osoba, nie będzie żadnych konsekwencji, jeśli reakcja Ci się nie spodoba możesz automatyczne zerwać kontakt bez możliwości wpadnięcia na siebie któregoś pięknego dnia; a nawet jeśli, to nie jesteście tego świadomi.
No i takie coś jest dobre na nudę, kiedy ktoś myśli o czymś innym, niż spotkania w realu. Ale ja nie nazwałabym tego przyjaźnią.
_________________ Kiedyś ktoś Cię opuści- uświadom to sobie, bądź na to gotowy, mniej boli...
hmm.. to zależy czego oczekujemy od przyjaciela.. jeśli tylko porady - to net może ją dać; ale raczej nie poklepie Cię po plecach i nie pomoże w trudnych chwilach tak naprawdę.
Net to złudzenia - nic poza tym.
Imię: Aneta
Wysłany: 09-10-2007, 18:34
Nigdy nie wiadomo, kto siedzi po drugiej stronie. Człowiek może być naszym "przyjacielem", ale nie ukrywajmy prawdy... taka przyjaźń nie jest prawdziwą przyjaźnią.
_________________ "A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć".
Za ukochaną, przyszłą ojczyznę.
Nigdy nie wiadomo, kto siedzi po drugiej stronie. Człowiek może być naszym "przyjacielem", ale nie ukrywajmy prawdy... taka przyjaźń nie jest prawdziwą przyjaźnią.
dlatego czasme warto się spotkac w realu
ja się spotkalam nie żałuje
wiem ze mogę na nią liczyc
jak mnie z domu wyrzucą to pojade do niej
No nie ma co się oszukiwać, że przyjaźń wyłącznie w necie jest taka sama jak w realu. Ot, inny 'rodzaj' przyjaźni. Powinni na to wymyślić jakąś zgrabną nazwę w dzisiejszych czasach.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
Nie napisałam "powinnam" tylko "powinni" Specjaliści od języka, kontaktów międzyludzkich itd ^^.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum