Wysłany: 03-05-2006, 09:54
NIE ROB TEGO!
Wprawdzie wydzielanie sebum (tej tłustawej warstwy na twarzy) się zatrzyma, ale potem, to co wstrzymane, jak już się nagromadzi i skończysz się opalać, będzie wydzielać się dalej i to w większej ilości!
Musiałam Cię przestrzec- moja ekskoleżanka miała megaproblem z pryszczami, do tego stopnia, że musiała iść na zabieg usuwać "kratery" po pryszczach- blizny, żeby nie straszyć.
tamarka_zgr napisał/a:
a wie ktoś może jak usunąć takie małe czerwony krosteczki, które mi najczęscie wyskakują na przedramionach ?
no wie ktoś czy nie ?
Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem o jakie krostki ci chodzi... spróbuj je potraktować jakimś kremem/żelem na pryszcze (takim jaki stosuje się na twarz bo co za róznica czy twarz czy przedramiona) a jeśli masz krostki tylko na przedramionach i w związku z tym nie masz w domu żadnego leku na trądzik to kup w aptece paste cynkową (2 zł. ) i tym smaruj...jeśli nie są to ropne wypryski dobrze pomaga masaż szorstką rękawicą (po jakimś czasie przestana się tworzyc nowe krostki a skóra stanie się gładka i miękka).
_________________ " Rób co chcesz, kiedy nie krzywdzisz nikogo..."
Blessed Be
Witam... piszecie ze drożdze są dobre, ale w jakich proporcjach sie je miesza i z czym, bo widziałem ze pisaliście coś o mleku, a na jakiejś innej stronie przeczytałem ze z wodą... Napiszcie w jakich proporcjach to mieszac i ile razy to pić...
Ja kiedys piłam drożdze przez około dwóch miesięcy. Cera mi sie poprawiła, przynajmniej nie wyskakiwało tyle pryszczy. Niektorzy zalewaja je mlekiem, ja piłam je z woda, tak tez można. 2 łyżeczki drożdzy plus 2 łyżeczki cukru(chyba że ktos woli bez) zalać do połowy gorocą wodą. Piałam to codziennie wieczorem.
powiem wam ze no hmm ciezko jest z tradzikiem...ale z tego co wiem...robcie tak...
1. Umyj twarz mydlem siarkowym lub Clerasil...
2. (Zanim pojdziesz spac) Zobacz czy cos sie da wydusic na twarzy...tylko nie wyduszaj takich ktorych sie nie da wydusic
3. Zanim pojdziesz do lozka poloz na swoja twarz puder...no wiecie taki puder jak sie uzywa do dzieci ...bialy nazywa sie Alantan
No i najlepiej brac witaminke c i pic duzo sokow przechodzi polecam )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum