Wysłany: 29-08-2007, 20:54 PROSZE O POMOC!! WINDOWS CZY MAC??
Otóż planuję w najbliższym czasie kupić laptopa i tu mam do Was pytanie. Wybrać go z systemem operacyjnym WINDOWS VISTA czy MACINTOSH?? Naprawdę nie wiem, potrzebuję waszej pomocy!! Dzięki z góry!
Polecam maca, z tego powodu iż z wirusami pratkycznie zadnych problemów nie ma. Na dodatek, gdy planujesz pracowac na nim to równiez mac, bo programy na maczka są niezłe, zwłaszcza gdy chodzi o multimedia.
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Ze względu na niski poziom zaawansowania większości użytkowników komputerów polecam produkty microsoftu, najlepszym rozwiązaniem jest kupić laptopa z systemem operacyjnym Windows xp (home). Jest on najłatwiejszy w obsłudze. Vista jest strasznie zbugowana, nie ma przyjaznego interface i ma okropne wymagania - spowalnia system.
Mac nie ma przejrzystego interface (niestety). Początkujący może się łatwo pogubić.
Polecam skontaktować się ze sprzedawcą upatrzonego modelu, zapytać o wymianę systemu na xp, bądź zakupienie laptopa bez oprogramowania i dokupienie windowsa xp
Jeśli nie chcesz mieć laptopa do grania, to tylko Mac
Mam Mac'ki od 2 klasy podstawówki, a mój ojciec 3 już laptopa, przez te wszystkie lata nie złapałem żadnego wirusa, komputer zawiesił mi się dosłownie kilka razy, a w naprawie był tylko raz (i to ten najstarszy) po tym jak pod moją i ojca nieobecność mamusia się dosiadła
Zresztą jak kupisz nowszego laptopa z procesorem intela, to można przełączać się pomiędzy Mac'kiem i PC, czyli po porstu Mac "udaje" PC i to czasem lepiej niż sam w sobie PC by się udawał
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
no tak, ale różnica w cenie jest dość znaczna między pc a macami. a śmiało można przecież dobrego laptoka kupić za 2500 zł już (Laptok) . do tego windows za 300 zł (Windows) żeby dużo gierek chodziło i można śmigać. jeśli się nie łazi po stronach traktujących o naturalności to śmiało taki system pochodzi długo.
_________________ Nie wszystko złoto co się święci
Ja bym polecił Linux-a. Vista podobno dziurawa, wolna i nieprzewidywalna, a mac-a w jeden dzień z crackowali (co daje obraz o bezpieczeństwie takiego systemu).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum