Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-03-2008, 12:58
Problemy z paznokciami-jak pielegnujecie paznokcie?
Autor Wiadomość
madziaaa 
*

Imię: Magda
Wysłany: 12-12-2007, 17:47   

naturalne zażelowanie - nałożenie na naturalną płytke paznokcia żelu UV :) zabieg dostepny w salonach stylizacji paznokci :)

caessa 
Przyjaciel
**złośnica**

Wysłany: 12-12-2007, 18:01   

madziaaa napisał/a:
naturalne zażelowanie - nałożenie na naturalną płytke paznokcia żelu UV :) zabieg dostepny w salonach stylizacji paznokci :)

dzięki :)

moje paznokcie się połamały. wszystkie oprócz małych.
ja zawsze mam długie małe paznokcie.

Znak zodiaku: byk

madziaaa 
*

Wysłany: 12-12-2007, 18:06   

NMZC :) jeżeli oczywiście zależy Ci na długch pazurkach możesz je przedłuzyć równiez żelem UV albo ewentualnie zrobic tipsy :)

caessa 
Przyjaciel
**złośnica**

Wysłany: 12-12-2007, 18:08   

madziaaa napisał/a:
jeżeli oczywiście zależy Ci na długch pazurkach możesz je przedłuzyć równiez żelem UV albo ewentualnie zrobic tipsy :)
zależy mi na długich, ale na takie zabawy to mnie nie stać :) . nic, będę próbować zapuszczać dalej

madziaaa 
*

Wysłany: 12-12-2007, 18:12   

w takim razie powodzenia ;D

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 12-12-2007, 18:15   

1. Nie zmywać. Od zmywania paznokcie się rozdwajają- udowodnione naukowo w mojej kuchni. Odkąd mam zmywarkę stan moich paznokci się poprawił.
2. Krem do rąk i paznokci- nosić przy sobie małą tubkę i się smarować jak się przypomni
3. Ciągle mieć pomalowane paznokcie- najlepiej odżywką. Jak mam pomalowane paznokcie na jakiś ciemny kolor to nie wsadzam ich do buzi, więc to też jest sposób :P
4. Nie używać metalowych pilników. Jak się ma delikatne, cienkie paznokcie nie używać też tej najostrzejszej części pilniczka papierowego.
5. Pić skrzyp tudzież brać skrzypowitę itp.

Znak zodiaku: strzelec

Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Imię: Gabi
Wysłany: 12-12-2007, 18:37   

jakkolwiek napisał/a:
1. Nie zmywać. Od zmywania paznokcie się rozdwajają- udowodnione naukowo w mojej kuchni. Odkąd mam zmywarkę stan moich paznokci się poprawił.

A to zalezy. Dla mnie zmywanie to tylko jeden z elementow ktore powoduja u mnie rozdwajanie. Najczesciej chodzi o brak witamin po prostu.

jakkolwiek napisał/a:
2. Krem do rąk i paznokci- nosić przy sobie małą tubkę i się smarować jak się przypomni

POlecam Neutrogene. Jest nie dosc ze wydajna to natychmiast skuteczna :>
[jest jednak droga]

jakkolwiek napisał/a:
3. Ciągle mieć pomalowane paznokcie- najlepiej odżywką. Jak mam pomalowane paznokcie na jakiś ciemny kolor to nie wsadzam ich do buzi, więc to też jest sposób

Jesli sie pamieta o tym, zeby najpierw malowac paznokcie bezbarwnym podkladem to tak. Inaczej od ciemnych kolorw plytka sie przebarwia.

jakkolwiek napisał/a:
4. Nie używać metalowych pilników. Jak się ma delikatne, cienkie paznokcie nie używać też tej najostrzejszej części pilniczka papierowego.

Czasem nie ma sie innego pod reka. Ale faktem jest, ze ten metalowy tylko strzepi paznokcie i lepiej stosowac papierowy :]

jakkolwiek napisał/a:
5. Pić skrzyp tudzież brać skrzypowitę itp.

Ja tam lykam sobie tran w kapsulkach :)
2 tabletki dziennie i po tyogdniu widac rezultat :)

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 12-12-2007, 21:19   

madziaaa napisał/a:
naturalne zażelowanie - nałożenie na naturalną płytke paznokcia żelu UV zabieg dostepny w salonach stylizacji paznokci

A ile takie coś kosztuje i czy trzeba do tego tak samo jak do tipsów zedrzeć pierwszą warstwę paznokci?? Bo kiedyś miałam zrobione żelowe ale zeszły mi dosłownie po kilku dniach, przez to ze bardzo pocą mi się dłonie i nie dość że straciłam dość dużo pieniędzy to przez długo wyglądały strasznie.

Nimfomanka_ 
Stuknięta

Imię: zemra
Wysłany: 13-12-2007, 18:48   

ja miałam długie,chodowałam z dwa tygondnie, ale potem mnie już ta długaośc wkurzała i obcięłam je. i teraz mam krótkie. ja biore witaminki, kremuje łapki a jak zmywam czy coś takiego to zakładam gumowe rękawiczki :)

merel 
Boska i skromna.

Wysłany: 13-12-2007, 19:08   

Własnie przed chwilą obgryzłam paznokcie. Nie wytrzymałam.
Staram się dbać o paznokcie. Nie mam żadnej żałoby pod nimi. Są czyste i krókie. Przeważnie krótkie.

madziaaa 
*

Wysłany: 13-12-2007, 22:46   

A ile takie coś kosztuje i czy trzeba do tego tak samo jak do tipsów zedrzeć pierwszą warstwę paznokci?? Bo kiedyś miałam zrobione żelowe ale zeszły mi dosłownie po kilku dniach, przez to ze bardzo pocą mi się dłonie i nie dość że straciłam dość dużo pieniędzy to przez długo wyglądały strasznie.

Co masz na myśli pisząć ' zedrzeć pierwszą warstwe paznokci '
Jeżeli Twoje paznokcie żelowe Ci zeszły to napewno nie z powodu tego że pocą Ci sie dłonie bo to jest niemożliwe..
Możliwe że paznokcie odpadły z powodu złego założenia lub podpowietrzeń :)

Przy naturalnym żelowaniu nalezy DELIKATNIE zmatowić płytke paznokcia aby zwiększyć przyczepność masy żelowej.
Po ściągnieciu żelu z płytki nabłyszcza sie ją specjalnymi odzywkami tak że nie jest naruszona :)

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 14-12-2007, 12:33   

madziaaa napisał/a:
żeli Twoje paznokcie żelowe Ci zeszły to napewno nie z powodu tego że pocą Ci sie dłonie bo to jest niemożliwe..
Możliwe że paznokcie odpadły z powodu złego założenia lub podpowietrzeń

Zrobione były dobrze, ale był to taki sam efekt jak by je ktoś dużo moczył w wodzie. Kilka osób mi to samo powiedziały. Lakier tak samo krutko mi się trzyma.

madziaaa napisał/a:
Co masz na myśli pisząć ' zedrzeć pierwszą warstwe paznokci '

madziaaa napisał/a:
Przy naturalnym żelowaniu nalezy DELIKATNIE zmatowić płytke paznokcia aby zwiększyć przyczepność masy żelowej.

Teoretycznie o tym, ale mi je dość mocno zmatowiła ostrą polerką.

Czyli to rówmnież nie dla mnie i jestem skazana na wiecznie łamięce sie paznokcie.

madziaaa 
*

Wysłany: 14-12-2007, 21:24   

[color=white]Zrobione były dobrze, ale był to taki sam efekt jak by je ktoś dużo moczył w wodzie. Kilka osób mi to samo powiedziały. Lakier tak samo krutko mi się trzyma.
[/color]
- jeżeli paznokcie były dobrze zrobione to niemożliwe żeby zeszły pod wpływem wody, podejrzewam iz były podpowietrzone dlatego żel 'zszedł' z płytki, możliwe jest rowniez że twoja płytk jest nieprzystosowana do żeli, żel może odpaść również jeżeli bierze sie jakieś leki lub jest sie w ciąży - zdarzają sie i takie przypadki :)

Czyli to rówmnież nie dla mnie i jestem skazana na wiecznie łamięce sie paznokcie.[/quote]

Niekoniecznie istnieje jeszcze metoda fiberglass służąca do rekonstrukcji złamanych lub rozdwajających się paznokci za pomocą jedwabiu :) ;) [/scroll]
Ostatnio zmieniony przez madziaaa 14-12-2007, 21:28, w całości zmieniany 4 razy  

harlequin 
Moderator
vehement flame

Imię: Anna

Wysłany: 14-12-2007, 21:30   

O jakie szczęście, jakie szczęście, nie muszę już tak się martwić o moje wiecznie słabe i łamiące się paznokcie, bo i tak będę je skracać możliwe najbardziej, bo będę się uczyć grać na gitarze i mają mi nie przeszkadzać :P
Odkąd pamiętam, zawsze miałam problemy ze skórkami :/ To potrafi doprowadzić do szału, bo nic nie działało na to. Różniste kremy sprawiały, że moja skóra dłoni ogólnie była przecudna w dotyku, a paznokcie jakieś mocniejsze, ale skórki zostawały zawsze.
Teraz też są, ale mam krótkie paznokcie, to ogólnie dłonie nie zwracają na siebie takiej uwagi, więc jakoś ten mankament się ukrywa i jest znośnie. :|

Znak zodiaku: lew

miyako 
Zasłużeni

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 15-12-2007, 12:59   

Przeczytałam cały temat i aż się przestraszyłam. Nie sądziłam, że aż tak należy dbać o paznokcie. 0.o Po prostu obcinam je i tyle. Są krótkie i dosyć zgrabne.
Moja mama używa zmywacza do paznokci z witaminami, to chyba też ma jakiś wpływ na ich wygląd. A ma ładne.
Ostatnio zmieniony przez miyako 15-12-2007, 13:00, w całości zmieniany 1 raz  

Znak zodiaku: bliznieta

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu