Nie, mój drogi. Zwracam uwagę na kulturę. Rozkazów nie zamierzam słuchać.
Cytat:
Nie był bezsensowny. Dlaczego tak uważasz?
Cytat:
Nie był bardzo odbiegający od tematu. Ba! Nawet nie bardzo nie był. Była to rada, instrukcja. O tym jest ten temat i po to on jest.
Był bezsensowny, jak najbardziej. Czy sądzisz, że używanie świetlówki na częściach ciała to dobry pomysł by pogodzić się/ zapomnieć o gwałcie? Może spowodować, że ktoś zrobi sobie krzywdę.
fobia napisał/a:
A może ja nie mam sumienie. W sumie nie możesz tego wiedzieć. Mogę być mordercą i gwałcicielem.
Próbujesz z siebie zrobić gorszego niż jesteś? Pomijając fakt, że zły nie jesteś.
fobia napisał/a:
A teraz proszę jeszcze raz o przywrócenie mojemu postowi pierwotnej wersji.
Po pierwsze nie potrafię przytoczyć Twoich dosłownych słów, po drugie mogłoby to być szkodliwe. A więc: nie.
Miłego wieczoru. ^^
_________________ Król bezgranicznie kochał swą małżonkę, królową, a ona całym sercem kochała jego. Coś takiego musiało skończyć się nieszczęściem.
Czuła jestem na takie zdania, z wykrzyknikiem czy bez.
A ja i tak tam widzę rozkaz. ^^
fobia napisał/a:
Tak. Jest to moja opinia. A forum służy do wyrażania opinii.
A gdybym ja powiedziała: "Na pohybel wszystkim murzyńskim sku********! Radzę by we wszystkich rzucać świetlówkami i trzeć, żeby bolało!" to czy to byłoby dobre? W końcu też wyrażam swoje zdanie i tylko radzę. A jednak takich rzeczy się nie robi. To złe i może na kogoś, nawet na jedną osobę wywrzeć zły wpływ.
Platon twierdził, że skoro człowiek wie co dobre, a co złe to wybiera to dobre i czyni tak. Bzdura. Ty wiesz, że gwałt jest zły (przynajmniej dla większości) i trudno się z tym pogodzić, a mimo to podpowiadasz kolejny zły pomysł z radzeniem sobie z owym gwałtem.
_________________ Król bezgranicznie kochał swą małżonkę, królową, a ona całym sercem kochała jego. Coś takiego musiało skończyć się nieszczęściem.
W miarę możliwości nie powinniśmy stwarzać okazji mogących wywołać jakąkolwiek krzywdę.
Aktualne statystyki WHO dla 2004 r. odnotowują 1,18 mln ofiar śmiertelnych wypadków drogowych na całym świecie. Od początku motoryzacji (1900 r.) w wypadkach drogowych na całym świecie zostało zabitych ponad 35 mln osób, a ok. 1,24 mld rannych.
To jak z tym zagrożeniem? Mam nie wsiadać do samochodu?
W miarę możliwości powinno dawać się jak największą swobodę obywatelską.
Fobia napisał/a:
Nie mówię. Bo to nie prawda. Dobrze wiesz, że istnieją różni manipulanci
Manipulacja to proces złożony. Jak by na to jednak nie spojrzeć, decyzję podejmuje manipulowany. Każda forma wypowiedzi jest formą hipnozy i może prowadzić do zmanipulowania drugiej osoby. Jeżeli ktoś się zastanawiał, czemu mnisi mówią tak mało, teraz już wie.
Imię: Albert Fish
Wysłany: 31-01-2008, 10:41
miyako napisał/a:
Czuła jestem na takie zdania, z wykrzyknikiem czy bez.
A ja i tak tam widzę rozkaz. ^^
W takim razie przepraszam :*
miyako napisał/a:
A gdybym ja powiedziała: "Na pohybel wszystkim murzyńskim sku********! Radzę by we wszystkich rzucać świetlówkami i trzeć, żeby bolało!"
To bym się z Tobą zgodził. Hail Ku Klux Klan.
miyako napisał/a:
czy to byłoby dobre? W końcu też wyrażam swoje zdanie i tylko radzę
I dlatego, nawet jeśli byłbym adminem nie mógłbym Ci tego zabronić. To twoja opinia a mi nic do tego. Mógłbym się jedynie przyczepić o ten wulgaryzm lub o pisanie nie na temat, gdybyś napisała to np. w odliczance.
miyako napisał/a:
A jednak takich rzeczy się nie robi. To złe i może na kogoś, nawet na jedną osobę wywrzeć zły wpływ.
Oj robi sie, robi.
Pojęcie zła jest względne. Dla mnie może być to dobre, dla Ciebie jest złe.
miyako napisał/a:
Ty wiesz, że gwałt jest zły (przynajmniej dla większości) i trudno się z tym pogodzić, a mimo to podpowiadasz kolejny zły pomysł z radzeniem sobie z owym gwałtem.
Zło atakuje złem. Ryzykowna metoda, ale skąd wiesz, że nie pomaga? Może akurat zabrałaś komuś szczęście i radość z życia usuwając moją poradę.
Dobra, idę nabijać gdzie indziej, gwałt mi sie znudził.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum