jest to ciezki przypadek zamkniecia sie w sobie (zreszta wcale sie nie dziwie)wiesz jesli ona Ci sie z tego zwierzyla to musisz dac jej 10000000000%z siebie zeby o tym zapomniala.Twoja kolezanka nie moze siedziec w domu bo bedzie tam siedziec juz do konca pozniej ciezko bedzie ja wyciagnac z domu .Nie wiem macie jakies miejsca gdzie mozecie sie spotykac tylko we dwojke gdzie nikt nie bedzie wam przeszkadzal??najlepiej by bylo jakbyscie chodzily w rozne miejsca nawet nie jedno wiem ze nie chcesz jej wyciagać na sile ale czasami bedzie trzeba lub poprostu zrobic.Mozecie takze zebrac sie wieksza ekipa (sami zaufani ludzie)wystarczy nawet te4osoby ale ona juz bedzie czula sie bezpieczniej najlepiej jakby jakis chlopak tam byl wrazie czego poprostu ona musi poczuc ze jesli jeden facet ja krzywdzi to nie kazdy taki jest(tylko tej ekipie nie mow o co Ci chodzi poprostu wyjdzice pod pretekstem spacerq)a jesli chodzi o psychologa hmmm... z jednej strony dobrze by bylo zeby tam zawitala ale z drugiej nie wydaje mi sie ze to bedzie dobry pomysl bo beda bardzo trudne te spotkania dla niej po pierwszym napewno by wyszla z placzem i sama nie wiedziala by co zrobic odrazu by mowila ze wiecej tam nie pojdzie bo psycholog rozdrapal by ta rane o ktorej ona chce zapomniec.To powinno pomoc jednak 100%pewnosci nie mam chociaz bylo juz to wyprobowane ale kazda osoba jest inna nie ma dwoch takich samych(nie wliczam blizniaków ale oni tez sie roznia najczesciej charakterami)
_________________ (...)Czujesz sie teraz jak spadochroniarz
w powietrzu musisz liczyc tylko na siebie
na ziemi jednak występuja przyjaciele(...)Asterix
Wysłany: 08-11-2006, 20:29
Ona nawet nie ma takiego uprzedzenia do chlopakow. Tylko poprtostu jak zacznie to rozpamietywac to koniec. A co do psychologa mam takie samo zdanie.
Ja sobie nie moge wyobrazic co by bylo jakby tamten ... ja naprawde zgwalcil...
_________________ Dawniej kobiety piersiami żywiły niemowlęta - dziś producentów filmowych.
u tym znanym mi przypadku malo brakowalo aby to sie wydarzylo jednak nie bede mowil jak to bylo zachamowane bo wielu nie uwierzy.Lecz pozniej cala nasza ekipa wspierala ja dzieki temu po tym trudnym okresie ktory trwal caly rok wyszla z domu bawila sie na dyskotekach i poprostu zyla nadal swoim zyciem ale nigdzie nie chce isc sama na szczescie pokochala jednego chlopaka i sie z tego cieszymy cala paczka ze zaufala pomimo tych zlych doznań.Dlatego najlepiej dzialajcie w grupie
_________________ (...)Czujesz sie teraz jak spadochroniarz
w powietrzu musisz liczyc tylko na siebie
na ziemi jednak występuja przyjaciele(...)Asterix
Imię: Ola
Wysłany: 09-11-2006, 16:43
Witam. ja mam problemy rodzinne, nie watpliwie mniejsze od tych ktore przeszła kolezanka ale zaczelam chodzic na spotkania z osobami ktore maja podobne. Uwiezcie ze pomaga i to batrdzo. pozaty zdalam sobie sprawe ze sa tacy co maja jeszcze gorzej:)
Imię: po prostu lika
Wysłany: 09-11-2006, 21:30
Bądź przy niej - niech nie zostaje sama. Rozmawiaj z nią dużo. Może rzeczywiście niech pisze to co czuję w jakimś pamiętniku albo w liście. Choć wracanie do tego tematu i mówienie o nim jest dla niej ciężkie, ale gorsze jest trzymanie to w sobie. Mimo niektórych wypowiedzi, wydaje mi się, że psycholog to nie jest głupi pomysł. Fakt, że to jest nieznajoma osoba - ale może niekiedy lepiej pogadać z kimś takim - tym bardziej, że jest to osoba. która wie co robić w takich sytuacjach.
_________________ "Czasem wystarczy tylko cisza.
Aby zrozumieć jedno słowo..."
Imię: Agatka
Wiek: 18 Dołączyła: 17 Wrz 2006 Posty: 185 Skąd: z Polski ;]
Wysłany: 24-01-2008, 14:48
Żeby o czymś zapomnieć przede wszystkim nie można unikać tego tematu i usiłować zapomnieć na siłę, bo to przynosi wręcz odwrotny skutek. Pomysł z pamiętnikiem jest naprawdę dobry - sama go piszę i wiem jak to pomaga. Przecież nie wszystko chcemy mówić, wstydzimy się itp. Poza tym, co również wiem z autopsji, nikomu się nie chce wciąż słuchać użalania, a papier przetrzyma wszystko i pozwala na uporządkowanie własnych myśli. Ona teraz najbardziej potrzebuje poczucia bezpieczeństwa i kogoś, kto jej przywróci wiarę w mężczyzn. Boi się teraz zaufać na pewno i nawet wyjść gdzieś, żeby nie spotkać tamtego mężczyzny...
_________________ Na dnie serca pozostanie zawsze ślad...
Imię: Albert Fish
Wysłany: 29-01-2008, 21:43
Macie problemy... ja bym sie cieszył jakby mnie jakaś nimfomanka złapała w lesie i gwałciła przez cały dzień nawet. Niezapomniane przeżycia.
Domyślam się jednak, że u kobiet wygląda to zgoła inaczej.
Był tu swego czasu taki jeden pan, który miał sposób na wszystkie smutki i żale. Sposób ten, choć sam go nie wypróbowałem z racji braku jakichkolwiek depresji i smutków, niesamowicie spodobał mi się z powodu jego oryginalności i pomysłowości twórczej, z którą, przyznaje, dotąd się nie spotkałem. Pozwolę sobie zatem ogólnie objaśnić ową metodę, tudzież napisać coś w rodzaju przepisu lub też instrukcji.
Przypuszczam, że marzysz o ostrym seksie, a nie o gwałcie. Zła nazwa, jeszcze sprawdzę to.
fobia napisał/a:
Wskaż punkt regulaminu, wedle którego usunęłaś część mojego postu powyżej.
Czy mogłabyś miyako wskazać punkt regulaminu, wedle którego usunęłaś część mojego postu powyżej?
Regulamin napisał/a:
4. Posty bezsensowne lub bardzo odbiegające od tematu będą edytowane i zmieniane przez Administratorów, Moderatorów.
To powyżej to po pierwsze, a po drugie uzyskałam zgodę jednego z Administratorów, a po trzecie wyobraź sobie, że ktoś korzysta z Twojej rady i robi sobie krzywdę. Nie miałbyś wyrzutów sumienia? I nie mów, że każdy sam podejmuje decyzję. W miarę możliwości nie powinniśmy stwarzać okazji mogących wywołać jakąkolwiek krzywdę.
_________________ Black is like the silence of the body after death, the close of life.
Kandinsky
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum