Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3483 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 02-02-2007, 23:07
nelia, w takim razie skoro szczera rozmowa nie pomaga...to nie mam pojęcia.
Może zacznij patrzeć na te komentarze mamusi trochę z dystansem.
Mogę Ci powiedziec, że mnie pocieszyłaś, bo teraz przynajmniej wiem, że nie tylko moja mama tak się zachowuje:P
żeby wprowadzić jakieś zmiany trzeba dobrej woli dwóch stron, a nie tylko jednej. Tylko ciężko przekonać rodzica, że robi źle, bo wszelkie "ale" podciągają pod "młodzieńczy bunt przeciwko wszystkiemu".
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Ja mam spokój. Matka się mnie boi, ojciec się mnie boi.
Teraz już też się Ciebię boję.
Z mamą mam dobry kontakt, pogadamy sobie od czasu do czasu.
Natomiast nie mam kontaktu z ojcem, gdyż on jest dość specyficzny.
Jedyny nasz wspólny temat, to polityka.
_________________ "Mówisz: wiem czego chcę, i że tego właśnie chcesz. W mieszkaniu brakuje powietrza,
więc połóż się przy mnie i zróbmy to teraz!
Pokażę Ci jak się spada z dachu, nauczę Cię jak się spada z dachu... "
Ja już chyba nie będę próbować. Przeboleję te 2,5 roku w domu. Jak będzie mnie widywała rzadziej to może nie będzie stwarzała problemów tak gdzie ich nie ma.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wg. mnie najlepsza będzie szczera rozmowa z mamą.
Powinnaś jej wytlumaczyć, że źle się czujesz będąc w takiej sytuacji.
Powinnyście się dogadać i obie zaczać pracować nad lepszymi relacjami w domu.
jaa kupa gówna.. to nie ma szans.. i nie bedzie mialo jezeli nikt sie nie postawi.. takich rzeczy nie da sie zalatwic rozmowa.Po prostu trzeba postawic na swoim.rodzice wychowuja nas do pewnego momentu a potem my ich.A co z tego ze rozmowa skonczy sie na tym ze mamusia bedzie plakac, córeczka bedzie plakac.. przytula sie do siebie i nagle wszystko bedzie dobrze.. a jak wyskoczy znow jakis niewielki problem to dwa odmienne (albo takie same) charaktery skoczą sobie ponownie do gardła...
_________________ Ain't no sunshine when she's gone..
Wysłany: 02-02-2007, 23:27
Tordor, a jak wg Ciebie ma wygladac to stawianie na swoim ??
Tordor napisał/a:
A co z tego ze rozmowa skonczy sie na tym ze mamusia bedzie plakac
mamusia nie bedzie plakac, mamusia ma serce z kamienia.
nikt nic nie powiedzial o ambicjach ocenowych, prosze o komentarz
_________________ Dawniej kobiety piersiami żywiły niemowlęta - dziś producentów filmowych.
Znak zodiaku:
Didek [Usunięty]
Wysłany: 02-02-2007, 23:34
Sprzedam niusa, że moja rodzicielka ma odwrotnie. Nie mówi do mnie - rączki umyte, umiesz już wszystkie modlitwy na pamięć na Komunie Świętą, etc. Robi mi kanapki, moich kolegów wypytuje się o mnie, kupuje mi dresy bez mojej zgody, etc. W sumie to bym się zamienił z Tobą. Morał jest z tego, że nigdy nikomu nie dogodzisz. Idealnym rodzicem jest Ryszard Lubicz , ale to przecież wyimaginowana postać. Musisz po prostu z tym żyć.
Tordor, a jak wg Ciebie ma wygladac to stawianie na swoim ??
po prostu musisz wyczuc swoja mame... nie wchodzic w niepotrzebne gadki i awantury.. po prostu mowic jej bardzo czesto "wyluzuj".. takkk kocham mowic mojej mamie to slowo.. ja to tak denerwuje.. ze daje mi spokoj.metoda prob i bledow dojdzie sie do wszystkiego. mozesz mi nie wierzyc ale wiem tym naprawde duzo.. wychowalem sobie mame i walcze z tym aby moja dziewczyna zrobila tak jak ja.. to jest trudne.. chcialbymbyc w jej skorze i samemu to rozegrac.. bo ona nie umie byc twarda.. zbyt szybko sie wzrusza. i ostatecznie ulega.a matka musi widziec ze jej slowa juz trafiaja w sciane a nie do twojej glowy...
_________________ Ain't no sunshine when she's gone..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum