Leworęczni też są średnio szybsi od praworęcznych ma to jakiś związek z przepłuwem impulsów które z prawej pólkuli mózgowej idą szybciej niż z lewej, procent mańkutów w Bokserstwie jest niesamowicie wysoki w porównaniu do całości społeczeństwa.
hmm jestem praworęczna ale ostatnio chłopak mi powiedział że zauwazył że zawsze jak cos pije to biore do lewej ręki,czy to butelka czy szklanka czy coś i chyba ma racje bo faktycznie zawsze przekładam z prawej do lewej,czasami eski tez pisze lewą
a pozatym to chyba wszytstko robie tak jak ludzie praworęczni
To raczej naturalne, że pomimo przewagi jednej ręki nad drugą niektóre rzeczy łatwiej jest nam zrobić tą "słabszą" ręką
zresztą podobno nawet dobrym treningiem dla mózgu jest robienie czegoś inaczej niż normalnie...hehe kiedyś starałam się nauczyć pisać lewą ręką tak na wypadek gdybym prawą powiedzmy złamała...podpisać bym się może i podpisała ale tak jak dziecko w podstawówce
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
zresztą podobno nawet dobrym treningiem dla mózgu jest robienie czegoś inaczej niż normalnie...hehe kiedyś starałam się nauczyć pisać lewą ręką tak na wypadek gdybym prawą powiedzmy złamała...podpisać bym się może i podpisała ale tak jak dziecko w podstawówce
Też o tym słyszałam.Ostatnio dla treningu myję zęby lewą ręką
_________________ Taki przewrotny i ambiwalentny Ikar.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum