Również znam drogę ewakuacyjną...obawiam się że gdybym zaczęła się zastanawiać co zabrać to bym spłonęła w tym budynku w którym bym była...no ale załóżmy że wynoszę komputer (nie odżałowałabym tej ilości muzyki) i torebkę, w której mam kasę, komórkę i najważniejsze dokumenty.
jakkolwiek napisał/a:
Współlokatorę bym przywiązala do kaloryfera.
To jednak jest ta współlokatorka?
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Jakie przedmioty byś ratował gdyby w twoim domu, mieszkaniu lub akademiku wybuchł nagle wielki pożar lub znalazł byś sie w epicentrum innego kataklizmu.
rodzine i koty. moze po drodze chwycilabym torebke, ale to nie jest najwazniejsze
I3ziko napisał/a:
Czy jesteś przygotowana/y na takie okoliczności?
nie
I3ziko napisał/a:
czy znasz drogę ewakuacyjna z budynku w którym mieszkasz?
Przede wszystkim laptop, to najważniejsze; komórkę, ulubione ciuchy. Słowniki i niektóre książki! Ratowałabym więcej rzeczy, ale mieszkam na 4 piętrze, więc raczej nie wyrzucałabym niczego przez okno typu telewizor
Nie mam żadnego zwierzaka, a obecnie mieszkam sama, więc problemu nie ma
A tak w ogóle nie jestem kompletnie przygotowana na taką sytuację, więc wątpię czy bym sobie poradziła i cokolwiek wyniosła
_________________ Kiedyś ktoś Cię opuści- uświadom to sobie, bądź na to gotowy, mniej boli...
Imię: Agnieszka
Wysłany: 19-01-2008, 18:48
I3ziko napisał/a:
Jakie przedmioty byś ratował gdyby w twoim domu, mieszkaniu lub akademiku wybuchł nagle wielki pożar lub znalazł byś sie w epicentrum innego kataklizmu.
W pierwszej kolejności psa, dokumenty, pieniądze, telefon, ciuchy, kosmetyki, jak by się dało to komputer.
I3ziko napisał/a:
Czy jesteś przygotowana/y na takie okoliczności? czy znasz drogę ewakuacyjna z budynku w którym mieszkasz?
Raczej w kilkupiętrowej willi nie mieszkam, więc specjalny plan nie jest potrzebny. Tylko drzwi się nadają, ewentualnie drzwi od piwnicy, bo okna za wysoko.
Muahahah.
Mam to już za sobą. I wiecie co? Nie zabrałam nic
Pożar nie był w moim mieszkaniu, ale w bloku, piętro niżej.
Już pomijając fakt, że dość późno zauważyłam, że coś się święci, dopiero jak usłyszałam krzyki na korytarzu, kablówka mi padła, a do mieszkania zaczął wdzierać się dym.
Dzwonię do mamy i beznamiętnym głosem mówię: "Wiesz mamo...chyba mamy pożar w bloku".
Potem chciałam jakoś się wydostać. Wychodzę z mieszkania, wszędzie siwo, mgła, nic nie było widać, ale znałam drogę do wyjścia na pamięć.
Nagle w połowie drogi spotykam strażaka, który zawraca mnie, prowadzi do mieszkania i każe zamknąć drzwi.
Hmm...Usiadłam sobie na parapecie i, będąc przekonaną o swej niechybnej śmierci, poczytałam książkę.
Następnym razem postaram się wziąć kasę rodziców schowaną w szafie i pewnie kilka najulubieńszych książek.
_________________ Żadnych objaśnień. Odsyłaczy.
Przypisów. Haseł.
Libacja milczących winorośli.
Wszystko zależy od tego
jak długo będziemy zawsze.
hmm.
droga ewakuacyjna- tylko jedne drzwi prowadzą do wyjścia. no i okno. nawet wyjzałam żeby sprawdzić czy dałabym radę wyskoczyć- dałabym.
pewnie bym zaczęła wyrzucać ciuchy przez okno. a pod pachę wzięłabym laptopa. no i torebkę, w której jest kasa, telefon i aparat.
kurcze, żal mi by było to wszystko stracić
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
droga ewakuacyjna?? o kurde mieszkam na 4 pietrze więc chyba bym jej nie miała,ale jeśli zdołałabym uciec to postarałabym sie wziąść cała kase jaka jest w domu,ulubione ubrania,telefon i komputer masakryczna ze mnie materialistka ;/
[ Dodano: 23-01-2008, 19:59 ]
caessa napisał/a:
pewnie bym zaczęła wyrzucać ciuchy przez okno. a pod pachę wzięłabym laptopa. no i torebkę, w której jest kasa, telefon i aparat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum