W bibli jest napisane ze jak Bog stworzyl swiat to stworzyl odrazu ruzne zwierzeta i dwoje ludzi
Jeśli chodzi o biblie to w niej jest wiele symboli i to że Bóg stworzył Adama a później Ewe to napewno jest jakiś symbol którego my niemożemy rozszyfrować
[ Dodano: 18 Gru 2005 09:51 pm ]
Mario napisał/a:
Uważam,że Bóg nie ingeruje w nasze losy
Gdyby tak było to jak wytłumaczysz liczne cudy??? I drugie pytanie poco my sie modlimy do Boga o np.zdrowie-jeśli Bóg nie ingeruje w nasze życie ??? Myśle że jest to błędne rozumwanie. Ja popieram to że Bóg daje nam wolną wole. Gdyby sie nami nieopiekował to co by było z jego wielkim ,,miłosierdziem''???
Mario napisał/a:
Gdyby tak było to jak wytłumaczysz liczne cudy??? I drugie pytanie poco my sie modlimy do Boga o np.zdrowie-jeśli Bóg nie ingeruje w nasze życie ??? Myśle że jest to błędne rozumwanie. Ja popieram to że Bóg daje nam wolną wole. Gdyby sie nami nieopiekował to co by było z jego wielkim ,,miłosierdziem''???
Przeczysz sam sobie. Bóg dał człowiekowi wolną wolę aby sam decydował o swoim losie. Tym samym stwierdził, że człowiek nie potrzebuje już Jego opieki. Poza tym gdzie było boże miłosierdzie w chwili kiedy wygnał z raju Adama i Ewę ?? Gdzie było boże miłosierdzie w czasie wojen ?? Po co modlimy się do Boga ?? Bo potrzebujemy wiary w istnienie siły wyższej, jakiegoś oparcia. Dzięki temu życie staje się prostsze. Co do cudów to zupełnie inna sprawa. Nazywamy je tak ponieważ nie umiemy ich wytłumaczyć. W takim wypadku najłaywiej jest przypiąć etykietkę z napisem "CUD". Wiemy zbyt mało o możliwościach człowieka i jego percepcji aby wypowiadać się na ten temat. Przecież mamy dosyć duży mózg, a używamy maksymalnie 18 % jego możliwości. Kto wie co kryje i do czego służy reszta.
_________________ Po co nam Diabeł skoro sami świetnie odwalamy jego robotę ??
mam pytanie kizurek czy ty jesteś osobą wierzącą ???
[ Dodano: 18 Gru 2005 10:32 pm ]
a jeśli chodzi o adama i ewe to tak samo możesz powiedzieć że ,,gdzie jest miłosierdzie Boga kiedy mówi o swoich prawach i przestrzeganiu ich'' (niemówie tu u o zbawieniu bo jeszcze nieumarłem i niemoge nic stierdzić) wjęc Bóg ukarał ich bo nieprzestrzegali jego zakazu. I jeśli niebędziemy przestrzegać jego przykazań to być może niezostaniemy zbawieni (ale tutaj powtarzam że nic wjęcej sie nieda powiedzieć jeśli sie żyje)
Imię: michal
Wysłany: 18-12-2005, 23:15
Popiel napisał/a:
kostek napisał/a:
a poza tym, kiedy to chrzescijanie nie mogli jesc miesa??
No ku*wa O_o. A piątki, miesiące postne itd? Czlowieku wiedzy troche -_-
jakbys byl madrzejszy to bys wiedzial, ze tylko w Polsce jest tak.
Popiel napisał/a:
kostek napisał/a:
ja tylko moge Ci pokazac, gdzie sa luki w Twoim mysleniu.
Ono nie ma żadnych luk
oczywiscie....
Popiel napisał/a:
kostek napisał/a:
musisz zrozumiec, ze nie wiesz wszystkiego i nie zawsze masz racje.
No co ty, serio? Nie wiedzialem O_o
to juz wiesz
Popiel napisał/a:
Sorry, nie wybieralem, czy mnie będą chrzcić, czy nie. Poza tym prawnie podlegam póki co rodzicom, więć nie decyduje o swojej wierze O.o
decydujesz. chrzest o niczym nie swiadczy. sakramentem dojrzalosci jest Bierzmowanie. I to mial byc Towj swiadomy wybor. jesli rodzice wybrali to za Ceibie, przykro mi....
Popiel napisał/a:
kostek napisał/a:
Ty dopoki Twoje zycie nie jest w zagrozeniu(czyt. poki masz suchy tylek)
Sry, ale napisalem, że gdyby moje życie bylo zagrożone, to bym zmienil religię. To wcale nie znaczy, że bym to zrobil. Poza tym gdy chodzi o życie, to nie ma w tym nic zlego.
wiec wszyscy swieci meczennicy to glupcy. Bo wystarczylo sie zaprzec wiary. fajnie
Popiel napisał/a:
W temacie dotyczącym religii nie chce mieć z tobą nic wspólnego. W przeciwieństwie do Ciebie mam o tym zielone pojęcie, co udowodnilem pisząć kilkadziesiat postów na ten temat.
nie wazne ile napisales, ale co napisales!! A poza tym ja dopiero niedawno dolaczylem.
Oj Popiel, Popiel. z tego co mi mowiono o Tobie, mialem Cie jednak za madrzejszego chlopaka....
[ Dodano: 18 Gru 2005 11:16 pm ]
Mario napisał/a:
kostek napisał/a:
Bog nie skazuje czlowieka na wieczne potepinie, na pieklo. Czlowiek sam siebie skazuje na potepienie.
Człowiek jest omylny i jest tylko człowiekiem.Nie przekonałeś mnie.
to prawda, ze omylny. ale takze skolnny do nieprzyznawania i do bledow i ucieczki przed odpowiedzialnoscia.
Mario napisał/a:
kostek napisał/a:
udowadniam tutaj, ze pieklo istnieje, a nie jak pisal Mario, ze zlego Bog unicestwi.
Czyli wątpisz w miłość Boga.Jego miłosierdzie.
wcale nie. pisalem juz, ze to nie Bog nas skazuje na pieklo, ale my sami. Bog tak bardzo nas kocha, ze daje nam wybor. czy chemy z Nim zyc, czy bez Niego. pieklo wiec to stan gdzie nie ma Boga..
Nie prawda Nidy nie naśladuje osoby z którą mam do czynienia.
Popiel napisał/a:
wytykająć mi, że użylem niezbyt poprawnego slowa?
No więc Użytkowniku Popiel czy jak wolisz odgórnie panie moderatorze nie zajarzyłeś ironii krótkiego słowa jakiego użyłeś "Gadać" otóż zemna nie bedziesz miał przyjemności pogadać dlatego użyłem sformułowania pisania a że nadużyłem twojej wątpliwości na temat tego, że źle coś napisałes to przepraszam. Więcej sie to nie powtórzy. Poprostu nie bądź dla siebie okrutny i nie szukaj już wiecej swoich użytych nieporpawnych słów.
Popiel napisał/a:
Z tego wniosek, że ksiądz niestety nie może nikogo przekonać do wlasnych racji, bo musi się trzymać linii KK
Przekonywac nie musi jednak gdy sie go spytasz o coś co bys chciał sie dowiedzieć to otrzymasz odpwiedz.
Popiel napisał/a:
J/w w KK nikt nie ma prawa mieć innego zdania niż papież
Najwyższa pora aby nim zostać masz ku temu szanse! Bez obrazy przypomiało mi sie, że mieliśmy kiedyś proboszcza o nazwisku Popiel kto wie może poczekamy do kolejnego zgonu Benedykta i następnego razu wyleci dym biały z komina w Watykanie i usłyszymy słowa abemus papa... Popiel
Popiel napisał/a:
Widać, że ku*wa nie mialeś nigdy zwierzaka w domu, który bylby z tobą przez lata ;-/. Szkoda slów.
Panie moderatorze Popiel prosze sie tak nie irytować! Jesli chodzi o zwierządka domowe to oczywiście że miałem dawniej psa i nic po za tym. Na podwórku miałem zapewne więcej zwierząt niż Ty przez cały ten rok na oczy widziałeś gdyżmieliśmy godpodarkę. Tak sie składa, że miałem Świnie, króliki, Nutrie, kaczki, kury, kozy, krowy, psów dużo kotów i pare tam innych stworzonek które nie pamiętam już bo to było kilka lat temu zapenwe mamusia Cię jeszcze w pieluchy przewijała no ale to szczeguł.
Jeśli Cię to zabolało, te moje zdanie gdzie trafi zwierze po zdechnięciu to po raz kolejny przepraszam.
Mario napisał/a:
W szkole miałem 5 z reli,chłoptasiu
No więc Użytkowniku Mario jak dla mnie ocena pięć mnie nie przekonuje, gdyż moja 8 letnia siostzrenica zmówi ładnie paciorek i dostaje pięć. Ja naszczęście swoja wiedzą i aktywnością w tym że przedmiocie jakim była Religia dostałem na koniec Szustkę. I wcale nie trzeba wylizywać rodznów z d*** aby byc nalepszym w przediocie w któym wystarcza słuchać. Więc wybacz dla mnie możesz mieć siudemke z plusem wrażenia na nikim nie zrobisz bo przediot ten nie należał do obowiązkowych.
Mario napisał/a:
To nie jest śmieszne
Racja Użytkowniku Mario to nie jest śmieszcne gdy pies czy człowiek trafi pod ziemię czy jak wolisz do piachu.
Mario napisał/a:
Ludzie też idą do piachu,
Brawo! przynajmniej znalazłem jedną odpowiedź w której mamy podbne zdanie.
Mario napisał/a:
więc nie pisz bzdur
Tak jest panie użytkowniku Mario obiecuje jak więcej nie przeczytam w temacie powód by wierzyć bzdur to więcej nic nie napisze.
a co pozostawisz głupcom, takim jak ja czy inni...
btw śliczny avatar...
Pisząc,że wiara jest dla myślących,nie miałem na myśli,tego,że ateiści to głupcy.Chodziło mi o to,że trzeba myśleć w co się wierzy,a nie ślepo słuchać facetów w sukienkach.
Mój awatar mnie też się podoba.Dzięki
Filip napisał/a:
Mario napisał/a:
Gdyby tak było to jak wytłumaczysz liczne cudy?
Wierzę tylko w cuda,które czynił Jezus.We wszelkie inne po jego wniebowstąpieniu,nie wierzę.
Filip napisał/a:
I drugie pytanie poco my sie modlimy do Boga o np.zdrowie-jeśli Bóg nie ingeruje w nasze życie ?
Już o tym pisałem
Embi napisał/a:
Więc wybacz dla mnie możesz mieć siudemke z plusem wrażenia na nikim nie zrobisz bo przediot ten nie należał do obowiązkowych.
Kolego Embi.Nie jestem tu po to by robić na kimkolwiek wrażenie.
Gratuluję 6.I napiszę jedno.Na religii uczono nas pierdół.Więcej i ciekawszych informacji dowiedziałem się z książek.
Embi napisał/a:
Mario napisał/a:
więc nie pisz bzdur
Tak jest panie użytkowniku Mario obiecuje jak więcej nie przeczytam w temacie powód by wierzyć bzdur to więcej nic nie napisze.
Czyli ja piszę brednie.OK.Ty też możesz,bo właśnie napisałem kolejnego,bzdurnego posta
Embi napisał/a:
I wcale nie trzeba wylizywać rodznów z d*** aby byc nalepszym w przediocie w któym wystarcza słuchać.
Zainteresowała mnie Twoja powyższa wypowiedź.Szczególnie 2 ostatnie wyrazy.Wnioskuję,że słuchałeś i pokornie wpajałeś wiedzę nie zadając pytań.Bo po Twoich postach widać,że jesteś zagorzałym obrońcą wiary i "k"ościoła.
Bo ja widzisz,lubię zadawać pytania.I mogę zadawać je w nieskończoność.Bo katolcyzm jest pełen sprzeczności i obłudy
Zazwyczaj wierze też swoim zmysłom i wierzę czasem w to co piszą w książkach (o historii czasem wierzę na słowo )
kostek napisał/a:
AC napisał/a:
Bóg to mały, wredny sukinsyn, który się na mnie uwziął (mówię o tym żydowskim; nic nie mam do Ducha Świętego i Jezusa Człowieka)
heehheheeh
spoko
a czemu sie uwzial na Ciebie??
a do Jezusa Boga juz masz??
Nie wiem czemu się akurat na mnie uwziął, może dlatego, że urodziłem się 14 stycznia o 14:44. Iloczyn mojej wagi to 14 i suma wzrostu to 14, suma cyfr daty urodzenia to 4, mieszkam przy alei która ma w nazwie 4 cyfry w bloku numer 4 w mieszkaniu numer 16 (kwadrat 4 [wcześniej mieszkałem 8/14). W LO miałem numer w dzienniku 4 i moje imię ma 4 litery. Może dlatego? Ale to tylko zbieg okoliczności
Jeżeli Jezus Bóg to według ciebie jedna osoba z Bogiem to tak!
Użytkowniku Mario miło mi, że nazwałeś mnie kolegą jednak wybacz na tym forum nie znajduje się nikt taki którego bym znał co znaczy logiczne, że nie mam tu kolegów.
Mario napisał/a:
Nie jestem tu po to by robić na kimkolwiek wrażenie.
Zatem po to aby się pochwalić, że dostałeś z reli piątkę i czytasz kiążki.
Mario napisał/a:
Gratuluję 6.
Ojj wielkie dzięki jeszcze nikt mi tego nie pogratulował.
Mario napisał/a:
I napiszę jedno.Na religii uczono nas pierdół.
Najłatwiej zgonić na system nauczania, no ale trudno przecież nie każdy musiał chodzić na religia po to aby słuchac pierdół.
Mario napisał/a:
i ciekawszych informacji dowiedziałem się z książek.
Słuchajcie matoły chcecie się dowiedzieć wiele ciekawych informacji? czytajcie tak jak Uż.Mario książki napewno bedziecie mądrzejsi i żaden książulek wam nie fiknie.
Mario napisał/a:
Czyli ja piszę brednie.
Czy ja dobrze przecytałem? Użytkownik Mario przynał się, że pisze brednie! W takim razie nie byłbym na twoim miescu tak samokrytyczny powiedzmy, że nie jest tak źle starasz się ale Ci jeszcze nie wychodzi.
Mario napisał/a:
Ty też możesz,bo właśnie napisałem kolejnego,bzdurnego posta
Użytkowniku Mario otóż pisanie bzdur czasem bywa zaraźliwe więc oszczędź w końcu tego słowa które powtarza się kilkakroć jak coś napiszesz.
Mario napisał/a:
Zainteresowała mnie Twoja powyższa wypowiedź.
Szybko uż. Mario zmienia zdanie najpierw czta bzury nagle coś go olśniło i docenił wszak mądre wypowiedzi uż. Embi'ego
Mario napisał/a:
Wnioskuję,że słuchałeś i pokornie wpajałeś wiedzę nie zadając pytań.
Musiałbym mieć nick "Mario" i w podobny sposób jak On reklamować Radio Maryja <Big rofft>
Mario napisał/a:
Bo po Twoich postach widać,że jesteś zagorzałym obrońcą wiary i "k"ościoła.
Otóż użytkowniku Mario jestem obrońcą własnej wiary! Osoby o innym punkcie widzenia własnej wiary czyli: Jechowi, Buddyści, Prawosławni, Prostestanci, Ateiści itp. mnie nie obchodza. W co wierzą to wierzą to ich sparaw. Jednak jest róznica gdy ktoś wierząc lub w nic nie wirząc potrafi być nietolerancyjny i powiedzić kilka przykrych żeczy na temat wiary osoby która posiada coś w rodzaju wiary w boga. Nie interesuje mnie czy Ty przeczytając w gazecie widziałeś narąbanego księdza, czy to że księrza to dusigrosze. Twoje posty mnie nie przekonują a czasem sa na tyle haotyczne, że łatwo się połapać iz przejmujsze się jakimis starszymi babkami z moherowymi beretami i księdzem rydzykiem który bądzmy szczerzy przynosi tą złą sławe innym księżą i jeśli w ten głupi sposób chcesz manifestować, że go nie lubisz to proponuje abyś zienił reklamy na anty. Gdyż ten twój avatar szpeci i demoralizuje młodzierz która jeszcze źle zrozumie twoje intencje i zacznie słuchać, tego badziewnego radia.
Natomiast odnośnie koścoła, to nie jestem ich zagorzałym obrońca tak jak napisałes, gdyż dla mnie kościuł to świątynia, a do tej świątyni chodza wierzący. Aby ludzią prostym którzy nie maja troche oliwy w głowie było prościej z nazwnictwem używają sformułowania, że nieby kościuł to księża i kapłani! <szok> Przede wszystkim Kościuł jest dla ludzi bo to dom Borzy i wcale nie jest własnościa księdza tylko parafianów tak więc nie zrozum mnie źle ale śmieszy mnie kiedy widze jak ktoś nazwał kościołem jako osobe.!
Mario napisał/a:
Bo ja widzisz,lubię zadawać pytania.I mogę zadawać je w nieskończoność.Bo katolcyzm jest pełen sprzeczności i obłudy
Jak narazie nie musisz zadawać tylu pytań bo nie masz tyle argumentów aby udowodnić, że katolicyzm to wiara obłudy i sporzeczności.
Mario napisał/a:
ślepo słuchać facetów w sukienkach.
No prosze Użytkownik Mario taki oczytany i z piątka w dzienniku z religi i nie wie co księża noszą na sobie.
Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6669 Skąd: z miasta
Wysłany: 19-12-2005, 14:41
kostek napisał/a:
jakbys byl madrzejszy to bys wiedzial, ze tylko w Polsce jest tak.
Lol, a skąd wiesz, że o ty nie wiem? Ważne, że bylo to przez cale lata prawem O_o.
kostek napisał/a:
oczywiscie....
Dobrze, że się zgadzamy
kostek napisał/a:
to juz wiesz
Ciężko mi to zaakceptować O.o
kostek napisał/a:
decydujesz. chrzest o niczym nie swiadczy.
Nie k*rwa wcale O_o. Przyjmując chrzest dolączam do KK.
kostek napisał/a:
sakramentem dojrzalosci jest Bierzmowanie.
Które może poczekać, jak ktoś jest niedojrzaly ;-]
kostek napisał/a:
I to mial byc Towj swiadomy wybor. jesli rodzice wybrali to za Ceibie, przykro mi....
Poszedlem, bo nie chce mieć problemów ze ślubem itd. Żadnych wyższych przeslanek, od pewnego momentu.
kostek napisał/a:
wiec wszyscy swieci meczennicy to glupcy.
Lol, kolejny śmieszny wniosek , fajne myśli się rodzą w twojej glowie ^_^.
Wielu z tych męczenników lepiej mogloby się przyslużyć chrześcijaństwu, gdyby przezyla. Poza tym wszystko zależy od okoliczności i czasów, w jakich żyl dany męczennik. Uogólnianie jest chore ;-/
kostek napisał/a:
Bo wystarczylo sie zaprzec wiary. fajnie
Katolików też palono, jak mieli poglądy niezgodne z KK, nie zapominaj o tym.
kostek napisał/a:
Oj Popiel, Popiel. z tego co mi mowiono o Tobie, mialem Cie jednak za madrzejszego chlopaka....
Jakie wyszukane komplementy dla mnie
Coż, wyjaśnijmy sobie, że ja dotąd nie mialem zbytnio okazji, żeby się przekonać o twojej mądrości, poza tym nikt Cie dotąd nie chwalil
Embi napisał/a:
No więc Użytkowniku Popiel czy jak wolisz odgórnie panie moderatorze nie zajarzyłeś ironii krótkiego słowa
Nigdzie tam ironii nie bylo, jedynie chamska chęć lapania za slówka O_o
Embi napisał/a:
Przekonywac nie musi jednak gdy sie go spytasz o coś co bys chciał sie dowiedzieć to otrzymasz odpwiedz.
No i? Jakby powiedzial to publicznie, np. przy biskupie, to by mial przeje*ane ;-]
Embi napisał/a:
Najwyższa pora aby nim zostać masz ku temu szanse! Bez obrazy przypomiało mi sie, że mieliśmy kiedyś proboszcza o nazwisku Popiel kto wie może poczekamy do kolejnego zgonu Benedykta i następnego razu wyleci dym biały z komina w Watykanie i usłyszymy słowa abemus papa... Popiel
Po pierwsze nie podoba mi się celibat, po drugie nie jestem godny.
Embi napisał/a:
Panie moderatorze Popiel prosze sie tak nie irytować! Jesli chodzi o zwierządka domowe to oczywiście że miałem dawniej psa i nic po za tym. Na podwórku miałem zapewne więcej zwierząt niż Ty przez cały ten rok na oczy widziałeś gdyżmieliśmy godpodarkę. Tak sie składa, że miałem Świnie, króliki, Nutrie, kaczki, kury, kozy, krowy, psów dużo kotów i pare tam innych stworzonek które nie pamiętam już bo to było kilka lat temu zapenwe mamusia Cię jeszcze w pieluchy przewijała no ale to szczeguł.
Sory, ale ze świniami/krowami/psami podwórkowymi nie przebywasz na codzień. Nie przywiązujesz się do nich, tak jak nie przywiązujesz się do ludzi, których dobrze nie znasz. Jak bylem malym szczylem to cale tygodnie bywalem na wsi, wiem jak sprawa wygląda. Zwierzęta to narzędzie (jak psy), lub towar (świnie, krowy) itd. Tu nie ma miejsca na uczucia. 1 zamach siekierą (można nożem ) i kura nie ma glowy. Bez emocji. Nie można tego porównywać do przeżyć, jakie mamy gdy umiera nasz wieloletni kolega, lub zwierzę (sam mam psa, z którym jestem od 12 lat, od malego).
Embi napisał/a:
Jeśli Cię to zabolało, te moje zdanie gdzie trafi zwierze po zdechnięciu to po raz kolejny przepraszam.
Masz szczęście, nie zabije Cie ^-^
Embi napisał/a:
Szustkę
Może 666?
Embi napisał/a:
Użytkowniku Mario miło mi, że nazwałeś mnie kolegą jednak wybacz na tym forum nie znajduje się nikt taki którego bym znał co znaczy logiczne, że nie mam tu kolegów.
Jaki wrażliwy na slowa OMG, tak jak kolega premier Kaziu, co jego pelnomocnik robil wyrzuty, że Olejniczak nazwal Kazia Kaziem, chociaż się dobrze nie znają. Ludzie, nie chcecie rozmawiać z innymi, nie rozumiecie, że ludzie są (podobno) braćmi, to czego się wypowiadacie. Czy kolega to dla Ciebie wyzwisko?
Embi napisał/a:
Najłatwiej zgonić na system nauczania, no ale trudno przecież nie każdy musiał chodzić na religia po to aby słuchac pierdół.
System nauczania religii, powyżej podstawówki, to wielkie gówno ;-]. Nawet ksiadz który mnie uczy od 3 miesięcy się z tego śmieje, a książki do religii to wg. niego nabijanie forsy komuś, bo wszystkie ciagle gadają o tym samym, o "milości". I każdy temat o tym, tak w kólko. Ile można O_o. Poza tym żadnych konkretów.
Embi napisał/a:
Słuchajcie matoły chcecie się dowiedzieć wiele ciekawych informacji? czytajcie tak jak Uż.Mario książki napewno bedziecie mądrzejsi i żaden książulek wam nie fiknie.
Święta prawda
Embi napisał/a:
Osoby o innym punkcie widzenia własnej wiary czyli: Jechowi, Buddyści, Prawosławni, Prostestanci, Ateiści itp. mnie nie obchodza. W co wierzą to wierzą to ich sparaw.
Ograniczony coś jesteś, jak patrzysz tylko na to, co dotyczy bezpośrednio Ciebie. Chcialbym zauważyć, że ateizm nie jest wiarą, poza tym praktycznie wszystko co tu wymienileś, wierzy w boskość Chrzystusa. Czy to nie jest ta sama wiara? Chyba jednak jest O_o
Embi napisał/a:
Gdyż ten twój avatar szpeci i demoralizuje młodzierz która jeszcze źle zrozumie twoje intencje i zacznie słuchać, tego badziewnego radia.
Embi napisał/a:
No prosze Użytkownik Mario taki oczytany i z piątka w dzienniku z religi i nie wie co księża noszą na sobie.
Zlituj się czlowieku, znowu przykozaczyleś ze slownictwem...
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
za małe doświadczenie forumowe masz aby wiedzieć coś o ironii.
Popiel napisał/a:
jedynie chamska chęć lapania za slówka
Spojrzyj w góre jak męczysz nieszczęsnego użytkownika kostek za słówka. Obiektywnie patrząc chamem jestem to dlatego, że bezlitosny jestem dla użytkowników którzy mi nie dorównuja intelektem.
Popiel napisał/a:
Jakby powiedzial to publicznie, np. przy biskupie, to by mial przeje*ane
No tak zawineli by Cię w kaftan bezpieczeństwa uniecystwili, dali by Ci po kilka razy a następnie zamkneli w zakłdzie. A dlaczego? bo biskup to inny człowiek i trzeba uważać co się mówi! Nie rozśmieszaj mnie dla chcćacego nic trudnego możesz sie zapytac napisac mu list i nikt Cię za to nie posadzi no chyba że rodziców masz religijnych to nic dziwnego, że się boisz że niby będziesz miał przej*****
Popiel napisał/a:
Nie można tego porównywać do przeżyć, jakie mamy gdy umiera nasz wieloletni kolega,
śmierć człowieka tym bardziej nie można porównywac ze śmiercią zwierzęcia i pewnie myślisz, że zemnie bezczuły i bez serca osoba to powie Ci, że miałem psa który był starszy odemnie o 2 lata gdy miałem 13 lat on już był głuchy, ślepy i bez zębów! Był całe życie unas w domu często go wyprowadzałem na dwór po kilku latach wiadomo już napisałem był stary często sikał po dywanach i nic nie widział. Pewnego dnia kiedy spałem w nocy moja babka puściła go bez smyczy była noc a on już nie wrócuił do domu myśleliśmy, że z rana się znajdzie, oczywiście idąc w niedzile do kościoła z matka na drodze widzileiśmy leżące zwłoki mojego kundla jak się okazało został przejechany, póxniej idąc już do tego kościoła całą droge ryczałem a w domu przeglądałem jego zdjęcia. To była jedna śmierć mojego zwierzęcia druga natomist to juz była na moich oczach tak się składa, że moim ojcem jest weteryniarz i on może usypiać zwierzęcia miałem ulubionego psa na podwurzy był to wprawdzie nie rasowy pies poprostu mieszany ale byłem przywiązany do niego gdyż wszędzie do za mną chodził, niestety zachorował cieżko i ojcież a żeby się nie meczył uspał go na moich oczach kiedy ja jeszcze głskałem czułem jak życie z mojego psa uchodzi gdy ten zesypaił dostając zaszczyk, więc może i jestm chamem nie czułym ale dla Ciebie bo użyłem sformułowania że zwierzęta i ludzi idą do piachu ale zrozum mnie w tym momęcie gdy coś zniknie z twego świata szybko o tym nie zapomnisz a jedynie najprostszą rzeczą jaką widzisz to zakopane zwłoki które chcąc nie chcą można wierzyć że trafią do boga.
Popiel napisał/a:
Masz szczęście, nie zabije Cie ^-^
Jesli zmieniłeś zdanie i Jeśli nadal będzie ci to przeszkadzało to podam ci mój domowy adres i kładąc mi po mordzie udowodnisz swoją intelektualną wyższość.
Popiel napisał/a:
Może 666?
Popiel napisał/a:
Czy kolega to dla Ciebie wyzwisko?
Dla tej osoby co zostaje moim kolega to zaszczyt nim być tu jednak nikt jeszcze nie miał takiej możliwości aby nią zostać.
Popiel napisał/a:
System nauczania religii, powyżej podstawówki, to wielkie gówno ;-].
Nie widze nic dziwnego w tym co napisałes gdyby nie to że na religie uczęszczają osoby któe podobnie uważają a pzrecież nikt ich w łąwkach nie trzyma to nie jest przedmiot obowiazkowy.
Popiel napisał/a:
Nawet ksiadz który mnie uczy od 3 miesięcy się z tego śmieje, a książki do religii to wg. niego nabijanie forsy komuś, bo wszystkie ciagle gadają o tym samym, o "milości".
Dlatego niekiedy religi uczą katecheci czy katechetki gdyż moga uczyc katechezy na którą przychodza najcześciej osoby nie kumate więc nauczyciel nawet nie musi mówić prawde aby zrobic taka osobe w bambuko.
Popiel napisał/a:
Ograniczony coś jesteś, jak patrzysz tylko na to, co dotyczy bezpośrednio Ciebie.
Tak zgadza się moje ego jest najważniejsze jak oglądałes dzień Świra to tam padły słowa którem bym użył " moja racja jest mojsza niż twojsza"
Popiel napisał/a:
Chcialbym zauważyć, że ateizm nie jest wiarą,
Brawo to juz naprawde dużo zauważyłes dzisiejszego dnia.
Popiel napisał/a:
poza tym praktycznie wszystko co tu wymienileś, wierzy w boskość Chrzystusa.
Sorry nie chciało mi się wymienniać wszystkich wiar które mnie nawet nie interesują, akurat tak wyszło. Wybacz mi prosze!
Popiel napisał/a:
Czy to nie jest ta sama wiara?
Twoja niepewnośc skłania do tego, że wciąż nie wiesz tego co jest banałem.
Popiel napisał/a:
Chyba jednak jest
Po raz kolejny Użytkownik Popiel odpowiada sobie w myslach odpowadając na pytanie ze znakiem zapytania! czyżby wątpił w to co sam napisał?
Popiel napisał/a:
Zlituj się czlowieku, znowu przykozaczyleś ze slownictwem...
Akurat cytaty które Cię tak zadręczają i nie daja spać po nocach były odpowiedza do nieustanie piszącego Mario który wpadł kompelks słówa bzdury natomiast Ty aby móc wybroić jak że dorosłego i za pewne mądrego (kolegę czy tam jak wolisz znajomego) wchodzisz mu w przysłowiową d***
Wysłany: 19-12-2005, 17:03
AC napisał/a:
Nie wiem czemu się akurat na mnie uwziął, może dlatego, że urodziłem się 14 stycznia o 14:44. Iloczyn mojej wagi to 14 i suma wzrostu to 14, suma cyfr daty urodzenia to 4, mieszkam przy alei która ma w nazwie 4 cyfry w bloku numer 4 w mieszkaniu numer 16 (kwadrat 4 [wcześniej mieszkałem 8/14). W LO miałem numer w dzienniku 4 i moje imię ma 4 litery. Może dlatego? Ale to tylko zbieg okoliczności n
chodzilo mi raczej o to, czym sie przejawia to, ze sie na Ciebie uwzial.
AC napisał/a:
Jeżeli Jezus Bóg to według ciebie jedna osoba z Bogiem to tak!
jest dogmat o jednym Bogu w Trzech Postaciach.
Popiel napisał/a:
Nie k*rwa wcale O_o. Przyjmując chrzest dolączam do KK.
ale nie masz udzialo w pelni zycia Kosciola. nie korzystasz w pelni z Jego zasobow. Powinienes to wiedziec;)
Popiel napisał/a:
kostek napisał/a:
I to mial byc Towj swiadomy wybor. jesli rodzice wybrali to za Ceibie, przykro mi....
Poszedlem, bo nie chce mieć problemów ze ślubem itd. Żadnych wyższych przeslanek, od pewnego momentu.
]ponownie gratuluje dojrzalej wiary...;/
jesli tylko po to Ci potrzebne Bierzmowanie, to mogles poczekac. Pozniej mozna przy kurii w miesiac zrobic. nie musialbys sie meczyc. tyle poswiecenia dla slobu. wow! jestem pod wrazeniem. Ty chyba naprawde jestes prawdziwym chrzescijaninem...
Popiel napisał/a:
Jakie wyszukane komplementy dla mnie
to nie byl komplement. dorosniesz to zrozumiesz!
Popiel napisał/a:
Lol, a skąd wiesz, że o ty nie wiem? Ważne, że bylo to przez cale lata prawem
zarzucasz mi uogolnianie, sam robisz duzo gorzej. pomysl co piszesz. Nie mozesz uogolniac Kosciola, tylko do Kosciola w Polsce.
Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6669 Skąd: z miasta
Wysłany: 19-12-2005, 17:08
Embi napisał/a:
za małe doświadczenie forumowe masz aby wiedzieć coś o ironii.
LOL XD
Embi napisał/a:
Obiektywnie patrząc chamem jestem to dlatego, że bezlitosny jestem dla użytkowników którzy mi nie dorównuja intelektem.
Niestety, nie zauwazylem, byś byl w czymkolwiek lepszy/inteligentniejszy ode mnie. Prędzej na odwrót O.o
Embi napisał/a:
No tak zawineli by Cię w kaftan bezpieczeństwa uniecystwili, dali by Ci po kilka razy a następnie zamkneli w zakłdzie. A dlaczego? bo biskup to inny człowiek i trzeba uważać co się mówi! Nie rozśmieszaj mnie dla chcćacego nic trudnego możesz sie zapytac napisac mu list i nikt Cię za to nie posadzi no chyba że rodziców masz religijnych to nic dziwnego, że się boisz że niby będziesz miał przej*****
Dowiedz się czym jest ekskomunika dla nieposlusznych wzg. KK, to pogadamy.
Embi napisał/a:
podam ci mój domowy adres i kładąc mi po mordzie udowodnisz swoją intelektualną wyższość.
Embi napisał/a:
Dla tej osoby co zostaje moim kolega to zaszczyt nim być tu jednak nikt jeszcze nie miał takiej możliwości aby nią zostać
Lol, zaszczyt? No to mamy na forum pana i wladcę xD
Embi napisał/a:
Nie widze nic dziwnego w tym co napisałes gdyby nie to że na religie uczęszczają osoby któe podobnie uważają a pzrecież nikt ich w łąwkach nie trzyma to nie jest przedmiot obowiazkowy.
Tak taak, w tym kraju wszystko jest fajne i piękne, ale w praktyce bywa inaczej O_o
Embi napisał/a:
Tak zgadza się moje ego jest najważniejsze jak oglądałes dzień Świra to tam padły słowa którem bym użył " moja racja jest mojsza niż twojsza"
Dzizes ku*wa ja pierdole xD
Embi napisał/a:
Brawo to juz naprawde dużo zauważyłes dzisiejszego dnia.
Lepsze to niż nic, jak u Ciebie ^.^
Embi napisał/a:
Twoja niepewnośc skłania do tego, że wciąż nie wiesz tego co jest banałem.
Ku*wa trzeba być niezlym mózgiem, by nie wiedzieć co to jest pytanie retoryczne O_o
Embi napisał/a:
Akurat cytaty które Cię tak zadręczają i nie daja spać po nocach były odpowiedza do nieustanie piszącego Mario który wpadł kompelks słówa bzdury natomiast Ty aby móc wybroić jak że dorosłego i za pewne mądrego (kolegę czy tam jak wolisz znajomego) wchodzisz mu w przysłowiową d***
Straszne nie w d*pe wchodzę O.o, szczególnie jak go zbluzgalem w innym temacie, także zresztą o Kościele ;-].
kostek napisał/a:
ale nie masz udzialo w pelni zycia Kosciola. nie korzystasz w pelni z Jego zasobow. Powinienes to wiedziec;)
Z pelni zasobów zaczynam korzystać etapami -> komunia, ślub itd. Nie zmienia to faktu, że się jest już w KK.
kostek napisał/a:
ponownie gratuluje dojrzalej wiary...;/
Ależ proszę ;-]
kostek napisał/a:
jesli tylko po to Ci potrzebne Bierzmowanie, to mogles poczekac. Pozniej mozna przy kurii w miesiac zrobic. nie musialbys sie meczyc. tyle poswiecenia dla slobu. wow! jestem pod wrazeniem. Ty chyba naprawde jestes prawdziwym chrzescijaninem...
Staram się
kostek napisał/a:
to nie byl komplement. dorosniesz to zrozumiesz!
Następny który ma problem ze zrozumieniem ironii xD
kostek napisał/a:
zarzucasz mi uogolnianie, sam robisz duzo gorzej. pomysl co piszesz. Nie mozesz uogolniac Kosciola, tylko do Kosciola w Polsce.
Ofc mogę, Kościól stanowi jedną calośc, ma identyczne struktury itd, te same prawa generalnie.
kostek napisał/a:
Ciebie tez nie. zartowalem;)
A widzisz, jest pare topiców w których napisano o mnie pare milych slów
Poza tym robi się nam OT. Więc nalegam by wracać do tematu. Zresztą nie mam ochoty karmić Trolla
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
Wysłany: 19-12-2005, 17:27
Popiel napisał/a:
Ofc mogę, Kościól stanowi jedną calośc, ma identyczne struktury itd, te same prawa generalnie
nie, nie mozesz. bo choc maja takie same struktury, roznie sie wileoma wzgledami. ja blyem np. w afryce. tam calkiem inaczej wyglada Kosciol. duzo lepiej niz u nas. ale w Piatek moga np. jesc mieso.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum