Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakochany w dziewczynie ktora ma chlopaka :(
Autor Wiadomość
Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Imię: Gabi
Wysłany: 31-10-2007, 18:18   

Source napisał/a:
Zwycięzcy nie mają czasu zajmować się przegranymi. Żyjemy w świecie gdzie silniejszy wygrywa, i wcale nie mówię o tężyźnie fizycznej. Stawiając sprawę w ten sposób, nie mógł bym awansować na wyższe stanowisko w pracy, bo to wiąże się z degradacją osoby która to stanowisko zajmuje?

Nie chodzi tu o podzial wygrani przegrani. Nie chodzi o "degradacje" osoby ktorej stanowisko zajmujemy. Bo z tym sie zgadzam. Awansuje ten ktory w tym momencie jest lepszym potencjalem dla firmy.
Nie chodzi tez o zajmowanie sie nimi. Caly czas rozchodzi mi sie o to, zeby dazac do swojego szczescia/spelnienia/etc nie rozpychac sie tak lokciami zeby inni nie obrywali ktorzy tez sobie tam do jakiejs samorealizacji daza.
Empatia ale nie kosztem siebie. :)

Source napisał/a:
Z racji że nie wydaję opinii wartościujących, powiem tylko że odmawianie sobie szczęścia jest nierozsądne. Złe? Dobre? Zależy od moralności każdego z osobna.

Ale budowanie sobie szczescia na czyms niesczesciu..???
Jasne, ze odmawianie sobie jest nierozsadne ale namawianie sisbie do dazenia czyims kosztem juz uwazam za nierozsadne...

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 31-10-2007, 18:25   

Erill napisał/a:
Ale budowanie sobie szczescia na czyms niesczesciu..???
Jasne, ze odmawianie sobie jest nierozsadne ale namawianie sisbie do dazenia czyims kosztem juz uwazam za nierozsadne...

Mam nadzieje że rozchodzi się o tego nieszczęśnika któremu dziewczynę odbijamy. Sam jest sobie winien skoro dziewczyna jest gotowa go opuścić. Można rzec że awansuje na jego stanowisko.

Jeśli chodzi o rozbicie związku - skoro dziewczyna jest gotowa podjąć decyzję i zaryzykować, muszę to zaakceptować i nie mogę po prostu przestać ją uwodzić. Jeżeli zajdzie sytuację że "nam" nie wyjdzie, a były chłopak nie jest gotów jej przebaczyć - ich wybór, nic mi do tego.

Kuszenie do grzechu nie uznaję za nic złego - jest to po części wystawianie związku na próbę. Ja nikogo do łóżka siłą nie zaciągam.

Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Imię: Gabi
Wysłany: 31-10-2007, 18:55   

Cytat:
Mam nadzieje że rozchodzi się o tego nieszczęśnika któremu dziewczynę odbijamy. Sam jest sobie winien skoro dziewczyna jest gotowa go opuścić. Można rzec że awansuje na jego stanowisko.

Jest to jakies wyjasnienie...
Z drugiej strony. Ten co namwia tez nie jest bez winy.
Jasne, ze dziewczyna jak chce opuscic faceta to to zrobi... ale robieie jej z mozgu papki bo ja chce z nia byc a nie liczy sie dla mnie ze ona z kims jest.. jest tez.. brakiem szacunku...? :>
Tak tez mozna to wyjasnic. :>

Source napisał/a:
eśli chodzi o rozbicie związku - skoro dziewczyna jest gotowa podjąć decyzję i zaryzykować, muszę to zaakceptować i nie mogę po prostu przestać ją uwodzić. Jeżeli zajdzie sytuację że "nam" nie wyjdzie, a były chłopak nie jest gotów jej przebaczyć - ich wybór, nic mi do tego.

Owszem mozesz. Podjecie wogole dzialan wobec kobiety ktora jest juz zaangazowana i jest to jasne nie jest do konca fair wobec niej.. chyyyyyba, ze to Ona intresuje sie Toba i Ty jej odppwiadasz. Aczkolwiek okazuje sie, ze mezczyzni maja wybitny talent dopatrywania sie zielonego swiatla tam gdzie go nie ma i nie zauwazanie czerownego gdzie jest. Aczkolwiek i sa takie kobiety :)

Source napisał/a:
uszenie do grzechu nie uznaję za nic złego - jest to po części wystawianie związku na próbę. Ja nikogo do łóżka siłą nie zaciągam.

Alez oksymoron ;)
kuszenie/grzech/nic zlego :P

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu