Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Uliczne wyscigi
Autor Wiadomość
mPower 
*

Wysłany: 28-11-2005, 22:54   Uliczne wyscigi

Od niedawna moim hobby sa nocne-uliczne wyscigi.

Pod koniec tygodnia wyjezdzam swoim czarnym krazownikiem do miasta, na obwodnice i 2-pasmowki i scigam sie z roznymi ludzmi. Ze znajomymi czesto. Niestety ze znajomych mam najsilniejsza jednotke napedowa- 24V 2.0 200KM benzyna, wiec zacietej rywalizacji za bardzo nie ma. Czasem trafi sie ktos obcy ze zblizonym sprzetem, wtedy jest wiecej walki i adrenaliny.
Minusem tego "Sportu" jest koszt. Przy takim sprzecie jakim dysponuje i przy czasami naprawde hardcorowej jezdzie spalanie przyprawia o bol glowy. Jak wiadomo ceny benzyny sa juz b.wysokie i maja jeszcze rosnac :( Kolejnym minusem sa mnozace sie fotoradary, co coraz bardziej ogranicza trasy. W zakrywanie tablic sie nie bawie. Raz mnie trzepnal fotoradar i kosztowalo mnie to ponad 250zl.

Co myslicie o moim sporcie (tylko blagam nie piszcie, ze to niebezpieczny i nieodpowiedzialny sport, bo jestem uczulony na takie teksty... wyscigi sa bezpieczne, odbywaja sie w nocy i nie ma zagrozenia zycia osob trzecich).
Moze jeszcze ktos uprawia ten "sport" ???

Nomad 

Wysłany: 29-11-2005, 16:10   

ZAWSZE jest zagrożenie dla osób trzecich - teksty ze nic nikomu sie nie stanie, mozesz wsadzic miedzy bajki. Życze ci z całego serca zebys natknął się na kolczatke na drodze - moze wtedy, gdy będziesz w szpitalu, zastanowisz sie nad tym
  Znak zodiaku: ryby

Michaś 
Przyjaciel
puerro muchacho

Imię: Michaś
Wysłany: 29-11-2005, 17:05   

Nomad napisał/a:
ZAWSZE jest zagrożenie dla osób trzecich - teksty ze nic nikomu sie nie stanie, mozesz wsadzic miedzy bajki. Życze ci z całego serca zebys natknął się na kolczatke na drodze - moze wtedy, gdy będziesz w szpitalu, zastanowisz sie nad tym

Jak ja lubię inteligentnych ludzi :) Popieram!
  Znak zodiaku: lew

mPower 
*

Wysłany: 29-11-2005, 17:59   

Cytat:
(tylko blagam nie piszcie, ze to niebezpieczny i nieodpowiedzialny sport, bo jestem uczulony na takie teksty... wyscigi sa bezpieczne, odbywaja sie w nocy i nie ma zagrozenia zycia osob trzecich).

Cytat:
ZAWSZE jest zagrożenie dla osób trzecich - teksty ze nic nikomu sie nie stanie, mozesz wsadzic miedzy bajki

Prosilem... nie tego dotyczy moj temat...

Cytat:
Życze ci z całego serca zebys natknął się na kolczatke na drodze - moze wtedy, gdy będziesz w szpitalu, zastanowisz sie nad tym

Nie ma to jak dobre slowo, zyczyc komus, zeby sie rozbil i lezal w szpitalu. Polak-katolik ;)

Popiel 
+++++
Zły Człowiek

Imię: Arturek ~~
Wysłany: 29-11-2005, 20:14   

mPower, od kiedy to nie można pisać czegoś tylko dlatego, że ty tego nie chcesz? Ja uważam, że przedmówcy mają racje.

Ad maiorem Dei gloriam.

Bajo 
*
moto maniak

Wysłany: 29-11-2005, 21:08   

mPower, to powiedz mi co Ty masz za auto i z jaką moca?
serja, modyfikacje jakieś?

i które auto ma równe 200ps z 2.0!

Skąd jesteś?

sory ale Twoja wypowiedz wygląda mi na słowa 15-sto latka który naoglądał sie szybkich i wściekłych i chce się pochwalić.
jako że siedze troche w tym temacie prosze o szczególy...
  Znak zodiaku: wodnik

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2005, 21:16   

Jesli to prawda (w co watpie) to powiem ze zagrozenie jest i jak dla mnie nie roznisz sie od zula, ktory po pijanemy powoduje wypadek. Kolejny mlodzieniec, ktory dostal od rodzicow auto i szpanuje. Mialem 3 wypadki, w tym 2 rowerowe, wiec jestem uczulony na to.

mPower 
*

Wysłany: 29-11-2005, 22:26   

Cytat:
mPower, to powiedz mi co Ty masz za auto i z jaką moca?
serja, modyfikacje jakieś?

Zapraszam na PW. Chetnie Ci o moim aucie opowiem i przesle fotki jesli bedziesz zainteresowany.

Cytat:
Kolejny mlodzieniec, ktory dostal od rodzicow auto i szpanuje

Na auto pracowalem kilka miesiecy wlasnymi rekami w Anglii. Starzy byli przeciwni temu autu w zwiazku z czym nie dostalem i nie dostane na nie od nich ani zlotowki. W sumie ciesze sie z tego, ze auto zawdzieczam TYLKO I WYLACZNIE sobie. Wspaniale uczucie miec swiadomosc, ze cos jest tylko twoje, sam na to zarobiles i nikt za wyjatkiem ciebie samego nie ma do niego prawa :)

HighFlighter 
Przyjaciel
Ekspert w dziale

Wysłany: 29-11-2005, 23:54   

Aaaaaach zyebałes, przeciez ja czasami wracam o 3 nad ranem obwodnica, z imrez, mitingów komunistycznych, pogadanek socjalistycznych, protestów marksistwoskich... a ty zapie()()()()asz sobie 250 km :| i powodujesz wypadka. Chłopie pies ci wyleci w nocy i sie opamietasz, pół maski rozpier.... w tym cała twoja, amen.

Bajo 
*
moto maniak

Wysłany: 30-11-2005, 15:08   

mPower, a tutaj jakiś problem masz z napisaniem coś o tych samochodach?
skąd jesteś? czym się ścigacie? seryjne czy kręcone?

dawaj tutaj...kto sie w pw bedzie bawił.

Popiel 
+++++
Zły Człowiek

Imię: Arturek ~~
Wysłany: 30-11-2005, 15:44   

mPower napisał/a:
Na auto pracowalem kilka miesiecy wlasnymi rekami w Anglii

Rękami? Kilka miesięcy? Starczylo na taką furę? :rofl: Zmyślasz stary :D

Ad maiorem Dei gloriam.

mPower 
*

Wysłany: 30-11-2005, 19:53   

Cytat:
mPower, a tutaj jakiś problem masz z napisaniem coś o tych samochodach?
skąd jesteś? czym się ścigacie? seryjne czy kręcone?

Nie chcialem tu pisac, bo zaraz ktos sie znajdzie kto bedzie pisal, ze szpanuje... ale dobra, moze byc i tutaj.

Jezdzimy po woj. warminko-mazurskim. Glownie obwodnice i 2-pasmowki olsztynskie. Kazdy jezdzi tym czym dysponuje. Samochodem, ktory dostal w spadku/od rodzicow/ pozyczyl/zarobil itp...
Co do mojej maszyny: jest to BMW 320 stylizowane na mPower. W zwiazku z tym ma wiele czesci z mPower'a. Jesli chodzi o silnik to jest pare zmian. Mam: Wałek rozrządu ze sportowymi fazami, Filtr powietrza stozkowy, Ciśnieniowy filtr paliwa. Ostatnio zagladal w jego wnetrze znajomy, ktory pracuje w takich rzeczach i mowil cos o zplanowanych glowicach, ale szczerze powiem, ze na tym juz sie nie znam. Samochod sciagnalem z zachodu. Juz byl w takim stanie tj. po wszystkich przerobkach.

Cytat:
Rękami? Kilka miesięcy? Starczylo na taką furę? Zmyślasz stary

To jakas aluzja do tej pracy rekami? :D A na powaznie, bylem raz w Angli odlozylem kilkanascie tys zl. W tym roku takze pojechalem i siedzialem tam od czerwca do pazdziernika i takze odlozylem pare tys zl. 2 tygodnie po powrocie do Polski kupilem samochod.

Bajo 
*
moto maniak

Wysłany: 30-11-2005, 20:27   

no wiec o czym my tu mówimy.....niemasz pojęcia co Ci chce w silniku robić, zmiany jakie masz dokonane i to w odkupowanym samochodzie i juz paro letnim to porażka.
Myślisz że to Ci coś daje?

a z mpowerra to masz zewnetrze dodatki pewnie, lusterka, progi.

masz 150KM i niewiem za bardzo czym tu sie scigać.....no ale niech Ci bedzie!

a co niby ma 2.0 i 200KM o którym napisałeś wyżej?

ps.
i tak mi sie wierzyc niechce...

salloz 
uBermenSch

Wysłany: 30-11-2005, 20:56   

Wydaje mi się że ktoś tu zbyt dużo grał w nowego Need for Speeda i teraz ma małe problemy odróżnieniem gry od rzeczywistości (bez urazy). To że umiesz napisać kilka zdań o jakimś autku to od razu nie oznacza że piszesz prawdę.
Do you think you can tell?
  Znak zodiaku: byk

mPower 
*

Wysłany: 01-12-2005, 17:55   

Cytat:
no wiec o czym my tu mówimy.....niemasz pojęcia co Ci chce w silniku robić

nic mi nie chce robic, bo juz wszystko jest zrobione. Napisalem tylko, ze nie wiem co to sa zplanowane glowice. Czy to jakis dyshonor?

Cytat:
zmiany jakie masz dokonane i to w odkupowanym samochodzie i juz paro letnim to porażka.

Nie kupowalem samochodu tylko po to, zeby sie scigac. Pojechalem, ogladalem pare samochodow, kilka probowalem i ten zrobil na mnie najwieksze wrazenie, dlatego go kupilem. Samochodu uzywam "normalnie" na codzien, to, ze raz/dwa razy w tygodniu jade posmigac troche z kumplami nie znaczy, ze mam kupowac od razu specjalny samochod.

Cytat:
masz 150KM i niewiem za bardzo czym tu sie scigać.....no ale niech Ci bedzie!

Standardowo jest 150KM, ale jak pisalem mam wałek rozrządu ze sportowymi fazami, filtr powietrza stozkowy, ciśnieniowy filtr paliwa!! Samochod ogladali ludzie, ktorzy sie na tym znaja i mowili, ze ciezko stwierdzic dokladna moc samochodu, ale szacowali moc na ok. 200KM. Nie widze powodu dla ktorego mieliby mnie celowo wprowadzac w blad. Co jest chyba logiczne?

Cytat:
Wydaje mi się że ktoś tu zbyt dużo grał w nowego Need for Speeda

Jezeli mialbym wybierac miedzy nami dwoma to na bank byles to Ty. Nie mialem okazji grac w ta gre... poza tym moj zabytkowy komp nie mialby nawet sily, zeby gre zainstalowac :P

Cytat:
To że umiesz napisać kilka zdań o jakimś autku to od razu nie oznacza że piszesz prawdę

Po pierwsze po co mialbym klamac? Zeby sie pochwalic samochodem? Po co? skoro i tak nikt mnie tu nie zna. Poza tym "nie mierz ludzi wlasna miara"...
Po drugie gdyby to byla nieprawda nie chcialoby mi sie nawet takiego tematu zakladac. Wedlug Twojej teori, ze wszystko co zdaje Ci sie niemozliwe, musi byc klamstwem to inni ludzie w innych postach tez klamia. Gosc ktory zalozyl temat "ulubiona druzyna pilkarska" tez klamal, bo nienawidzi tego sportu- woli koszykowke, a napisal to, zeby pochwalic sie znajomoscia kilku nazwisko ze swiata footballu. Ja np. uwazam takze, ze Twoim znakiem zodiaku wcale nie jest BYK. Tak tylko wybrales ten znak, zeby szpanowac...

Inna sprawa... czy myslicie, ze wszystkie wyscigi uliczne odbywajace sie w nocy pochodza rodem z NFS ?? Ze kazdy jedzi furami za ogromna sume, z NOS-em i osiaga 250KM/h na czwartym biegu itd...
Jeden z moich kumpli regularnie sciga sie starym pasatem z '91roku. Inny, Lanosem. Zero przerobek... nic... Ale czy to oznacza, ze ten sport nie jest dla nich? Kazdy z nas jest amatorem i nie potrzebujemy specjalistycznego sprzetu, zeby poczuc troche adrenaliny.

I jeszcze jedno... czemu uczepiliscie sie samochodow jakimi sie scigamy? Jak pisalem wyzej kazdy ma , co ma... Zakladajac temat chcialem podyskutowac o idei wyscigow, organizowanych imprezach, doswiadczeniech innych (jakies ciekawe sytuacje, wpadki? itd...). Jakbym chcial dyskutowac o moim bmw to zalozylbym inny temat, (np "wasze samochody", albo "moje BMW".) w innym dziale.

To tyle na razie :)
Pozdrawiam!

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu