Imię: Piotr
Wysłany: 10-06-2006, 06:59 U mnie rządzi gotyk. Ponadto ambient, industrial i trance...
Taki dziwny ze mnie typek, który pasjami słucha gotyku i wynalazków, choć nie ma wyglądu stereotypowego metalowca (oj, nie chcecie wiedzieć, jak postrzegam taki stereotyp). W moim prywatnym mniemaniu muzyka powinna mimo wszystko ładnie brzmieć. Ponadto powinna coś opowiadać. A tak właśnie postrzegam wyrażone wcześniej gatunki muzyczne.
Szczególnie gotyk i ambient. Zna ktoś może grupę Ontario Blue? Czyste piękno... Zwłaszcza o czwartej nad ranem, po nocnej sesji Warhammera, w zadymionym pokoju...
Łezka się kręci...
Imię: Piotr
Wysłany: 10-06-2006, 10:56 Ambient? Moja definicja.
Pokuszę się więc o definicję ambientu, a raczej o opis. Choć zastrzegam sobie prawo do omylności albo to nie hołdowania innym definicjom tego terminu.
(P.s. Powinienem był jeszcze dorzucić do grona moich upodobań psychodelik.)
Ambient... Polecam Ontario Blue, płyta Shine (ktoś ma inne?). Wszystko będzie jasne. Jeśli nie, to Arkana lub niektóre płyty Burzum (ale tylko niektóre). Dziwnie oddziałująca na człowieka muzyka, trochę schizalna, ale nie agresywna. Zazwyczaj ładnie brzmiąca. Odrobinkę trącąca czasem gotykiem, czasem New Age.
Zapraszam do zapoznania się z wyżej wspomnianymi. Miodzio!
Zwłaszcza o czwartej nad ranem, po nocnej sesji Warhammera, w zadymionym pokoju...
To znaczy że muszę to znaleźc , często mam takie syuacje xD
Era, Enya, Enigma, Gregorian, Blind Guardian, Sundtracki z filmów - najlepszy podkład muzyczny na sesję.
Z gotyku, rządzi Lacuna Coil, z mniej gotyckich brzmień - Moonspell.
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
no jak Analogsi spiewają mamy pier... ere techno:P:P kazdy teraz jakies drumy techno i niewiem co, metalu teraz niezaduzo ludiz słucha ale słuuuchasją na szcescie jeszcze:):) a co do muzy elektronicznej to nieprzepadam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum