Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Teatr
Autor Wiadomość
Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 23-07-2008, 10:45   

alisa napisał/a:
Nienawidzę chodzić do teatru. Okropmnie się nudzę.

Na czym do tej pory byłaś?
http://www.youtube.com/watch?v=i7j7ISmFdNA

Znak zodiaku: panna

paradies 
Alles ist Unsinn!

Imię: Katarzyna
Wysłany: 23-07-2008, 11:53   

ja tam lubie chodzic ,bylam juz chyba ze 4-5 razy,gdybym miala blizej do teatru i to bym napewno chodzila czesciej :) a tak to zazwyczaj z klasa jezdzilismy.

Musze przyznac ze na najglupszym spektaklu bylam w Krakowie,gdy bylam na wycieczce :/ nawet moja polonistka stwierdzila ze jej sie nie podobalo,i ze bylo dosc trudne do zrozumienia.
"My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
  Znak zodiaku: baran

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 23-07-2008, 13:19   

paradies napisał/a:
Musze przyznac ze na najglupszym spektaklu bylam w Krakowie,gdy bylam na wycieczce

na "Kordianie" przed przerabianiem lektury. Był tak nudny i niezrozumiały że jeśli kolega by mnie w porę nie zagadał to bym zasnęła.

Bezkonkurencyjne za to są wszelkie komedie Moliera.

Znak zodiaku: strzelec

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 23-07-2008, 17:19   

paradies napisał/a:
Musze przyznac ze na najglupszym spektaklu bylam w Krakowie,gdy bylam na wycieczce :/ nawet moja polonistka stwierdzila ze jej sie nie podobalo,i ze bylo dosc trudne do zrozumienia.

Tytuły, tytuły, pliiiis? :>

dkf napisał/a:
na "Kordianie" przed przerabianiem lektury. Był tak nudny i niezrozumiały że jeśli kolega by mnie w porę nie zagadał to bym zasnęła.

Rewelacyjny pomysł, żeby iść na adaptację teatralną przed przeczytaniem tego dramatu ze zrozumieniem i pomocą nauczyciela (mi była niezbędna, bo dramat sam w sobie przypominał mi bredzenie człowieka na haju, a nie artystyczną wizję patriotyzmu).

paradies 
Alles ist Unsinn!

Wysłany: 23-07-2008, 18:19   

bardzo prosze : "Pani Bóg Halina"

[ Dodano: 23-07-2008, 19:35 ]
bardzo podobal mi sie spektakl "Skąpiec",duzo smiechu,bardzo zabawne,klasa byla zadowolona :P
"My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 23-07-2008, 18:42   

Gabi napisał/a:
Rewelacyjny pomysł, żeby iść na adaptację teatralną przed przeczytaniem tego dramatu ze zrozumieniem i pomocą nauczyciela (mi była niezbędna, bo dramat sam w sobie przypominał mi bredzenie człowieka na haju, a nie artystyczną wizję patriotyzmu).

Dokładnie pomysł wspaniały, jedna z trudniejszych lektur. Właśnie tym samym dla mnie było całe przedstawienie, a po przeczytaniu i przerobieniu już mało co pamiętałam ze sztuki. Tak samo było z wycieczką do miejsc w których odbywało się "Wesele" (ta sama wycieczka, jechaliśmy z rok starszą klasą i było to raczej dostosowane do nich), wszystko by było bardzo ciekawe, jak by się znało treść.

Znak zodiaku: strzelec

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 23-07-2008, 19:02   

paradies napisał/a:
"Pani Bóg Halina"

Zajebista nazwa.
To pewnie coś z nowoczesnego, awangardowego teatru, snobującego się na niezrozumiały dla przeciętnego widza?
dkf napisał/a:
Tak samo było z wycieczką do miejsc w których odbywało się "Wesele" (ta sama wycieczka, jechaliśmy z rok starszą klasą i było to raczej dostosowane do nich), wszystko by było bardzo ciekawe, jak by się znało treść.

Sztuka przez wielkie S jest w Polsce towarem deficytowym, który i tak nie wiadomo, w jaki sposób podać lub sprzedać, żeby ludzie chętniej chodzili do teatru czy kina nie tylko na "Seks w wielkim mieście".

paradies 
Alles ist Unsinn!

Wysłany: 24-07-2008, 07:21   

wiem tylko ze ten spektakl dotyczyl sekt,ale byl tak glupi,ze nikt tego nie zrozumial do konca :/ nauczycielka miala trudnosci.

[ Dodano: 01-10-2008, 16:06 ]
jakis tydzien temu byłam na spektaklu "Tango".Uwielbiam teatr :P
juz planuje z kolezanka wypad,jak tylko będzie troche wiecej wolnego czasu :P

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu