Nie powiesz mi, że wystające gacie są oznaką klasy.
Oceniasz ludzi poprzez to co im wystaje, bądź nie, ze spodni.
Moda. Nigdy nie potrafiłem tego zrozumieć, choć wytłumaczenie miałem bardzo proste, ba! Nawet znalazłem identyczne na Wikipedii.
Moda – w potocznym rozumieniu oznacza potrzebę naśladowania innych, aby się identyfikować z nimi, ta psychiczna potrzeba najdobitniej jest widoczna w ubiorze.
Ciężko mi nawiązać do mody nie używając obraźliwych stwierdzeń i epitetów. To jest takie...ludzkie i despotyczne.
Wysłany: 14-09-2008, 11:34
Source napisał/a:
Oceniasz ludzi poprzez to co im wystaje, bądź nie, ze spodni.
Zbytnie uogólnienie.
Miałam na myśli klasę w ubiorze. Np Audrey Hepburn nigdy nie wystawały majtki, a uważana jest za ikonę stylu.
Cytat:
Moda. Nigdy nie potrafiłem tego zrozumieć, choć wytłumaczenie miałem bardzo proste, ba! Nawet znalazłem identyczne na Wikipedii.
Moda – w potocznym rozumieniu oznacza potrzebę naśladowania innych, aby się identyfikować z nimi, ta psychiczna potrzeba najdobitniej jest widoczna w ubiorze.
W potocznym.
Obecnie moda jest tak eklektyczna, że można bez obaw eksperymentować.
Pozostaje tylko kwestia estetyki - pewnych rzeczy z tego względu nie powinno być widać.
Chodzisz po ulicach z widoczną gumą od majtek, czy raczej, jak wystaje, masz odruch, żeby je podciągnąć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum