hej!
ja obecnie czytam "Sklepik z marzeniami".
przeczytalam do tej pory "miasteczko salem" i "lsnienie". w domu posiadam calkiem spora kolekcje ksiazek Mistrza uwazam ze jest jednym z najlepszych pisarzy z jakich tworczoscia mialam przyjemnosc miec doczynienia
Ja również uwielbia Stephena Kinga jednak nie nazwał bym go mistrzem, osobiście wole innego staro-Amerykańskiego pisarza grozy na którym wzorował się King.
gusia91 napisał/a:
w domu posiadam calkiem spora kolekcje ksiazek Mistrza
Oj to nie jest sporo, ja posiadam znacznie więcej, w tym książki napisane jeszcze pod pseudonimem Richard Bachman
_________________ "de profundis clamavi at te domine"
ekhem ale powiedz jeszcze kto pomógł Ci "zdobyć" znaczną część z tych książek i kto jest ich współwłaścicielem.
to, że leżą u Ciebie na półeczce nie znaczy, że są tak do końca Twoje Hany
Lovecraft to świetny pisarz jednak mało znany w kręgach młodzieżowych ... A bardzo szkoda... Istny geniusz, sam stworzył jakby alternatywny świat z własnymi mitami itd. Trzeba by założyć o nim temat
_________________ "de profundis clamavi at te domine"
Imię: Albert Fish
Wysłany: 13-09-2008, 21:24
Raven90 napisał/a:
Lovecraft to świetny pisarz jednak mało znany w kręgach młodzieżowych ... A bardzo szkoda... Istny geniusz, sam stworzył jakby alternatywny świat z własnymi mitami itd. Trzeba by założyć o nim temat
To mnie boli, że nawet jeśli ktoś lubi czytać, to najczęściej tylko o nim słyszał, lub też w ogóle nie wie o czym mowa. Lovecraft żył, tworzył i pisał już dawno temu, a ostatnio zaobserwowałem, że większość ludzi woli nowoczesnych pisarzy, którzy są na czasie, przykładowo jak King.
Czytałem już dzieła wielu pisarzy, ale takiej atmosfery, takiego uczucia jak przy wertowaniu opowiadań Lovecrafta przy słabym świetle lampki w zimową północ nie doznałem nigdy wcześniej. To na prawdę niesamowite. Facet miał taki styl pisania, taką pomysłowość, że nazwać go geniuszem to za mało.
Wydawało mi się, że zakładałem o nim temat, ale faktycznie widzę, że brak takowego. Postaram się za moment nadrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum