powerbass, jesteś w stanie w podeprzeć swoją tezę w jakiś sposób?
używki bo ten temat jest w tym dziale, znaczą to że ktoś się uzależnia od czegoś, ale te coś ma substancje uzależniającą, słodycze nie ma czegoś takiego w swoim składzie
inaczej mówiąc nałogiem możemy nazwać obżastwo? myślę że nie bardziej nazwiemy to chorobą, że człowiek zdrowy nie powinien mieć problemów z uczuciem głodu
Imię: Anna
Wysłany: 22-01-2008, 18:43
To nie wiem co powiesz na to, że ja żyć nie mogę, jeżeli codziennie sobie nie zjem czegoś słodkiego. I chodzi właśnie o słodycze, konkretnie, najlepiej z czekoladą.
To nie wiem co powiesz na to, że ja żyć nie mogę, jeżeli codziennie sobie nie zjem czegoś słodkiego. I chodzi właśnie o słodycze, konkretnie, najlepiej z czekoladą.
ja też mam ochotę ale potrafię się wstrzymać bo mnie nie uzależniło,
może zbadaj krew, może masz czegoś za mało np cynku? i organizm ma zapotrzebowanie na coś slodkiego
[ Dodano: 22-01-2008, 18:47 ]
Schiza009 napisał/a:
W dzisiejszych czasach wszystko może się stac nałogiem.
Nawet oglądanie telewizji lub jedzenie słodyczy.
ok zgadzam się ale to nie jest nałogiem typowo używkowym
Dlaczego??
gdy byłam ostatnio na badaniach lekarka podejrzewała, że moge mieć za duzo cukru we krwi. Pomimo, iz nie tyje i nei ejstem gruba. Ciągle chce mi sie spać. Przepisała mi tylko witaminy, powiedziała, że mam niedobór i to wszystko.
Ja moge powiedziec ze jest uzależniony ...czasem mnie tak nachodzi ze jak nie zjem czegos słodkiego to az mnie skreca xD...czaserm zdaża mi sie podkradac czekolady z barku rodziców ...
_________________ `a nad nami latają garbate aniołki...'
Dlaczego??
gdy byłam ostatnio na badaniach lekarka podejrzewała, że moge mieć za duzo cukru we krwi.
jedzenie słodyczy a cukier w krwi to nie to samo, nawet jeśli byś jadła mnóstwo to nie przekłada się to na stan cukru na czczo, chyba że zdrowie się psuje
Schiza009 napisał/a:
Ciągle chce mi sie spać.
zazdroszczę ja nie wiem czemu cierpię na bezsenność to coś strasznego gdy przez 2 godziny nie mogę zasnąć
dziś to obżerałem się słodyczmi, czekolada+ wafelki...naprawdę mam już dość słodkości
_________________ Nawet nie wiesz, że wcale nie proszę o więcej niż możesz mi dać.
Po prostu się pojaw. Przemknij mi przez życie i daj do zrozumienia,że cokolwiek ma jeszcze sens.
Problem w tym, że prawdopodobnie w ogóle nie istniejesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum