Imię: Agnieszka
Wysłany: 13-08-2007, 22:36
Dandeek napisał/a:
głośne samochody
Sprzedam sąsiada i jego purkacza nawet na dopłatą. Co rano mnie budzi.
Do tego jeszcze te ujadające kundle na łańcuchach.
A na dokładkę to co mnie doprowadza do białej gorączki, to wiecznie warczące kosiarki.
Cisza że ja nie mogę. To ja już wole "hałaśliwe" miasto, bo tam mnie te odgłosy tak nie denerwują, ja tu w tym cichym spokojnym miasteczku, nad którym każdy kuracjusz się zachwyca .
Imię: Agatka
Wysłany: 15-08-2007, 09:10
Jako że mam doświadczenia w mieszkaniu i tu i to powiem tak : nie ma reguły gdzie się mieszka.Jeśli człowiek robi to co kocha to jest wszędzie szczęśliwy Osobiście więc nie zajmę miejsca w tej dyskusji jednoznacznie , bo w moim mniemaniu jest remis ;>
_________________ I'm your Venus, I'm your fire ,at your desire
Imię: Agnieszka
Wysłany: 15-08-2007, 14:11
synthasy podziwiam cię, na mnie odgłos kosiarki działa jak czerwona płachta na byka, inne odgłosy aż tak bardzo mi nie przeszkadzają ale ich nie lubię i są uciążliwe na dłuższą metę, albo jak się chce spać.
Mnie ostatnio draznia odglosy traktorow i kombajnow jest ich pelno, zwlaszcza teraz. I ten kurz, zawdzieczam im to, ze bede niedlugo myla okna z tego piekielnego brudu!! Moze sie powtarzam, ale: NIENAWIDZE WSI!!
_________________ Kiedyś ktoś Cię opuści- uświadom to sobie, bądź na to gotowy, mniej boli...
Imię: Agatka
Wysłany: 15-08-2007, 19:01
Peggy Sue napisał/a:
Mnie ostatnio draznia odglosy traktorow i kombajnow jest ich pelno, zwlaszcza teraz. I ten kurz, zawdzieczam im to, ze bede niedlugo myla okna z tego piekielnego brudu!! Moze sie powtarzam, ale: NIENAWIDZE WSI!!
spróbuj sobie pomieszkać w Wawie w domu w którym okna wychodzą na ulicę , zrozumiesz że to była cisza
_________________ I'm your Venus, I'm your fire ,at your desire
Imię: Anna
Wysłany: 15-08-2007, 19:09
W sumie jeszcze nigdy nie słyszałam kosiarki tak bardzo z bliska. To zawsze dla mnie bardzo odległy odgłos (czyli nie ma to jak kosa).
O, nie przepadam za dźwiękiem piły, ale to też nikt w pobliżu mi pod oknem nic nie tnie.
Mieszkamy w prawie idealnym miejscu chyba
Prawie, bo widok mógłby być ładniejszy (w sumie to centrum wsi i domków sporo, ale zawsze można pójść na inne pole i pomarzyć tam o mini chatce z drewna) no i szkoła jest pod oknem i dzieciaki wciąż grają w piłkę i generalnie to ich miejsce spotkań, więc zawsze je słychać.
No ale za to jest bardzo blisko do kościoła i do najważniejszych osób (rodziny, przyjaciół) i daleko do głównej drogi (uuuuuffffff....)
Mieszkam we wrocłwaiu i nei mam żle: kompieliska, sklepy, galerie, szkoła ... wszystko pod nosem a na dodatek wszedzie mnustow ludzi gdzie wszyscy moga byc twoimi przyjaciółmi ... weeeeeee ^^
a tak na serio to po prostu się przywiązałem ... oddał bym życie za moje miasto, gdyby była wojna .... ale tylko za moje miasto ...
_________________ "Trzymam skronie, tam - w koronie chmur i gromów"- Juliusz Słowacki
Wysłany: 21-08-2007, 18:21
Ja mieszkam w Białymstoku, na dłuzsza mete pasuje mi tu mieszkać , ale jeśli chodzi o wsie to dla mnie sa jedynie idealne zeby pojechac, na jakis czas, wypoczac, takze tylko na krotka mete.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum