Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
co myślicie o swoich wychowawcach ??
Autor Wiadomość
Pavvel 

Wysłany: 21-01-2006, 17:20   co myślicie o swoich wychowawcach ??

Więc tak. Jestem w II klasie LO na profilu mat-inf. Wg rankingów jest to najlepsze liceum w powiecie. Wszystko jest spoko, atmosferka zejafajna, itd. Jednak zdażyła się wielka pomyłka. Każdy nauczyciel, który mnie uczy jest oryginalny i co najważniejsze normalny. Każdy o wiele lepszy niż w gimnazjum. Ale mój wychowawca to jakis głupek. Ma ponad 20 lat, nie ma wyksztalcenia wyższego, pracował wcześniej w tv jako operator kamery. Teraz niby uczy nas informatyki. Jego zalety:

1. Gapa, nie widzi jak się ściąga na sprawdzianie
2. koniec zalet

Wady:
1. Kompeltnie nie zna się na informatyce, wszystko dyktuje nam z książki
2. Zapytany o coś odpowiada: "Nie dyskutuj", "Nie wiem, jutro ci powiem", "Nieważne"
3. Nie potrafi niczego załatwić, nie umie wypisywać statystyk pedagogicznych (co każdy wychowawca robi)
4. Nie umie tłumaczyć
5. Egoista, zapytał się gdzie chcemy jechać na wycieczkę klasową, wszyscy do Pragi bo nikt nie był, a on mówi "Jedziemy do Wrocławia albo wcale, ja nigdy nie byłem we Wrocławiu i do widzenia"
6. Robi nienormalne sprawdziany, np, przerabiamy teraz funkcje C++, no wiadomo jeżeli rozszerzona mata i infa to wiem czego się spodziewać, ale (niech ktoś to oceni kto umie c++) walnął nam 3 zadania na 30 min (zadania typu - wypisz liczby dwucyfrowe z przedziału jakiegoś tam i zaznacz które są podzielne przez 3., albo 2 zadanie - pobierz od użytkownika 9 liczb i policz średnią, sumę, iloczyn itd)
moim zdaniem nie ma szans tego napisać w 30 min, PONIEWAŻ ja sobie usiadłem z tyłu i całe 30 min non stop przepisywałem wszystko ze ściągi bo po nim mozna sie spodziewac jakie da zadania wiec je miałem na ściądze i wszystko LEDWO CO zdążyłem przepisać, co ma w takim razie zrobić inna osoba. A nauczyciel jeszcze bezczelnie powie "Nie dyskutuj tylko pisz". no tak, ale jak była poprawa sprawdzianu jak to omawiał na lekcji to zajeło mu to 1,5 lekcji czyli ok 70 min, a jeszcze popełniał takie błedy a my go poprawialiśmy.
7. Mimo, że wszyscy mają dobre oceny z infy to cała klasa nie chce żeby on uczył a tym bardziej był naszym wychowawcą

Więc z przewodniczącą byliśmy u dyrektora z tą sprawą i powiedział, że może go pozbawić wychowawstwa ale nie tego, żeby nas uczył.

Może się to wydawać dziwne że tyle tego napisałem, ale na prawde już nie mamy nerwów i siły jak on do nas gada same głupoty. Nie możemy sobie zmienić wychowawcy bo on dalej nas bedzie uczył infy i się bedzie mścił. Przez ten długi tekst wyładowałem swoje emocje :043: i już mi lżej na duszy. Co o nim myślicie, czy zdarzają się jeszcze takie osoby jak ten cieć ??

Znak zodiaku: koziorozec

Michaś 
Przyjaciel
puerro muchacho

Imię: Michaś
Wysłany: 21-01-2006, 17:31   

Cytat:
Zapytany o coś odpowiada: "Nie dyskutuj", "Nie wiem, jutro ci powiem", "Nieważne"

Ty, podoba mnie się to :P
Cytat:
Egoista, zapytał się gdzie chcemy jechać na wycieczkę klasową, wszyscy do Pragi bo nikt nie był, a on mówi "Jedziemy do Wrocławia albo wcale, ja nigdy nie byłem we Wrocławiu i do widzenia"

Facet jest bardzo ustępliwy :D
  Znak zodiaku: lew

kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 21-01-2006, 18:48   

Co ja myse o mojej wychowawczyni? - ...

Szkoda slow i mojego wysilku.
  Znak zodiaku: wodnik

Hieronima 
**
Marzycielka

Wysłany: 21-01-2006, 18:52   

Moja jest z innej epoki, nie rozumie nas i ciągle się czepia. Szkoda mi słów.
  Znak zodiaku: panna

elfia 
*
wredna elfka

Imię: Ewa
Wysłany: 21-01-2006, 18:59   

więc, proszę państwa, oskarżony o bycie moim wychowawcą i jednocześnie nauczycielem polskiego (!) Zbigniew M.

zalety:
1. potrafi docenić mój niebywały talent pisarski, czyli że z klasówek dostaję szóstki.
2. jest śmieszny jak cholera, chociaż chyba wcale nie chce (potrafię spaść z krzesła, jak wyskakuje z tekstem 'milcz, nieszczęsna dziewczynko, albo pas pójdzie w ruch!').

wady:
1. ma taki głupi uśmieszek, przez który zawsze mam ochotę go udusić.
2. czepia się muzyki której słucham.
3. oddaje mi zdewastowane płyty - -'.
4. przyczepił sobie do biurka karteczkę z napisem 'NIE' a ja nie mogę jej zerwać.
5. na lekckach gada po angielsku - -'.

to by było na tyle.
więcej oskarżeń nie wpłynęło.
udzielam oskarżonemu głosu!

Znak zodiaku: waga

babok 
**

Imię: Mariusz
Wysłany: 21-01-2006, 19:01   

ja to swoją wychowawczynią lubie nawet bo jaki bym kit jej nie wcisnął to ona uwierzy

Znak zodiaku: waga

Natel 
*

Wysłany: 21-01-2006, 20:09   

Ja moją wychowawczynie lubię, ale jestem zrospaczona, bo w następnym półroczu będziemy mieli inną (innego) nauczycielkę (nauczyciela). Nasza po prostu zaszła w ciąże i opuszcza nas po tym semestrze.

Znak zodiaku: ryby

alter ego
+++++

Wysłany: 21-01-2006, 21:29   

Ja nie mogę narzekać na swojego. Uważam, że bardzo dobrze trafiłam pod tym względem. Moj wychowawca ma ok 29 lat. Z racji tego sam nie tak dawno sie uczyl i naprawde dobrze rozumie uczniow, i nie ma takiego wladczego podejscia jak wiekszosc starszych nauczycieli. Lekcje z nim sa ciekawe, a na wychowawczych bardzo czesto ogladamy filmy i o nich z nim dyskutujemy, bo moj wychowawca jest pasjonatem kina. Bardzomi sie podoba to, ze ma zaufanie do swoich uczniow. Jest to jedyny nauczyciel jakiego zanam, ktory wierzy uczniom na slowo. Czesto na tez zabawia opowiesciami o swoich latach studenckich :P
Zaluje ze w przyszlym roku bedemiec nowego wychowawce.

Antek 
Blow job

Imię: Damian
Wysłany: 21-01-2006, 21:45   

Ja tez świetnie trafiłem. Moja wychowawczyni ma ok. 30 lat. Świetnie rozumie uczniów, potrafi do nas ciekawie mówić, nigdy nie przynudza. Jest po raz pierwszy wychowawczynią, ale znakomicie jej to idzie. Po prostu ona wie jak zachęcić takiego młodego ludzia do pracy, do pokazania co potrafi. Naprawdę, wg mnie nie mogłem lepiej trafić..
Pozdrawiam moją wychowawczynie :)

Znak zodiaku: baran

Nynka 
+++++
i'm unkind

Imię: Ninek
Wysłany: 21-01-2006, 22:35   

moja wychowawczyni?
bardzo wprządku kobietka :P wszystko co chcieliśmy (wyjazd na łyżwy, do kina itp.) na wszystko sie godzin.. ale w zamian też czegoś od nas oczekuje.. ;] no i dostaje.. kazdy sie stara zeby była z naszej klasy dumna. ;]
jak dobrze żyje sie z swoim wychowawcą to jest ok.

Znak zodiaku: rak

Magda_17
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2006, 22:39   

Ja niestety nie trafiłam zbyt dobrze. Trzy lata w gimnazjum no a teraz przez trzy lata liceum ten sam wychowawca - nauczyciel matematyki. Facet koło piećdziesiątki, bezdzietny. Nie potrafi z nami rozmawiać, ciągle czegoś się czepia.. my nawet nei mamy do niego pretensji - on chyba po prostu nie umie do nas dotrzeć.. bo chce to widać.. ale nie umie;(

kunio_manio 
**
Maneater

Wysłany: 21-01-2006, 22:57   

Ja na wychę nie mam co narzekać

ZALETY:
-można z nią pogadać o wszystkim, jak się jest wkurzonym i się klnie albo wyzywa nauczycieli od debili bo nie poprawili nas z jakiegoś przedmiotu to tylko pociesza
-obgaduje z nami nauczycieli 'dziwolągów'
-jak palnie głupotę to sama się z siebie śmieje
-jest bardziej zboczona od nas. widzi za dużo aluzji we wszystkich tekstach
-usprawiedliwia nam godziny jak uciekniemy, czasem jak 2 czy 3 osoby nie chcą iść na jakąś lekcję to zwalnia i pozwala siedzieć u siebie w klasie na lekcji (albo korektoruje nieobecności)
-ubiera się jakby była w naszym wieku. Zakłada zielone spodnie, zieloną bluzkę, robi sobie kucyka na krótkich włosach, maluje paznokcie na jasną zieleń i się śmieje jak chłopaki wołają za nią 'creazy frog'
-jak ją poprosimy to pójdzie przełożyć sprawdzian, lub poprosić nauczycieli żeby nie pytali.
-chętnie jeździ na wycieczki i biwaki.

Do tego w szkole ma dobrą opinię, wszyscy nauczyciele ją lubią. My odwdzięczamy się jej tym, że klasa ma najlepszą średnią w szkole i nawet jeśli uciekamy z jakiś lekcji to potem zaliczamy wszystko :)
Ogólnie uchodzimy za klasę kujonów i dobrze wychowanych ;D Nauczyciele nas lubią haha :P
Ostatnio zrobiliśmy teatrzyk. Kupiliśmy jej kwiatka na jej imieniny i jak wyszła z pokoju nauczycielskiego to zaśpiewaliśmy sto lat :D Hah wszyscy nauczyciele patrzyli na nią z zazdrością jaką to wspaniałych ma uczniów :P

A WADY??
-źle tłumaczy matmę, nic nie kumam
-jak się wkurzy to uhuhu :(
-wcześniej za bardzo uganiała się za chłopakami. dziewczyny całkiem olewała, ale teraz jest już OK.

Cyr4x 
**

Wysłany: 22-01-2006, 00:54   Re: co myślicie o swoich wychowawcach ??

Pavvel napisał/a:
...nie ma wyksztalcenia wyższego...

[ Dodano: 22 Sty 2006 12:55 am ]
Omg, to jakim cudem on wogóle uczy? Na stanowisko nauczyciela wymagany jest magister i przygotowanie pedagogiczne (kurs lub studia o takim kierunku).

Nynka 
+++++
i'm unkind

Imię: Ninek
Wysłany: 22-01-2006, 11:11   

Cyr4x napisał/a:
Omg, to jakim cudem on wogóle uczy? Na stanowisko nauczyciela wymagany jest magister i przygotowanie pedagogiczne (kurs lub studia o takim kierunku).

pewnie ma wtyki. :D

Znak zodiaku: rak

Thunder 
*

Imię: Łukasz
Wysłany: 22-01-2006, 11:32   

Co ja myślę o swoim wychowawcy? Wszystko sprowadza się do jednego słowa (sorry że nie zagwiazdkuję, ale wtedy straci ono na wymowie :) ): pizda.
Mianowicie:
1. Nigdy nic nie wie, o wszystkim dowiadujemy się albo od gospodarza, albo od niego w najlepszym wypadku na dzień przed.
2. Nie mamy co liczyć na żadne wycieczki: "Chcecie gdzieś jechać to sobie zorganizujcie, ja nie będę nic robił, najwyżej się dostosuję". (czyli przekładając na nasz język - mam to w dupie, jak sobie załatwicie to ja sie moge za darmo przejechać.)
3. Jego rozlazłość mnie dobija. Kiedy odpytuje kogoś (jak już mu się zechce wyrwać do odpowiedzi) to pytanie zadaje 2 - 3 minuty powtarzając te same rzeczy kilkanaście razy (zazwyczaj wygląda to tak, że odpowiedzią na pytanie jest jedno słowo, i potem znowu 2 - 3 minuty zadawnia pytania... pół lekcji tak mija. Naprawdę żałosny widok.)
4. Ciekawość rzeczy, o których mówi, jest tak przygniatająca, że zazwyczaj na lekcjach jestem budzony jakimś SMS'em z ławki z tyłu, bo ktoś się nudzi to wysyła SMSy i nie daje spać.
5. Zerowo zainteresowany sprawami klasy i wychowawstwa. Dla przykłady - na koniec semestru wstawił same wzorowe, bo mu się myśleć nad ocenami nie chciało. Ogromnie zdziwiony stwierdził, że dyrektorka się zbuntowała. No więc wstawił same bardzo dobre i 4 wzorowe dla osób biorących udział w konkursacy. Nie żebym miał mu za złe takie podciąganie ocen (bo sam mam b. dobre dzięki temu), no ale pokazuje to tylko jego zainteresowanie klasą. A mój tata po powrocie z drugiego zebrania stwierdził, że nie pójdzie już więcej na takowe, gdyż wychowawca stwierdził: "Nie mam zastrzeżeń, nie mam nic do powiedzenia".
6. Raz przyszedł do szkoły w różowej marynarce z różowym krawatem. Aż się załamałem.

A z zalet? Jako człowiek jest ogólnie w porządku. Można z nim pogadać, pożartować etc. Jako wychowawca stanowcze NIE!
Ostatnio zmieniony przez Thunder 22-01-2006, 11:47, w całości zmieniany 1 raz  

Znak zodiaku: skorpion

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu