Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 25-07-2007, 19:39
Wiolonczelistka napisał/a:
Czy słuchacie taką muzykę?
Słucham. W sumie ostatnio od jakeigoś czasu chyba tylko takiej.
Nie chce mi się rozpisywać, ale w prawie w co trzecim w miarę normalnym poście piszę coś o muzyce powaznej więc nie mam chyba czego dodawać.
Wysłany: 25-07-2007, 19:46
Wiolonczelistka napisał/a:
Mnie osobiscie trochę to martwi, że ludzie młodzi rzadko kiedy sięgają po tego rodzaju muzykę niestety...
Mnie też, wiele osób uważa ją za nudna a nawet wręcz tak jak to napisałaś, tylko dla starych ludzi.
Tak naprawdę jest o wiele bardziej interesująca niż jakieś wszystkim sie podobające pioseneczki.
Jestem przewrażliwiona, muzyka wywiołuje u mnie dziwne uczucia, porusza, zasmuca, czasem odrywa od rzeczywistości.
Ale nie wiem czy gdybym nie grała na fortepianie to czy bym słuchała muzyki poważnej.
Do niej trzeba tez dorosnąć, wcześniej od niej wolałam chociazby Cobaina, nie interesowała mnie tak bardzo jak grunge.
Zgadzam się z tym, że do tej muzyki trzeba dorosnąć...bo w niej nie ma tekstu...trzeba poczuć o co w niej chodzi...wyczuć co ma nam do powiedzenia wykonawca i zinterpretować na swój sposób To prawda, że jeżeli już ktoś dojrzał do tej muzyki to wywołuje ona uczucia
_________________ Od muzyki piękniejsza jest tylko cisza...
Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1423 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 25-07-2007, 19:59
Cytat:
Co myślicie o muzyce klasycznej?
Lubię słuchać. Zwłaszcza arii operowych . Ostatnio byłam w operze na "Łucji z Lammermooru". Scena opętania Łucji to była prawdziwa gra na moich najtkliwszych narządach słuchu.
Polecam Opera -> Puccini -> Tosca - Andrea Bocelli - Recondita Armonia.
Wysłany: 25-07-2007, 20:00
Wiolonczelistka masz ulubionego kompozytora? : )
Ja w sumie lubię chyba wszystkich po trochu, no prócz np. Debussego i trochę Schuberta.
Napisałam wszystkich : )
W sumie tych, których znam głębiej twórczość.
Ale o Debussym też nie powinnam sie wypowiadać, no znam może z 20 jego ytworów, nie więcej, na dodatek tylko z jednej płyty.
Zniechęciło mnie to do poznawania jego utworów, wydaje mi się niesamowicie nudny i przy jego muzyce mogę zasypiać
Debussy...hmmm jego muzyka jest ilustracyjna Lubię posłuchać Ostatnio słucham ciągle Koncertu wiolonczelowego Dworzaka. A ulubionego kompozytora chyba raczej nie mam. Ogólnie lubię okres romantyzmu w muzyce Nie lubię grać Boccheriniego
_________________ Od muzyki piękniejsza jest tylko cisza...
Wysłany: 25-07-2007, 20:14
A ja gram Sonatę D-dur
Lubisz Bacha? Grać lub słuchać. Ja kidys go niecierpiałam, dzięki temu, że kiedys mi sie zmienił nauczyciel, miałam lekcje z nowym, który miał świra na punkcie Bacha doceniłam jego twórczośc, polubiłam i tak jak on, tez dostałam świra : )
W sumie to tez dzięki Glennowi.
[ Dodano: 25-07-2007, 19:16 ]
Boże nie wiem czemu, ale mi sie wydaje, że grasz na skrzypcach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum