Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-03-2008, 23:11
Bravo/Popcorn/13 itp.
Autor Wiadomość
MrPukwa 
*
;)

Imię: Mariusz
Wysłany: 03-10-2006, 13:47   Bravo/Popcorn/13 itp.

Nie znalazłem takiego tematu więc zakładam go. Co myślicie o takich młodziezowych pisamch typu Bravo, Popcorn itp. W mojej opinni to są nic nie warte śmieci, jedyne co tam jest to durne komiksy ze zdjęć, bezsensowne testy typu: "Kim byłeś w poprzednim życiu?" i pytania rozhisteryzowanych nastolatek: "Oh, miałam mieć okres tydzień temau a nie dostałam go, czy jestem w ciąży!? Dodam że nigdy nie robiłam tego z chłopakiem!" (Oh my god...). Na dodatek co druga strona mieści obszerny artykuł na tamet "wielkich gwiazd" typu Tokio Hotel czy Blog 27 które uważam za totalna szmirę. Wypowiedzcie się.

Znak zodiaku: skorpion

Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Imię: Gabi
Wysłany: 03-10-2006, 13:55   

Kieeeedys, bardzo kiedsy kupowałąm te gazety.. mialam lat bodaj 13..
Szybko mi przeszlo na koszt gazet bardziej tematycznych jak kawaii...
Czy to szmira? tak. Porazka? Tak. Gowniany poradnik dla młodych? tak.
Njagprsze jest to, ze ta głupia młodziesz bierze sobie do serca te "porady" jakie tam sa zamieszczane..
a pytania mnie rozwlaja na max.. naprawde..
ja sobie tak włąściiwe mysle, ze oni je sami wymyslaja..
biorac pod uwage zorientowanie w sprawach sexu dzisiejszej młodziezy to ja naprawde nie wierze zeby takie pytania mogly faktcyznie powtac i zostac wyslane..

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

dziołchy. 
*

Wysłany: 03-10-2006, 14:00   

Wg mnie gazety młodzieżowe są po części dobre ... Ponieważ możesz dowiedzieć się kilku ważnych, interesujących rzeczy ... Przeczytac plotki ... Rozwiązać krzyżówkę, poczytać dowcipy, czasami śmieszne historie innych ... Więc to czasami jest dobre :) )))

Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Imię: Gabi
Wysłany: 03-10-2006, 14:45   

To zlazy ktore.. taki twist to na przykłąd jest okej.. ale 13, bravo, bravo girl o ile jeszcze wychodzi to porazka po linii calej..

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

króliczek 
teraz London

Wysłany: 03-10-2006, 15:33   

Kiedyś podobała mi się FILIPINKA.
To w ogóle jeszcze isntnieje?

(\_|)
(O.o)
(> <)

Znak zodiaku: rak

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 03-10-2006, 15:34   

Kiedyś lubiłam takie gazety.
Ale to jest tak.
Na pierwszej stronie szczupła laska.
W środku reportarz o anoreksji, pierdoły żeby dziewczyny zaakceptowały swoją wagę.
Parę stron później piszą co jeść żeby schudnąć.

Taa.

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 03-10-2006, 15:38   

króliczek napisał/a:

Istnieje, ale to teraz kopia Twista i Dziewczyny połączonych z Cosmopolitan. Szkoda, bo kiedyś to kupowałam.
http://www.youtube.com/watch?v=i7j7ISmFdNA

Znak zodiaku: panna

króliczek 
teraz London

Wysłany: 03-10-2006, 16:11   

Gabi napisał/a:
króliczek napisał/a:

Istnieje, ale to teraz kopia Twista i Dziewczyny połączonych z Cosmopolitan. Szkoda, bo kiedyś to kupowałam.

ojej... rzeczywiście szkoda, bo ta gazeta jeszcze tak nie ryła mózgów.. chyba O_o

(\_|)
(O.o)
(> <)

Emilia 
*

Imię: Emilka
Wysłany: 03-10-2006, 16:30   

Właśnie wbijam sobie kolejnego posta, bo inaczej nie mogę się usprawiedliwić dlaczego wypowiadam się na ten temat... Niestety to silniejsze odemnie:)

Moim zdaniem (podkreślam) są to pseudogazety z wyimaginowanymi fantazjami obleśnych, zarośnietych faceto-kobiet, które w nadprzyrodzony sposób znalazły środki, bądź fundusze na wydanie takich pierdół.

G.a.p.o.n. 
+++++
Clint Eastwood

Wysłany: 03-10-2006, 16:44   

MrPukwa napisał/a:
Nie znalazłem takiego tematu więc zakładam go. Co myślicie o takich młodziezowych pisamch typu Bravo, Popcorn itp. W mojej opinni to są nic nie warte śmieci, jedyne co tam jest to durne komiksy ze zdjęć, bezsensowne testy typu: "Kim byłeś w poprzednim życiu?" i pytania rozhisteryzowanych nastolatek: "Oh, miałam mieć okres tydzień temau a nie dostałam go, czy jestem w ciąży!? Dodam że nigdy nie robiłam tego z chłopakiem!" (Oh my god...). Na dodatek co druga strona mieści obszerny artykuł na tamet "wielkich gwiazd" typu Tokio Hotel czy Blog 27 które uważam za totalna szmirę. Wypowiedzcie się.

Zgadzam się.

manieqq 

Wysłany: 03-10-2006, 17:01   

Takie gazetki rajcują młodzież do lat 14. Nie podoba mi się w nich, że próbują to tych młodych głów wpoić nieprawdziwe i nierozsądne racje.

high_anonymity
*

Imię: Anonim
Wysłany: 03-10-2006, 17:08   

Podzielam zdanie przedmówców. Szmatławiec totalny, dla mnie punkt odniesienia, oczywiście jako totalne DNO.

juna 
++
dziewczyna Alicji

Imię: Wszemiła
Wysłany: 03-10-2006, 17:16   

robią wodez mózgu małolatom. Nie powiem gdy miałam te 12 lat kilka razy kupiłam sobie te gazety jak byłam chora i sie nudziłam,ale nigdy nie brałam sobie do serca ich wypocin. Gorzej było z moją siostrą nagle czytajac to zrobiła się taka "dorosła"- w negatywnym tego słowa znaczeniu ze szok. Mama jest wszystkie wyrzuciła to nie odzywała sie do niej tydzien (nie mówiąc o 2 awanturach jakie mamie zrobiła) - oto jak te z pozoru niewinnie głupkowate gazety ryją mózgi małolatom.

lika 
Życie jest snem...

Imię: po prostu lika
Wysłany: 03-10-2006, 17:30   

Takie czasopisma są raczej głupie. Nie wiem czy dobrze wpływają na psychikę młodych dziewczyn, które je kupują. Chociaż z drugiej strony w niektórych gazetach są odpowiedzi na pytania, które niektóre dziewczyny wstydzą się zadać np swoim rodzicom. Ale jak takie 15-latki piszą o swoich problemach łóżkowych a ktoś im tam z redakcji odpowiada normalnie na pytanie choćby nie widzieli ile dziewczyna ma lat. Zamiast przemówić tym dziewczynom do rozsądku że są za młode na takie rzeczy. Potem czytające dziewczyny myślą, że są jakieś zacofane albo coś - to zależy potem jeszcze wszystko od psychiki.

Znak zodiaku: byk

MrPukwa 
*
;)

Imię: Mariusz
Wysłany: 03-10-2006, 18:11   

Moja kuzynka kupuje Bravo Girl i jeszcze czasem 13. Dodam że jest rok młodsza ode mnie. Kiedy przejżałem te pisma to myślałem że padne. Najlepsze były te problemy i porady. Ale przynajmniej dają jakieś dodatki do tych gazet. To chyba jedyny plus.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu