Imię: Agnieszka
Wysłany: 07-02-2008, 16:19
Lubie i to nawet bardzo.
Szkoda tylko że tak mało kawałków mają po polsku.
A z tym oskarżeniem o satanizm to trochę przesada, tym bardziej że minęło już trochę czasu od tego.
Nie znam, w życiu nie słyszałam . grają jakiś rock, metal,punk czy coś takiego?
Nie muzyka dla mnie ;P
_________________ Nawet nie wiesz, że wcale nie proszę o więcej niż możesz mi dać.
Po prostu się pojaw. Przemknij mi przez życie i daj do zrozumienia,że cokolwiek ma jeszcze sens.
Problem w tym, że prawdopodobnie w ogóle nie istniejesz.
Mówiąc "tego pokroju" wskazałaś że są różne pokroje. Pytałem na czym ta różność polega i czy ta różność ma sie jakoś do obowiązującego "prawa" - na jakiej zasadzie pokrój wpływa na ulgę prawno/moralną.
Mówiąc "tego pokroju" wskazałaś że są różne pokroje. Pytałem na czym ta różność polega i czy ta różność ma sie jakoś do obowiązującego "prawa" - na jakiej zasadzie pokrój wpływa na ulgę prawno/moralną.
Dżiz, ależ się czepiasz. -.-'
Definicja "zespołów tego pokroju" - zespoły tego pokroju to w tym wypadku zespoły, które zaliczane są do zespołów lubiących robić szatanistyczną zadymkę. żaden pan Nowak tropiący odgryzanie gołębich głów na koncertach tych zespołów nie zajmuje się tym co robi na koncercie np. Panasewicz z Lejdi Pank. Behemoth jest na cenzurowanym, ot. To chyba nie jest przejaw "równości wobec prawa".
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Do zbrodni obrazy uczuć miało dojść we wrześniu w znanym gdyńskim klubie Ucho, ale Ryszard Nowak, kultowy guru Komitetu, dowiedział się dopiero teraz.
Jednak zareagował błyskawicznie - obiecał, że doniesienie złoży jeszcze dzisiaj, i to nie do byle prokuratora, ale do samego ministra sprawiedliwości Ćwiąkalskiego.
Zbrodnia Nergala, lidera zespołu Behemoth, miała polegać na tym, że podarł on Biblię, a poza tym nazwał Kościół katolicki największą grupą zbrodniczą na świecie. Podobno Nowak ma to nagrane.
Byłam, widziałam. Nigdy nie pałałam zbyt silnym uczuciem do Behemothu. I nie lubię. I już nigdy nie dam się kumplom satanistom wyciągnąć na ich koncert.
_________________ Żadnych objaśnień. Odsyłaczy.
Przypisów. Haseł.
Libacja milczących winorośli.
Wszystko zależy od tego
jak długo będziemy zawsze.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 01-08-2008, 16:25
Jak dla mnie klasyka po prosu, ale niestety Polacy piękna muzyki docenić nie umieją i zespół jest bardziej znany zagranicą niż u nas. Jedyne co mi się nie podoba to trochę moim zdaniem przesadzony wizerunek sceniczny i dwa kawałki po polsku to zdecydowanie za mało . A do tego Nergal jest cholernie przystojny.
lubicie czy nie?? co sadzicie o tej muzyce i która płyta najbardziej wam sie podoba ??
jak dla mnei zespół jest gites a najlepsza płyta jak dla mnie to Zos Kia Cultus
Nie nie lubię, nie szanuję... Kiedyś uwielbiałem ich album GROM, ale dziś mogę o nich tylko powiedzieć, że sami zagubili się w swoim mroku. Chłopaki zupełnie nie wiedzą co grać, a sam Nergal nie może się zdecydować czy być satanistą, a może poganinem... Może są sławni, ale poziomu żadnego sobą nie prezentują. No może na swoich starych blackowych płytach coś potrafili, ale dziś to totalne dno.
Ostatnio zmieniony przez Mustane 03-08-2008, 22:43, w całości zmieniany 1 raz
To prawda grają na poziomie. Ale spadli na tyle, że każdy weteran metalu powie ci, że Behemoth już dawno upadł, bo zaczęli grać bez wyrazu i głębszego sensu. Behemoth po prostu stracił twarz i stał się przeciętną nudną kapelą metalową. A szkoda bo kiedyś był jednym z niewielu polskich zespołów, który grał muzykę na poziomie. Co z tego, że są sławni za granicą, jak przez większość obcokrajowców są uważani za przeciętną kapelę metalową, nie wartą przepuszczenia kasy na płytę...
Ostatnio zmieniony przez Mustane 11-08-2008, 09:28, w całości zmieniany 1 raz
Przeciętną kapelą bym ich nie nazwała, a czy nudną- to już kwestia gustu. Fakt pozostaje faktem- mają w chuj fanów na całym świecie.
Co do ostatniego zdania:
"Najnowszy album Behemoth - The Apostasy zadebiutował na 9 miejscu listy sprzedaży płyt w Polsce! Jest to najwyżej notowany debiut w tym tygodniu."
http://www.muzyka.gildia....7/behemoth-olis
Nie pierdol waćpan.
Thelema 6 i Zos kia cultus były w pytkę. Satanica pietro niżej. Reszta tych niby death metalowych albumów nudna, wtórna i pod Nile i Morbid Angel.
Jesli chodzi o stary Behemoth, to:
Grom jebie wioską, mchem i gównem bobrów.
From The Pagan Vastland, Sventevith, Pandemonić Incantations- lubję.
_________________ Ostatnio trochę OTuję o penisie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum