Właśnie przed chwilą byłam na tej stronie. To szkoła płatna (2800 za semestr). I wpisowe 500 zł Nie wiem czy zauważyłaś, ale osoby, które chodziły do nich na kurs mają zapewnione miejsce. To na pewno świetna szkoła Współczuję ludziom, którym absolwenci tej uczelni będą projektować domy.
Wyrażę się inaczej: uczelnie trzymające jakiś poziom na pewno będą wymagały od kandydata umiejętności rysowania i na pewno będzie to sprawdzane poprzez egzamin wstępny.
Katowice wymagają tylko ukończonej matury i odpowiednich pieniążków nie czarujmy się. Szkoła jest renomowana, a dostać się tam to faktycznie nie tak trudno. Egz. z rysunku jak pisałem nie ma, tylko oczywiście kasa+matura+wszystkie wymagane dokumenty i studia witamy! Trudniej potem z utrzymaniem chyba będzie. A ten rok zerowy niezły pomysł ;D
To szkoła płatna (2800 za semestr). I wpisowe 500 zł
To szkola prywatna, aczkolwiek studia wieczorowe na renomowanej uczelni sa nawet drozsze.
jakkolwiek napisał/a:
ie wiem czy zauważyłaś, ale osoby, które chodziły do nich na kurs mają zapewnione miejsce.
Zauwazylam.
jakkolwiek napisał/a:
Współczuję ludziom, którym absolwenci tej uczelni będą projektować domy.
Rowniez wspolczuje.
jakkolwiek napisał/a:
Wyrażę się inaczej: uczelnie trzymające jakiś poziom na pewno będą wymagały od kandydata umiejętności rysowania i na pewno będzie to sprawdzane poprzez egzamin wstępny.
Zgadzam sie.
Roy napisał/a:
Szkoła jest renomowana,
Na jakiej podstawie tak sadzisz?
Ta skzola nawet absolwentow nie ma jeszcze.
To ze sie za nai tyle placi wynika wlasnie z tego, ze kazdy kto ma odpowiednia ilosc gotowki, niekoniecznie umiejetnosci moze sie tam dostac.
Inne uczelnie nie daja takiej mozliwosci.
Roy napisał/a:
Trudniej potem z utrzymaniem chyba będzie.
Watpie.
Po co rezygnowac z kogos, kto zapewnia nam dochod?
Trudniej potem bedzie utrzymac sie na rynku jako architekt
Trudniej potem bedzie utrzymac sie na rynku jako architekt
Będzie projektować obory na wioskach. - słowa mojej mamy
Moje zdanie jest takie: masz jeszcze 3 lata. Nawet jak rysunek nie idzie Ci zbyt dobrze masz szansę się nauczyć. Wybierz jakąś lepszą uczelnię: Gdańska, Kraków, Wrocław, Wawa i się przygotowuj pod tym kątem. Zdawaj później na 3 uczelnie, gdzieś się dostaniesz. Po studiach w Katowicach nie znajdziesz dobrej pracy i pewnie za wiele się nie nauczysz. Zawód architekta nie polega na tym, że najpierw odsiedzisz torchę na studiach a później posiedzisz w pracy 8 godzin. To zawód wymagający kreatywnego myślenia i na prawdę dobrego wykształcenia. To bardzo dobrze, że już w gimnazjum myślisz o studiach i ja nie marnowałabym takiej szansy.
Ostatnio zmieniony przez jakkolwiek 15-02-2008, 10:45, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6669 Skąd: z miasta
Wysłany: 15-02-2008, 20:04
jakkolwiek dobrze gada. Chcesz isc na gówno które Ci nie daje żadnych gwarancji na sensowną prace w przyszlości? Proszę bardzo, najwyzej w przyszlosci zamiast samemu projektowac, to bedziesz na budowie zapieprzal, Twój wybór. Chcesz skończyć dobre studia to idź na dobrą państwową uczelnie i tyle. Będziesz tak wymyślać żeby się jak najmniej narobić to gówno skończysz i tyle.
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
Sądzę, że renomowana, bo słyszałem o tej uczelni sporo dobrego. Przecież nie może tam być aż tak fatalnego poziomu... Muszą nauczyć wszystkiego co potrzebne.
Po za tym mam jeszcze takie plany: ukończyć studia w co bardzo wierzę, nabrać doświadczenia w fachu 3-4 lata, nazbierać kasę i rozkręcać własne biuro projektowe. Planów mam wiele. I stąd też pytanie. Czy ktoś ma pojęcia jak teraz na rynku z biurami projektowymi? Czy trudno się przebić czy jak?
Przecież nie może tam być aż tak fatalnego poziomu...
tu nawet nie chodzi czy ten pozim będzie, AŻ tak fatalny.
to wcale nie jest tak, że płacisz i wymagasz. mam wrażenie, ze taki szkoły są dla tych, którzy się nie dostali, lub nie chciało im sie pracować na to aby dostac sie do publicznej szkoły.
a skoro nie ma egzaminu z rysunku to coś tu jest nie tak i to bardzo.
że na budownictwo nie ma to rozumiem. ale architektura?
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum