Trudno ocenić, tyle ksiażek juz przez moje przeleciało...
alter ego napisał/a:
lub gatunek?
Horrory, kryminały, przygodowe. Romansideł nie trawię.
Wysłany: 23-11-2005, 13:07
Czytanie to swietna rzecz, potrafi w czowieku obudzic pewien nastroj jakiego nie daja gry koputerowe albo ogladanie filmow. Osobiscie bardzo lubie czytac wieczorami lub w nocy, kiedy juz wszyscy w domu spia, mam wtedy spokoj i moge sie dokladnie zaglebic w lekture.
Od bardzo dawna (jakies 8 lat, a mam ich lacznie 21) jestem wielkim fanem fantastyki i s-f, nie wyobrazam sobie literatury bez tych dwoch gatunkow. Niektorym moze sie wydawac ze to strasznie nudne i ze tylko jakies glupie bzdury sa w takich ksiazkach, ale to nieprawda! Wiekszosc naprawdedobrych ksiazek fantasy jest bardzo dobrze przemyslana i zaplanowana!
Osobiscie uwielbiam cykl Franka Herberta "Diuna", nawet pokusilem sie o pianie licencjatu o tej ksiazce. A co do innych autorow to BARDZO polecam A. Sapkowskiego i Ziemkiewicza. Wedlug mnie to dwaj najlepsi autorzy polscy.
Ja uwielbiam czytać Czytam przeróżne książki horrorki,kryminały lub obyczajowe.Lubie książki Joanny Chmielewskiej,Doroty Terrakowskiej,Małgorzaty Musierowicz,Alice Sebold,Paulo Coelho...
czytanie jest zajebiste - uwielbiam to robic w kazdej sytuacji - siedzac w wannie, jadac tramwajem
bardzo lubie ksiazki Mastertona, Kinga, Lumleya, dziela wybrane Nietzche'go, Schopenhauera. Czasem lubie tez poczytac komiksy z Kaczorem Donaldem Generalnie lubie czytac ksiazki oscylujace w klimatach horrorowych
Pochłaniam po 400 stron na dobę. Głownie fantasy i sci-fi
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
s sajens fikszyn nie lubie, fantasy bardzo, ale glownie i tak uwielbiam czytac horrory - byle nie przyjedzeniu Tak samo jak nie moge ogladac horrorow jak jem
Imię: Adam
Wysłany: 25-11-2005, 17:54
Uwielbiam czytac książki...gdy mnie jakas czasem wciągnie....nie istnieje dla mnbie nic poza nią........nie mam swego ulubionego autora.....ale lubie przygodówki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum