Grałem dzisiaj w takie prowizoryczne rugby - bez kopnięc. Musze powiedziec że gra jest wyjątkowo satysfakcjonująca. Ciężko zdobyc przyłożenie bo wisi ci na szyji 300 kilo kolegów ale jak ci sie uda to radości nie ma końca. Tak poza tym to jeden z najbardziej męczących sportów jakie uprawiałem ( pierwsze miejsce ma Aikido + pady na czas)
Grałem dzisiaj w takie prowizoryczne rugby - bez kopnięc. Musze powiedziec że gra jest wyjątkowo satysfakcjonująca. Ciężko zdobyc przyłożenie bo wisi ci na szyji 300 kilo kolegów ale jak ci sie uda to radości nie ma końca. Tak poza tym to jeden z najbardziej męczących sportów jakie uprawiałem ( pierwsze miejsce ma Aikido + pady na czas)
Mój kumpel ma profesjonalną piłkę i gramy co roku zimą na śniegu na boisku to jest rzeź
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
Mój kumpel ma profesjonalną piłkę i gramy co roku zimą na śniegu na boisku to jest rzeź
Jak jest biała zima to zawsze jest rzeź Rok temu byłem z Madritianem w Bielawie na obozie i tam zasypało porządnie. Skakaliśmy w 3 metrowe zaspy śniegu. Ja raz skoczyłem na głowę i mało brakowało a zespolił bym sie z betonem. Musze przyznac, że ludzkie nogi wystające ze śniegu to wspaniały widok... A jak w tym roku popada to też sobie w rugby pogram
Heheh nie dawno grali w Polsce pierwszy pojedynek w futbol amerykański zajebiście wyglądali w tych ochraniaczach na bary a te kaski to już wogule widziałem pewnego grubasa ten to wymiatał jedo wejście gościa z obcej drużyny i połamany
Ogólnie Rugby popularne jest w trójmieście Gdynia, Sopot i Gdańsk.
Ja tam za rugby nie przepadam.. chociaż jak nie ma co robić, to nie pogardze
Ostatnio przyszedł do mnei kumpel bez zęba (na szczęście mlecznego). Zaptałem się go co się stało, a on ze stoickim spokojem odparł: "Grałem w rugby" :D:D:D
fajna giera - kiedys mialam cala druzyne lodzkich rugbystow po znajomosci - ale to dawne czasy ogolnie mowiac fajna taka giera - prawie nie ma zasad - prosta - heh, czego chciec wiecej
[ Dodano: 14 Sty 2006 10:38 pm ]
Cenny Młynarz
Po półrocznych petraktacjach udało się przekonać do gry w Łodzi jednego z najlepszych polskich graczy formacji młyna-Rafała Sajura z Lechii Gdańsk.Dziś zawodnik pojawił się na treningu.
27-letni Rafał Sajur (180 cm wzrostu,105 kg wagi ),występuje w I i II linii młyna.18 razy reprezentował barwy Polski.Z drużyną Lechii Gdańsk zdobył siedem złotych,dwa srebrne i jeden brązowy medal mistrzostw Polski seniorów.Pięć razy wywalczył Puchar Polski.
kubast (13:43)
[ Dodano: 17 Sty 2006 02:41 pm ]
Na boisku i treningach zawodnicy porozumiewają się we własnym języku
1. Balon--Piłka rzucona łukiem,lecąca wolno.
2. Blacha--Obrona przed szarża wyprostowaną ręką
3. Bujnąć się--Przebiec duży odcinek zwodząc przeciwników
4. Cofka --Szarża kontrująca
5. Gała--Pieszczotliwe określenie piłki
6. Grzebanie w kupie--Zbieranie piłki z raka
7. Klepnąć--Przyłożyć punkty
8. Krawat--Niedozwolona szarża za szyję
9. Macanie nogą--Taktyczna gra polegająca na kopaniu piłki na terytorium przeciwnika
10. Nadziać się na dyszel--Dać się odepchnąć przeciwnika w obronie
11. Nakrywka--Zablokowanie kopu przeciwnika
12. Sadzanie na dupe--Szarżowanie
13. Świder-Kop piłki z rotacją
14. Tendencja--Wrzut do autu ,nie z lini korytarza
15. Wejście w dziurę--Wbięgnięcie między dwóch przeciwników
16. Wpuszczenie na mine--Podanie piłki partnerowi wprost na szarżującego przeciwnika
17. Zawalenie--Przewracanie młyna,przegrupowanie
18. Zawias--Piłka kopnięta wysoko,zawieszona w powietrzu.
[ Dodano: 04 Lut 2006 10:08 pm ]
Super stronka
[ Dodano: 28 Lut 2006 10:49 am ]
Po badaniach w Łodzi przed juniorami wyprawa do Francji, stanowiąca najważniejszy element przygotowań do Mistrzostw Europy. Zawodnicy zbierają się w poniedziałek wieczorem, 6 marca w Łodzi, by po dwóch treningach we wtorek ruszyć na północ Francji. Tam poza treningani czekają ich dwa mecze kontrolne. We czwartek zagrają przeciwko drużynie Arras, a w sobotę, na zakończenie pobytu ich przeciwnikiem będą zawodnicy Lille. Trener zdecydował o powołaniu na te konfrontacje 26 następujących, młodych graczy: BUDOWLANI ŁÓDŹ - 1.Żórawski Łukasz, 2.Grabski Paweł, 3.Łuczak Sebastian, 4.Rydzyński Łukasz; BUDOWLANI LUBLIN - 5.Król Wojciech, 6.Pijan Marcin, 7.Kamiński Rafał; JUVENIA KRAKÓW - 8.Tumiel Mariusz, 9.Tabisz Tomasz; POGOŃ SIEDLCE - 10.Plichta Paweł, 11.Biernacki Kamil, 12.Mirosz Michał; OGNIWO SOPOT - 13.Lademann Rafał, 14.Janiec Grzegorz, 15.Nowakowski Łukasz, 16.Graban Robert, 17.Urban Łukasz; AZS AWFiS GDAŃSK - 18.Strzelecki Patryk; ORKAN SOCHACZEW - 19.Popławski Dawid, 20.Kowalewski Emil /po konsultacji okulistycznej/; AZS AWF WARSZAWA - 21.Cal Jan, 22.Nowakowski Piotr; SKRA WARSZAWA - 23.Kucharek Wojciech, 24.Bednarski Konrad, 25.Szymański Łukasz, 26.Bogucki Tomasz. W rezerwie znaleźli się: Leśniewski Rafał (Posnania), Węgierski Krystian (AZS AWFiS), Zieliński Marcin (Skra).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum