Jeśli ktoś chce poznać WT - a warto - to polecam ich polskie forum, całkiem spore zresztą: http://www.withintemptationforum.prv.pl/ Można tam czytać i czytać, aż zostanie się ekspertem w dziedzinie WT
Swoją drogą zespółu nie można oceniac przez dokonania tylko ostatniej - przyznajmy to, pop-rockowej płyty. Niewiątpliwie najciekawszym ich dokonaniem sa Enter oraz The Dance, dwie płytki całkowicie warte grzechu. I z nimi polecam się zapoznać - a nuż się spodoba?
Moja siorka tego słucha, i powiem, że mi nawet się podoba, a najbardziej płyta Mother Earth czy jakoś tak. Dla fanów gatunku polecam także Nightwish, zespoł bardzo podobny i często mylony z Wthin'em.
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Shaezaar napisał/a:
Nightwish to gów**. Odmóżdża i demoralizuje psychicznie...
dziwne bo odkąd jestem na tym forum to myślałem ze jesteś fanem takiej muzyki
Najwyraźniej nie jest.Zgodzę się z Shaezaar.Mam ich 11 płyt i wiem co mówie.
A co do tematu o Witchin Temptation,to słyszałam ich owiele wcześniej niż Nightwischa (choć z regóły u innych jest ponoć odwrotnie)...WT mają spoksio kawałki,choć te starsze są lepsze...
_________________ "Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy powinien nas najbardziej zadziwić" - R.Schneider
dziwne bo odkąd jestem na tym forum to myślałem ze jesteś fanem takiej muzyki
Bo jestem ale tylko prawdziwego gothicu, anie takich gothicpolo... Na ogół słucham grindu i thrashu
Wolność_Number_ napisał/a:
Mam ich 11 płyt i wiem co mówie.
Też miałem dużo płyt, całą dyskografię, ale usunąłem żeby mieć miejsce na dyskografię Kamelotu... polecam jak ktoś nie wie o co biega
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Nightwish to gów**. Odmóżdża i demoralizuje psychicznie...
nightwish hihi a ja lubie popsluchac mam 21 plyt ich i lubie ten klimat .. ale od tych WT i N wole TRSTANIE I LACUNE COIL nastroj nbardziej klimatyczny
mi sie podoba, genialny wokal :D
a ostatnia plyta bardzo dobra, i jakos w niej za grosz popu nie widze
prawda... jest melodyjny, schemat piosenek ten sam (zwrotka, refren itd) ale to wciaz porzadna muzyka
lubię within'ów. jak mam ochotę sie wyciszyć, uspokoić się, wtedy sobie ich puszczam.
z reguły nie przepadam za zespołami z damskim wokalem, ale ten mi nawet pasuje.
mi sczegolnie podoba sie jeden taki teledysk .. akcja rozgrywa sie w zamku .. troche to wszystko rzypomina kosciol... spiewa w czerwonej sukni .... boska piosenka
batura, nioa ja nie wnikam ale to jedyny teleysk ktory mi sie podoba a taka sukieneczxke mam w domciu hihi a tak opo z atym to wole styl ubierania wokalistki tristani
Pamiętaj. Żaden rodzaj muzyki, który ci się podoba nie może być przedstawiany w postaci "piosenki"! Jak już to "utwór" lub "kawałek". Podstawowa zasada. Piosenką to może być "Stary niedźwiedź mocno śpi..."... Kapiszi?
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
------------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum