Imię: ada
Wysłany: 30-10-2005, 20:27 śmierć na kółkach
na początku miesiąca mój 12letni kolega ze szkoły zginął w wypadku(zachaczył o tira) nie było w tym niczyjej winy kierowca jechał 30km/h a Maciek rowerem po chodniku dzień przed swoimi urodzinami- śmierć na miejscu przed domem i przychodnią, a wczoraj mój kumpel, który rok tem uskończył nasze gimnazjum uderzył motorem w drzewo lekarze walczyli o życie i nie wywalczyli mieszkam w gminnej wiosce i nigdy nie było tu śmierci dzieci, a szczególnie takich wypadków, niektórzy rozice nie chcą wypuszczać dzieci z domu, a dziewczyny z podstawówki wpadają w histerie zastanawiamy się kto następy(jak w final destination)
Wypadki zdarzaja sie wszedzie i nie tylko wypadki, nie wiem co ma na celu ten post? wspolczucie? ze niby jakas pechowa wioska? Nie rozumiem...
Znalam ludzi ktorzy zgineli wypadkach, niektorych ktorzy popelnili samobojstwo... Czasami gineli przez wlasna glupote chociaz mieli perspektywy na zycie i co mam teraz powiedziec ze wszystkie srodki lokomocji sa zle? Jak nie sa, to przewaznie ludzie sa winni...
A co do tego ze rodzice sie boja, wcale sie nie dziwie, tak jest zawsze, u mnie w miescie dziewczyne wywieziono sprzed jej domu i zgwalcono umarla na skutek obrazen wewnetrznych i tez rodzice mowili zebym uwarzala, normalne...
A moze to ja mam pechowe miasto co? Tylko ze jak miasto to juz sie tak tego nie zauwaza...
Wysłany: 01-11-2005, 12:55
czy ja pisze, że wszystkie środki lokomocji są złe chodzi mi, że to może sie zawsze zdarzyć i nie ma co sobie wszystkiego odmawiać bo ktoś miał wypadek
_________________ Gość nie szukaj drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą.
i nie ma co sobie wszystkiego odmawiać bo ktoś miał wypadek
wrecz przeciwnie, trzeba wyciagac wnioski z wypadkow, jednak to nie znaczy ze mamy wszystkiego sie panicznie bac i unikac, poprostu trzeba na siebie uwazac, a nie kierowac sie glupota.
Wysłany: 01-11-2005, 17:44
!kreSka!* napisał/a:
adunia15 napisał/a:
i nie ma co sobie wszystkiego odmawiać bo ktoś miał wypadek
wrecz przeciwnie, trzeba wyciagac wnioski z wypadkow, jednak to nie znaczy ze mamy wszystkiego sie panicznie bac i unikac, poprostu trzeba na siebie uwazac, a nie kierowac sie glupota.
no właśnie o tym pisze, że rozumiem niekt.órych rodziców, akurat nie chodzi o moich, ale w domu może na głowe spaść cegła
Bardzo możliwe. Ciekawe skąd wziąśc w domu cegłę...
Piszesz tu o tym, że wszystko wszędzie i zawsze może się zdarzyć. Ja i tak nie jeste ostrożna, jak zginę to zginę. Tak miało być. Wypadki są różne, ale to nie znaczy, że przechodząc na światłach musze myślec, o tym, że mnei ktoś może zaraz przejechac, a siedząc przed kompem, ze wlanie w niego błyskawica. Wszystko może się zdarzyc i tego nie zmienimy, trzeba żyć.
Wysłany: 06-11-2005, 14:10
Roza napisał/a:
Bardzo możliwe. Ciekawe skąd wziąśc w domu cegłę...
Piszesz tu o tym, że wszystko wszędzie i zawsze może się zdarzyć. Ja i tak nie jeste ostrożna, jak zginę to zginę. Tak miało być. Wypadki są różne, ale to nie znaczy, że przechodząc na światłach musze myślec, o tym, że mnei ktoś może zaraz przejechac, a siedząc przed kompem, ze wlanie w niego błyskawica. Wszystko może się zdarzyc i tego nie zmienimy, trzeba żyć.
ale czy ja coś takiego napisałam???
W takim toku myślenia, jeżeli każdy pojazd jest niebezpieczny to przestane jeździć na hulajnodze. Rozumiem Ada, ze jesteś troche zszokowana śmierciami swoich przyjaciół no ale oni nie są całym światem. Trzeba żyć dalej. Teraz przez jakiś czas bedziesz miała pewien uraz do pojazdów no ale prędzej czy później będziesz musiała wrócić do normalności. A i prędzej to zrobisz tym lepiej będzie dla ciebię.
U mnie na dzielnicy też był kiedyś taki pechowy miesiąc - dwie osoby zgiinęły, a moją koleżankę z klasy samochód potrącił, chociaż w jej przypadku to była bardziej jej wina, bo na przejściu nie patrzyła na boki.
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
Wysłany: 07-11-2005, 07:30
Paszczak napisał/a:
W takim toku myślenia, jeżeli każdy pojazd jest niebezpieczny to przestane jeździć na hulajnodze. Rozumiem Ada, ze jesteś troche zszokowana śmierciami swoich przyjaciół no ale oni nie są całym światem. Trzeba żyć dalej. Teraz przez jakiś czas bedziesz miała pewien uraz do pojazdów no ale prędzej czy później będziesz musiała wrócić do normalności. A i prędzej to zrobisz tym lepiej będzie dla ciebię.
ale czy ja piszę, że mam uraz? Nauczcie się czytać i dopiero komentujcie
Paszczak napisał/a:
ale czy ja piszę, że mam uraz? Nauczcie się czytać i dopiero komentujcie
To wlasciwie o co Ci chodzi w tych postach i po co ten temat? Bo teraz wychodzi na to ze my wszyscy glupki jestesmy i Ty jedna wiesz o co chodzi...
Ona nas obraziła ... powiedizął ze jestesmy głupi Nie lubie jej ... jak kilka osób umiera z powodu jazdy na motoże czy samochodem to ich sprawa ... oni szaleli , oni nie uważali na psycholi ... dlatego nie ufam maszynom i biegam ...
_________________ "Trzymam skronie, tam - w koronie chmur i gromów"- Juliusz Słowacki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum