Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Darn
10-03-2008, 16:18
'Homoseksualizm'
Autor Wiadomość
Majta 

Wysłany: 12-08-2005, 10:05   

WaveCeptor napisał/a:
Człowiek normalny to taki człowiek którego mózg czy tam sposób myslenia nie odbiega od normy którą wyznacza większośc społeczeństwa,

Zawsze musisz opierać się na tym co mówi większość?! Wiekszość tak chce, to ja też tak będe chciał. Może troche własnych poglądów , hm ...?
WaveCeptor napisał/a:
No widzisz, a ja bym się wstydził i nie mówił bym o tym głośno tylko pozostawił bym to dla siebie bo wkońcu kogo obchodzi to co ja robię w łóżku? Nikogo.

MNIE ;) ;) ;) ;) Zartuje :P

WaveCeptor, zauważyleś, że to już jest chyba nasz drugi temat w którym się nie zgadzamy...:P Ahhh te odmienne charakterki :P

cubi napisał/a:
to własnie jest Tolerancja!!!ze ich nie zabijamy,kopiemy,ponizamy itd.

Jeżeli nie zabicie kogoś to tolerancja to luzz...!

Ehhh Cubi Cubi :P I co ja z Tobą mam :P

cubi 
**
golf rulez ;)

Wysłany: 12-08-2005, 10:08   

Tolerancja to cos takiego,ze jak widze dwoch kolesi na ulicu idacych za reka albo całujacych sie to nie wołam " pierd....ne pedały" nie zwracam im uwagi ani nic tych rzeczy...przechodze i tyle ...a ze mi sie to nie podoba to moja wewnetrzna sprawa...

niestety Marta w tej kwestii mojego zdania nie zmienisz

Znak zodiaku: strzelec

Majta 

Wysłany: 12-08-2005, 10:08   

Roza napisał/a:
ja po rpostu w tym temacie powiem, że popieram Wave Captora.

Wow, ale się wysiliłaś :P Nom najlepiej tak powiedzieć, popieram... P Hihi :P

[ Dodano: 12 Sie 2005 11:10 am ]
cubi napisał/a:
niestety Marta w tej kwestii mojego zdania nie zmienisz

Ehh jak Ty do mnie powiedziałeś ?! Marta ?! No Ładnie, a chciałabym być anonimowa :P
Piekny, przecież ja nie chce Cie zmieniać! :* Twoje zdanie, Twoje poglądy! :* Oki ide stąd bo jeszcze sięz Wami pokłóce :( paps :(

bendis 
**

Wysłany: 12-08-2005, 10:47   

Czytając poniektóre posty, muszę z bolem przyznać, że nie jestem normalna. Bo skoro normą bycia normalnym jest np. uważanie gejów za nienormalnych, a ja się z tym nie zgadzam...
To tak strasznie boli, że ktoś potrafi pokazac kim naprawdę jest, nawet ryzkując obrzucenie błotem i kamieniami?
Czym są normy przyjęte przez większość społeczenstwa? Skąd pewność, że są nieomylne? Odtrącanie kogoś ze społeczeństwa ze względu na jego jakąkolwiek inność dowodzi, że społeczenstwo jest pełne luk i nie potrafi istnieć w inny sposób niż 'wszyscy musimy żyć tak samo, wedle jednego przepisu'. Co za bzdura.
I nie mówię połowy prawdy. Przedstawiając swoje poglądy, zdanie mam przekonanie, że jest ono prawdą. Pół prawdy oznacza pół kłamstwa, a po co mam kłamać w tym, co myślę?

Poza tym normą społeczną nie może być orientacja seksualana. Jak możesz twierdzić, że gej ma całkiem inny sposób myślenia? Gejem może być Twój sąsiad, profesor fizyki, uznany autorytet w swej dziedzinie. Przestrzega prawa, mówi Ci dzień dobry, nie bije zwierząt. Dla całego społeczeństwa jest zwykłym człowiekiem. A jego orientacja seksualna, wytyczana jest bardziej przez popęd płciowy, czy nie tak? A ten ma niewiele wspólnego z myśleniem.
Jeśli Ty musisz myśleć o tym, że wolisz kobiety - to cóż. Ja nie muszę sie zastanawiać, że wolę mężczyzn. Czuję to każdą komórką, mięśniem i kością.
Jeszcze raz - orientacja seksualna nie jest normą w społeczeństwie.
Z kolei down już odbiega niestety od norm społecznych, gdyż nie jest w stanie myśleć tym samym torem. Co nie oznacza, że jest gorszy. Jak dla mnie wręcz przeciwnie. Ale to już inna bajka.

It seems we loose the balance
on our path to the paradise
nation, religion are only words tell me why
in their name we die

WaveCeptor 
Racjonalista

Wysłany: 12-08-2005, 12:19   

Majta napisał/a:
WaveCeptor napisał/a:
Człowiek normalny to taki człowiek którego mózg czy tam sposób myslenia nie odbiega od normy którą wyznacza większośc społeczeństwa,

Zawsze musisz opierać się na tym co mówi większość?! Wiekszość tak chce, to ja też tak będe chciał. Może troche własnych poglądów , hm ...?

Bendis napisał/a:
Czym są normy przyjęte przez większość społeczenstwa? Skąd pewność, że są nieomylne? Odtrącanie kogoś ze społeczeństwa ze względu na jego jakąkolwiek inność dowodzi, że społeczenstwo jest pełne luk i nie potrafi istnieć w inny sposób niż 'wszyscy musimy żyć tak samo, wedle jednego przepisu'. Co za bzdura.

Nie rozumiesz i nie rozumiesz. Nie chodzi o to co mówi większość społeczeństwa, tylko o to jak wygląda i jak się zachowuje większośc społeczeństwa. Skoro większośc ludzi na ziemi jest heteroseksualna, a ich współżycie rozszerza populacje i zapobiega jej wyginięciu to chyba możemy powiedzieć, że są normalni. Natomiast co innego możemy i musimy powiedzieć o homoseksualistach. Ich współżycie daje w efekcie tylko rozje... zepsuty odbyt. Zresztą nic w tym dziwnego gdyż natura inaczej stworzyła człowieka. Odbyt nie jest do stosunków. On raczej słuzy do wydalania kału, ale do czego zmierzam. Otóz ktoś kto działa wbrew naturze nie może być normalny. Tak więc nie wymagajcie aby uznał ich za normalnych. Owszem nie musza być gorsi, mogą być nawet lepsi, ale napewno nie normalni.

bendis napisał/a:
Jak możesz twierdzić, że gej ma całkiem inny sposób myślenia?

Nie wkładaj mi słów do ust.

Znak zodiaku: ryby

bendis 
**

Wysłany: 12-08-2005, 12:26   

Nie śmiałabym.
Pomimo całego Twego starania i przyjemności jaką odczuwam, czytając Twoje posty, bywa, że nie do końca wiesz o czym piszesz. Mylisz niektóre pojęcia, a czasem piszesz nieczytelnie.
Postawiłeś downa koło geja, więc pytam - najakiej argumentowalnej (:P) podstawie?

in their name we die

WaveCeptor 
Racjonalista

Wysłany: 12-08-2005, 12:46   

bendis napisał/a:
Nie śmiałabym.
Pomimo całego Twego starania i przyjemności jaką odczuwam, czytając Twoje posty, bywa, że nie do końca wiesz o czym piszesz. Mylisz niektóre pojęcia, a czasem piszesz nieczytelnie.
Postawiłeś downa koło geja, więc pytam - najakiej argumentowalnej (:P) podstawie?

Aby to wytłumaczyć musiał bym się cofnąc, a nie lubie patrzeć w przeszłość. No, ale jestem sklonny do poświeńceń. Tak więc poszło o "normalnośc umysłową homoseksualistów". Dobrze wiemy (wiesz?), że homoseksualiści mają zaburzenia psychiczne, podobnie do dałnów. Tak więc zapytałem się czy dałnów tez mam uważać za normalnych ludzi. Może to nie było zbyt trafne porównanie, ale uważam, że dobrze zobrazowało różnice pomiedzy człowiekiem normalny czyli bez defektów mózgowych, a człowiekiem nienormalnym czyli z defektami mózgowymi. Oczywiście różnica pomiedzy dałnem, a homo jest ogromna to niemniej jednak oboje są nienormalni.

Znak zodiaku: ryby

Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 12-08-2005, 14:15   

Przybył pogromca lewaków, na wyraźną prosbę WaceCeptora (kilkanascie postów wcześniej).

NA razie zaprezentuję slogan, zastanówcie się nad nim:

Zwyrodnialcom, obnoszacym się ze swoją nienormalnością mówimy kategoryczne, jednoznaczne, nieodwoływalne, nieodwracalne, zdecydowane, ponadczasowe GIŃ!

Przechodzimy do części merytorycznej:

Wisi mi, co sobie ktos robi w sypialni. Czy woli z nią, czy z nim, czy z 2, czy z 5. Tak długo, jak jest to za obu(lub więcej)stronną godą to nic mi do tego. Ale jak wychodzi banda tych dziwadeł na ulicę i każe mi zaczać ich lubić, to ja już jestem przeciw. W dodatku robia to w formie nielegalnej manifestcji, w której idzie jeszcze wicepremier, która powinna za to zostać wypie... wywalona z pracy tego samego dnia. A ludzi, którzy zaprotestowali przeciw nielegalnej demonstracji wywaliła policja. Co j mam o tym sądzić?

Część merytoryczna dwa- czy homoseksualizm jest 'normalny'

Imperatyw kategoryczny Kanta (nie pamiętam teraz, czy pierwszy, czy drugi):
Czy bedzie dobrze, jak wszyscy będą homo? No niekoniecznie. TAk mogą być drobne problemy z przezyciem gatunku.

Różnica między dałnem, a homo jest taka, że homo da się wyleczyć. To tak a propos wypowiedzi WaveCeptora.

Kończymy innym sloganem:

Agresywną manifestację odmienności należy w trybie natychmiastowym zaorać.

Dziękuję za uwagę.

Roza 
Miss Avatar

Imię: Rozalia
Wysłany: 12-08-2005, 17:37   

Cytat:
Roza napisał/a:
ja po rpostu w tym temacie powiem, że popieram Wave Captora.

Wow, ale się wysiliłaś n Nom najlepiej tak powiedzieć, popieram... P Hihi n

No a co ja mam pisać?? ot samo co Wave Captor?/ Taks amo myslę więc chyba nie muszę tego powtarzać. Zauważyłam, że w pewnych kwestiach sie nie rozumiecie. Tyle pozatym z teog wynika kłotnia a ja sie kłócić nie lubie :P

Znak zodiaku: baran

Majta 

Wysłany: 12-08-2005, 18:11   

Roza napisał/a:
Tyle pozatym z teog wynika kłotnia a ja sie kłócić nie lubie

To nie jest kłótnia, to tylko wymiana zdań (poglądów na dany temat) , no nie WaveCeptor ??? :) My sie lubimy :P

Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 12-08-2005, 18:19   

Nie pochlebiaj sobie :P

Majta 

Wysłany: 12-08-2005, 18:40   

Rudolf...to było do mnie ?! A skąd! Nie śmiałabym =D =) =P

Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 13-08-2005, 13:09   

JA jeszcze bym prosił vaniona, skoro już temat poruszyłem, aby ustosunkował się do swojego avatara w świetle pewnych faktów, które zamieściłem na 8, lub 7 stronie tego tematu. Dziękuję.

Blue 
**

Wysłany: 14-08-2005, 19:29   

bendis napisał/a:
Jak możesz twierdzić, że gej ma całkiem inny sposób myślenia? Gejem może być Twój sąsiad, profesor fizyki, uznany autorytet w swej dziedzinie. Przestrzega prawa, mówi Ci dzień dobry, nie bije zwierząt. Dla całego społeczeństwa jest zwykłym człowiekiem.

No i teraz pomyśl. Homoseksualiści w tym momencie domagają się równości (której jak twierdzą nie mają). Mówią, że nie mogą życ jak normalni ludzie, że nie mają takich samych praw a jednak...mogą i uczyć, i spiewać czy też bić (albo nie bić) zwierzęta.W świetle prawa wszyscy są równi. A to że nie mogą zawierać małżeństw czy adoptować dzieci to jest jednak czymś odbiegającym od panującego od kilkuset lat stanu rzeczy. Nie wiem co próbują udowodnić poprzez swoje manifestacje. Zachowują się tak, jakby byli z każdej strony osaczeni, nie mieli ŻADNYCH swobód i praw czy też nosili jakieś opaski z napisem:"Jestem gejem!" narażając się przy tym na prześladowania. Mogę śmiało stwierdzić, że sami zrobili z siebie ofiary. To mnie wkurza najbardziej a dochodzi do tego jeszcze ich niesamowita duma ze swojej orientacji. Tak jakby dzięki temu jest się niby lepszym, bardziej szanowanym i orygnalniejszym. Niekiedy pozwalają sobie na takie rzeczy, których nawet heterycy nie odważyliby się dokonać.

bendis 
**

Wysłany: 15-08-2005, 09:57   

Akurat prawa do bycia dumnym z orientacji im nigdy nie odmówię. Ja jestem dumna, że jestem hetero, jestem dumna z wielu rzeczy.
Masz rację, ze manifestowanie braku praw, gdy się je tak naprawdę ma jest kiepskim chwytem i nie trafia do mnie. Prawdą jednak jest też to, że przeważająca część naszego społeczeństwa ogarnięta jest przez homofobię i nie dziwię się, że geje chcieliby móc otwarcie przyznać się, że są jacy są. A często nie mogą tego zrobić, bo grozi to wyklęciem z określonej grupy społecznej, utratą pracy, autorytetu, a może nawet skończyć się tragicznie.
Nie podoba mi się manifestowanie swoich uczuć - obściskiwanie, obmacywanie, zarówno w wydaniu hetero jak i homo. W tym przypadku orientacja nie ma dla mnie znaczenia, są rzeczy, których się nie robi publicznie i koniec.
Jednak okazywanie sobie miłości, wsparcia czy zainteresowania jest bardzo ludzkie i kuzik mnie obchodzi, czy to marchewka z pietruszką, czy mój najlpeszy kumpel wobec jakiegoś faceta.

I nie jest fajnie, że normą społeczną jest odtrącanie tych ludzi.
NIe jest fajnie, że uważacie ich za chorych psychicznie.
W ogóle nie jest fajnie. Niestety życie nie jest sprawiedliwe. Ludzie patrzą na świat przez pryzmat własnego ja i tylko to, co dobre dla nich jest słuszne.

in their name we die

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu