Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harlequin
31-08-2008, 18:21
Rasizm
Autor Wiadomość
master_snake 
Przyjaciel
cizia

Wysłany: 08-06-2008, 23:59   

jakkolwiek napisał/a:
Ale Żydzi z dużej.

Z dupy a nie z dużej. Gabi Ci zresztą napisała z czym to się je.
jakkolwiek napisał/a:
Co jest nie tak z tymi pierwszymi?

To samo co z tymi drugimi.
caessa napisał/a:
Romów kur**, kur** Romów.

A jaką masz pewność że Ci o których pisze są Romami a nie Rumunami? Mieszkasz w Częstochowie?
caessa napisał/a:
wyrażasz opinię a Romów od Rumunów nie odróżniasz!

Cieszę się że Ty rozróżniasz i jestem z Ciebie dumny. Romowie to mniejszość Rumuńska i stanowią podobny podział tak jak u nas Kaszubi i inni. Dla mnie to to samo "gówno" tylko w innym opakowaniu.

caessa 
Przyjaciel
**złośnica**

Wysłany: 09-06-2008, 08:22   

master_snake napisał/a:
Dla mnie to to samo "gówno" tylko w innym opakowaniu.

no to już wszystko jasne.
nie zauważyłeś, ze każdy z nas to to samo gówno tylko w innym opakowaniu? Żydowskim, polskim, niemieckim, romskim tudzież rumuńskim opakowaniu?
ale co tam, lepiej generalizować i żyć w przekonaniu, że jesteś lepszy od takiego Żyda, tylko dlatego, że Żydem nie jesteś.

master_snake napisał/a:
Romowie to mniejszość Rumuńska i stanowią podobny podział tak jak u nas Kaszubi i inni.

Romowie są też mniejszością: albańską, argentńską, bośniacką, brazylijską, chorwacką, czarnogórską, czeską, finladzką, francuską, grecką, hiszpańską, kolumbijską, kanadyjską, macedońską, nieniecką, polską, rosyjską, serbską, słowacką, tureckę, ukrainśką, węgierską, angielską i włoską. a pewnie i jeszcze więcej.
Ostatnio zmieniony przez caessa 09-06-2008, 08:30, w całości zmieniany 1 raz  

Znak zodiaku: byk

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 09-06-2008, 18:52   

Romów, Romów :*

Znak zodiaku: strzelec

master_snake 
Przyjaciel
cizia

Wysłany: 10-06-2008, 00:32   

jakkolwiek napisał/a:
Romów, Romów :*

żydów żydów ble

jakkolwiek napisał/a:
Rumunów też nie lubię

proszę proszę
Romów Romów

Ja jednak dalej pozostanę przy swojej wersji "Rumun" :D . A co do Roma i Rumuna to oboje tacy lekko niedomyci więc łatwo się pomylić :D

Dla fanów (Rumunii, Romów i Rumunów) reprezentacja Rumuni zremisowała z Francją. Brawo chłopcy! Oj taka ironia :D
Ostatnio zmieniony przez master_snake 10-06-2008, 00:33, w całości zmieniany 1 raz  

caessa 
Przyjaciel
**złośnica**

Wysłany: 10-06-2008, 10:08   

master_snake napisał/a:
oboje tacy lekko niedomyci więc łatwo się pomylić :D

przypuszczam, że mój kolega, o którym juz pisałam, jest dużo bardziej domyty od Ciebie.

przynjamniej Rumuni nie musieli chodzić po miastach wyśpiewując "nic się nie stało"

master_snake 
Przyjaciel
cizia

Wysłany: 10-06-2008, 12:52   

Cytat:
przypuszczam, że mój kolega, o którym juz pisałam, jest dużo bardziej domyty od Ciebie.

Taa ciekawe z której strony. Jesteś Rumunką Romą bo tak zaciekle ich bronisz? Ożeń się ze swoimi "domytym" kolegą.

caessa 
Przyjaciel
**złośnica**

Wysłany: 10-06-2008, 13:33   

master_snake napisał/a:
Taa ciekawe z której strony. Jesteś Rumunką Romą bo tak zaciekle ich bronisz? Ożeń się ze swoimi "domytym" kolegą.

jakaż piękna riposta. jak już pisałam nie wszyscy Rumuni są "niedomyci" jak ty to nazywasz. poza tym Polką jestem, a bronie tylko dlatego, że nie lubię jak ktoś generalizuje. i muszę sie przygotowywać do odpierania rasistowskich uwag. a po trzecie ja, jako kobieta nie mogę się żenić.

EOT bo już mi się nie chce rozszerzać Twoich horyzontów.

Go w kuchni 
*

Wysłany: 11-06-2008, 10:55   

Polecam ten film wszystkim. Bardzo szeroko otwiera oczy.
http://www.gypsycaravanmovie.com/
http://www.opowiescicygan...?strona=ofilmie

Poza tym, w każdym chyba narodzie znajdą się żebracy, biedacy, złodzieje. Ale to nie znaczy, że cały naród jest taki.

unnamed

Wysłany: 21-06-2008, 21:17   

caessa chcesz zaadoptowac dziecko z Afryki?

master_snake 
Przyjaciel
cizia

Wysłany: 22-06-2008, 02:15   

Go w kuchni napisał/a:
jakaż piękna riposta.

Wiem. Dziękuje.
caessa napisał/a:
a bronie tylko dlatego, że nie lubię jak ktoś generalizuje.

Bronisz każdej nacji która jest poniżana na tle rasistowskim czy tylko tych Rumunów? Generalizuje czy nie mimo wszystko mam już wyrobione zdanie na ten temat którego nie zmienię. Poznałem ich z tej złej strony i nie mam zamiaru iść szukać tych dobrych aby ich polubić.
caessa napisał/a:
i muszę sie przygotowywać do odpierania rasistowskich uwag

Ja tam wale bez przygotowania. Bo nie będę szukał w Internecie jakiś pierdół o gospodarczy czy czymś innym tylko piszę prosto z mostu co mi leży na żołądku.
caessa napisał/a:
a po trzecie ja, jako kobieta nie mogę się żenić

Oj przepraszam "wyjść za mąż". Za dużo piwa i dlatego :D
caessa napisał/a:
nie chce rozszerzać Twoich horyzontów.

Nie musisz sam potrafię.

unnamed

Wysłany: 22-06-2008, 09:47   

Murzyni... niedawno w łancuchach niewoli... teraz tez w łancuchach ale złotych... to mnie denerwóje, czytałem o tym iz czarni maja mniejsze mózgi, zostało to udowodnione naukowo. Zreszta sobie pomyslcie i zrozumnie, takie Stany Zjednoczone nasciagały sobie ta podgrupe rasowa... dali im wolnosc i co teraz maja? osiedla na ktore Biały Człowiek nie ma wstepu, porobli sobie sllamsy, a taka Francja? tez sobie nasciagali syfu i co maja? zamieszki, heh da sie dla takiego troche wolnosci to sie buntuje... nic nie umieja uszanowac.
Biały człowiek dominował, do czasu az dało sie im wolnosc i jakies prawa... nie popieram bo przez to wiele stracilismy... niestety... biały człowiek zatracił sie w wojnach pomiedzy sobą... np. taka I i II wojna swiatowa, pochłoneła wiele białych, a w tyn samym czasie czarni i żółci się rozwijali, rozmnazali... teraz żółci zaleja cały swiat, potrafia sie rozmnazac jak szczury... juz nic ich niepowstrzyma, własnie zamiast takich walk miedzy białymi powinnismy sie za wczasu zjednoczyc z zniszczyc Smoka ze wschodu ktory się juz niestety rozwina i stanowi powaznie zagrozenie dla białych.
Rasy zaczeły sie mieszac, ja moge sie szczycic tym iz moja krew nie jest zanieczyszczona jakas inna rasa... lecz juz naszych dzieci dzieci najprawdopodobniej nie bedzie mogły sie juz tym szczycic... i zjakims czasem ta biała rasa zginie... beda tylko mieszancy... no ale to juz wina naszej Białej pychy ktora była wielka, pozwolilsimy na rozwoj innych ras i to nas zgubi...

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 22-06-2008, 09:52   

unnamed napisał/a:
czytałem o tym iz czarni maja mniejsze mózgi, zostało to udowodnione naukowo.

Kobiety mają mniejsze mózgi niż faceci.
Wg Twojej logiki są głupsze- właśnie udało Ci się obrazić pół świata.
Dalszej części nie skomentuję, bo dostanę bana.
Wszystkich czarnych, żółtych i czerwonych ustawić pod murem i wystrzelać, albo do gazu, będzie szybciej.
Coś mi to przypomina.

[ Dodano: 22-06-2008, 10:00 ]
PS A "syf" jest wszędzie, niezależnie od koloru skóry.
Biali też bywają mordercami, żebrakami, czy oszustami.
Nie wiem więc, skąd taka klasyfikacja na białe- dobre i czarne-złe. Zupełnie jak w średniowieczu, kiedy uważano, że ludzie czarni pochodzą od diabła, z piekła.
ciało pielęgnuję bo jest domem duszy
a gdy jest mi dobrze moja dusza mruczy

Znak zodiaku: panna

unnamed

Wysłany: 22-06-2008, 10:04   

tak ich bronisz a jak bys przeszła sie przez jakies osiedle tych czarnych.. to nie wiemczy by cos z Ciebie zostało... myslisz ze oni tez tak bronia białych? to co w ich głowach jest to czysta patologia...

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 22-06-2008, 10:15   

Przechodziłeś przez jakieś osiedle czarnych, czy naoglądałeś się głupich filmów?
Mieszkam w dość stereotypowym miejscu i nikt jeszcze mnie nie zabił, mimo, że nie jestem kibicem żadnej drużyny i nie ubieram się w dres.
Jest jedna różnica- biali nie potrzebują obrony.
"Normalni" czarni (tzn. tzw. uczciwi obywatele) nic do nich nie mają i żyją obok siebie w różnych częściach świata.
Faktycznie gorzej jest z imigrantami, którzy nie rozumieją i nie chcą respektować praw kraju , który zamieszkują, często nielegalnie. Wtedy takich ludzi należy odsyłać tam, skąd przyjechali, czego Francja nie wiedzieć czemu, nie robi.
Co innego prawa mniejszości, jakaś pomoc w zaaklimatyzowaniu, by Ci ludzie nie tworzyli własnych enklaw, tylko byli częścią społeczeństwa, a co innego rozdawanie zasiłków socjalnych, które rozleniwia. Moim zdaniem trzeba dawać wędkę, a nie rybę.
Zawsze jednak będą jakieś animozje i patologia po obu stronach, na punkcie koloru skóry.
ciało pielęgnuję bo jest domem duszy
a gdy jest mi dobrze moja dusza mruczy

Znak zodiaku: panna

aga2r 
**
TO MOJE ŻYCIE!!!

Imię: Agnieszka
Wysłany: 22-06-2008, 10:55   

unnamed napisał/a:
Rasy zaczeły sie mieszac, ja moge sie szczycic tym iz moja krew nie jest zanieczyszczona jakas inna rasa... lecz juz naszych dzieci dzieci najprawdopodobniej nie bedzie mogły sie juz tym szczycic... i zjakims czasem ta biała rasa zginie... beda tylko mieszancy... no ale to juz wina naszej Białej pychy ktora była wielka, pozwolilsimy na rozwoj innych ras i to nas zgubi...

Kiedyś ktoś już tak mówił, tylko nie mogę sobie przypomnieć, kto... hhmmm.. Juz wiem to Adolf Hitler. On tez widział zagrożenie w ludziach innej nacji. Dlatego stworzył rasę Aryjską, człowieka idealnego, człowieka,który miał być panem świata.

Znak zodiaku: skorpion

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu