_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
ja z obecnym swoim chłopakiem przez rok pisałam, pomagalam jemu i nigdy nie powiedziałam, ze jego kocham bo wiedzialam, ze on mnie nie kocha. I raz sie tak zdarzyło, że on też coś poczuł i powiedział mi o tym. I teraz jest superr. Najpier było poznanie a teraz miłość:)
Jak to jest ze związkami że gdy dwoje ludzi zaczyna ze sobą chodzić? Chodzą ze sobą bo się kochają, czy chcą się poznać a dopiero potem zakochać. Jak Wy podchodzicie do zwiazków?
Hmmm...
Wychodzę z zalożenia że trzeba kogoś kochać by móc z nim być, nie wierze w coś takiego : Będziemy ze sobą zakochasz sie potem.
Nie potrafiłabym być z kims bez miłości, wolę byc juz sama.Bo co to za radość budzic się rano i patrzec na kogoś z kim nic Cię nie łączy.
_________________ Pewnej nocy księżyc, widząc jej samotność, zapytał:
- Nie męczy Cię to czekanie?
- Trochę. Ale nie mogę się poddać...
Jak to jest ze związkami że gdy dwoje ludzi zaczyna ze sobą chodzić? Chodzą ze sobą bo się kochają, czy chcą się poznać a dopiero potem zakochać. Jak Wy podchodzicie do zwiazków?
Moim zdaniem najpierw ludzie powinni dobrze się poznać, a potem być ze sobą. W innym wypadku związku prawdopodobnie szybko okaże się być fiaskiem.
Chociaż teraz chyba jest moda na chodzenie i dopiero wtedy zapoznawanie się.
_________________ Black is like the silence of the body after death, the close of life.
Kandinsky
Wysłany: 22-05-2008, 15:22
devir napisał/a:
Zgadzam sie. Lepiej poznac osobke z ktora ma byc partnerem.
nie zgadzam się, kazdy jest innym czlowiekiem jako partner a innym jako znajomy. Szansa na szczescie jest porownywalna zarówno wtedy gdy znamy sie doskonale (wtedy czesto mamy mylne wyobrazenie przyszlego zwiazku) jak kiedy nie znamy sie w ogole. Jest ryzyko jest zabawa ^^
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
nie zgadzam się, kazdy jest innym czlowiekiem jako partner a innym jako znajomy. Szansa na szczescie jest porownywalna zarówno wtedy gdy znamy sie doskonale (wtedy czesto mamy mylne wyobrazenie przyszlego zwiazku) jak kiedy nie znamy sie w ogole. Jest ryzyko jest zabawa ^^
Owszem sa inni, ale ludzie chodzac na radki wiedza do czego to moze zmierzac tak wiec zachowanie i tak jest inne, to raz a dwa, musil bym byc powaznie zauroczony po 1 randce zeby na drugi dzien byc razem. Musze spotkac sie kilka razy - porozmawiac, wybadac, bo nie chce po 2 miesiacach zwiasku dowiedziec sie ze nienawidzi pedałow czy żydow, albo cos innego. Wtedy czlowiek zastanawia sie co robic, probowac przekonac ja ze nie slusznie, albo zostawic ja i powiedziec sobie adios. Tajemniczosc tajemniczoscia, ale ja takich przykrych niespodzianek chce uniknac.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Ja się tu zgadzam z MJ, poza tym Devir bycie w związku to nie tylko poglądy na temat Żydów i homoseksualistów...ok spotkasz się z kimś kilka razy wybadasz go jeśli chodzi o te kwestie... stwierdzisz, że macie zbieżne zdanie i to tyle w tym temacie, bo w kwestii wspólnego bycia nie przewidzisz na podstawie tych rozmów ani nie możesz mieć pewności, że Wam się ułoży...pewne rzeczy wychodzą dopiero po jakimś czasie.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum