_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
ja z obecnym swoim chłopakiem przez rok pisałam, pomagalam jemu i nigdy nie powiedziałam, ze jego kocham bo wiedzialam, ze on mnie nie kocha. I raz sie tak zdarzyło, że on też coś poczuł i powiedział mi o tym. I teraz jest superr. Najpier było poznanie a teraz miłość:)
Jak to jest ze związkami że gdy dwoje ludzi zaczyna ze sobą chodzić? Chodzą ze sobą bo się kochają, czy chcą się poznać a dopiero potem zakochać. Jak Wy podchodzicie do zwiazków?
Hmmm...
Wychodzę z zalożenia że trzeba kogoś kochać by móc z nim być, nie wierze w coś takiego : Będziemy ze sobą zakochasz sie potem.
Nie potrafiłabym być z kims bez miłości, wolę byc juz sama.Bo co to za radość budzic się rano i patrzec na kogoś z kim nic Cię nie łączy.
_________________ Więc może mam Ci za rapować żebyś kochał mnie ponad to?
Nie będę miłością Twojego życia,choćbym zdołała podpalić oceany.
Jak to jest ze związkami że gdy dwoje ludzi zaczyna ze sobą chodzić? Chodzą ze sobą bo się kochają, czy chcą się poznać a dopiero potem zakochać. Jak Wy podchodzicie do zwiazków?
Moim zdaniem najpierw ludzie powinni dobrze się poznać, a potem być ze sobą. W innym wypadku związku prawdopodobnie szybko okaże się być fiaskiem.
Chociaż teraz chyba jest moda na chodzenie i dopiero wtedy zapoznawanie się.
_________________ Król bezgranicznie kochał swą małżonkę, królową, a ona całym sercem kochała jego. Coś takiego musiało skończyć się nieszczęściem.
Wysłany: 22-05-2008, 15:22
devir napisał/a:
Zgadzam sie. Lepiej poznac osobke z ktora ma byc partnerem.
nie zgadzam się, kazdy jest innym czlowiekiem jako partner a innym jako znajomy. Szansa na szczescie jest porownywalna zarówno wtedy gdy znamy sie doskonale (wtedy czesto mamy mylne wyobrazenie przyszlego zwiazku) jak kiedy nie znamy sie w ogole. Jest ryzyko jest zabawa ^^
nie zgadzam się, kazdy jest innym czlowiekiem jako partner a innym jako znajomy. Szansa na szczescie jest porownywalna zarówno wtedy gdy znamy sie doskonale (wtedy czesto mamy mylne wyobrazenie przyszlego zwiazku) jak kiedy nie znamy sie w ogole. Jest ryzyko jest zabawa ^^
Owszem sa inni, ale ludzie chodzac na radki wiedza do czego to moze zmierzac tak wiec zachowanie i tak jest inne, to raz a dwa, musil bym byc powaznie zauroczony po 1 randce zeby na drugi dzien byc razem. Musze spotkac sie kilka razy - porozmawiac, wybadac, bo nie chce po 2 miesiacach zwiasku dowiedziec sie ze nienawidzi pedałow czy żydow, albo cos innego. Wtedy czlowiek zastanawia sie co robic, probowac przekonac ja ze nie slusznie, albo zostawic ja i powiedziec sobie adios. Tajemniczosc tajemniczoscia, ale ja takich przykrych niespodzianek chce uniknac.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Ja się tu zgadzam z MJ, poza tym Devir bycie w związku to nie tylko poglądy na temat Żydów i homoseksualistów...ok spotkasz się z kimś kilka razy wybadasz go jeśli chodzi o te kwestie... stwierdzisz, że macie zbieżne zdanie i to tyle w tym temacie, bo w kwestii wspólnego bycia nie przewidzisz na podstawie tych rozmów ani nie możesz mieć pewności, że Wam się ułoży...pewne rzeczy wychodzą dopiero po jakimś czasie.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum