Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wolny związek
Autor Wiadomość
Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 13-04-2008, 10:59   

Dominican napisał/a:
jeden idzie w stronę A, drugi w B. i zaden na siebie nie wpływa, jeden drugeigo nie interesuje co ten pierwszy robi i z kim się dziś trykał.

Zapomniałeś o takim pojęciu jak AKCEPTACJA, która niewiele ma wspólnego z brakiem zainteresowania. Można się wściekać, można być obojętnym, ale można jeszcze zareagować AKCEPTACJĄ. Interesuje Cię co robi druga osoba, daleki jednak jesteś od próby wpływania na nią. Akceptujesz to, że w tej CHWILI jesteście razem, jesteś w tej CHWILI całkowicie oddany JEJ, akceptujesz CHWILĘ kiedy się rozstajecie. Carpe Diem w pełnej krasie. Ludzie mają tendencję do organizowania przyszłości i reorganizowania przeszłości. Nigdy tak naprawdę nie żyją, bo nigdy ich nie ma w czasie w którym aktualnie się znajdują.

Pozdrawiam
Source,

Ewel
*
Siostra Szatana

Wysłany: 24-04-2008, 23:40   

Cytat:
Ja w ogóle nie wiem po co komu taki układ..

Widzisz- ty nie wiesz, ale skoro są ludzie, którzy to praktykują, to widocznie po coś taki układ komuś jest potrzebny.
Zwykła chęć posiadania kogoś czasem blisko, potrzeba bliskości, czułości, może i doza desperacji. Jeśli obie strony się godzą na zasady- zero zobowiązań, każdy w danej chwili może odejść gdy na horyzoncie pojawi się potencjalny 'partner na poważnie'- to czemu nie?
Znów widzę tendencję do próbowania narzucenia ludziom jakichś zasad zachowania, sztywnych ram, wartościowania: to jest dobre a to fuj.

Wszystko zależy od tego
jak długo będziemy zawsze.

(E. Lipska)
Ostatnio zmieniony przez Ewel 24-04-2008, 23:42, w całości zmieniany 1 raz  

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 3/5/10
Wysłany: 25-04-2008, 08:58   

Ewel, ja u Ciebie też widzę próbę wporowadzania sztywnych ram. Dklaczego partner w wolnym związku jest "nie na poważnie"? Czy nie można być ze sobą "poważnie" w wolnym związku? Czy seks MUSI iść w parze z uczuciem?

Znak zodiaku: strzelec

Żelowa 
tnemarepmet

Imię: Aneta
Wysłany: 25-04-2008, 18:44   

Piotrek 18:58:22
najchetniej to bym znalazl sobie jakąś laskę ktora mialaby ochote na niezobowiazujaca goraca noc

Dziewczyna go okłamuje, chłop ma dosyć. Oczywiście tego nie zrobi, ale odstresować by się chciał, no!
I właśnie po to są wolne związki.

Znak zodiaku: wodnik

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 3/5/10
Wysłany: 26-04-2008, 10:39   

Zelowa, ale głupoty pieprzysz ^^

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 26-04-2008, 14:42   

Jakkolwiek, co rozumiesz poprzez "wolny związek"?

Bo ja, będąc w związku nie rozgraniczam chodzenia do łóżka od normalnego, codziennego życia.
Source napisał/a:
Interesuje Cię co robi druga osoba, daleki jednak jesteś od próby wpływania na nią. Akceptujesz to, że w tej CHWILI jesteście razem, jesteś w tej CHWILI całkowicie oddany JEJ, akceptujesz CHWILĘ kiedy się rozstajecie.

Dla mnie to właśnie jest wolny związek- taki, w którym druga osoba nie czuje się jak w pułapce, osaczona tylko i wyłącznie mną, dla której ja nie jestem całym życiem, ma jakieś swoje pasje i je rozwija.

No, chyba, że my ciągle mówimy o chodzeniu do łóżka z trzecią czy czwartą osobą w ramach tzw. "związku".
Ostatnio zmieniony przez Gabi 26-04-2008, 14:50, w całości zmieniany 1 raz  

Znak zodiaku: panna

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 3/5/10
Wysłany: 26-04-2008, 14:52   

Gabi napisał/a:
Jakkolwiek, co rozumiesz poprzez "wolny związek"?

Bo ja, będąc w związku nie rozgraniczam chodzenia do łóżka od normalnego, codziennego życia.

Są osoby, dla których seks i uczucie nie muszą iść w parze. Sekst jest traktowany raczej fizycznie niż duchowo. Przy zakładaniu tematu napisałam czym jest wolny związek ;)

Syderyt 
*

Wysłany: 26-04-2008, 22:09   

Taki wolny związek to coś ciekawego... Ale zdecydowanie nie dla mnie.

Moim zdaniem seks z osobą którą sie kocha jest czymś pięknym. A uprawianie seksu z osobą której sie nie kocha a sam seks traktuje się tylko i wyłącznie jako zaspokajanie potrzeb seksualnych jest moim zdaniem zezwierzęceniem.

Ciekaw jestem czy jest jakakolwiek granica której nigdy człowiek nie przekroczy w imię korzystania z życia...

fobia 
Zasłużeni
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 26-04-2008, 22:23   

Syderyt napisał/a:

Ciekaw jestem czy jest jakakolwiek granica której nigdy człowiek nie przekroczy w imię korzystania z życia...

Nie ma.

Znak zodiaku: skorpion

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 26-04-2008, 22:42   

Syderyt napisał/a:
A uprawianie seksu z osobą której sie nie kocha a sam seks traktuje się tylko i wyłącznie jako zaspokajanie potrzeb seksualnych jest moim zdaniem zezwierzęceniem.

Ostro powiedziane. Zezwierzęcenie jednak kojarzy mi się z czymś niehumanitarnym.
Jeśli jednak dwójka ludzi chce seksu bez zobowiązań, to czemu nie.

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 26-04-2008, 23:37   

Gabi napisał/a:
Syderyt napisał/a:
A uprawianie seksu z osobą której sie nie kocha a sam seks traktuje się tylko i wyłącznie jako zaspokajanie potrzeb seksualnych jest moim zdaniem zezwierzęceniem.

Ostro powiedziane. Zezwierzęcenie jednak kojarzy mi się z czymś niehumanitarnym.

A mi chyba tu w tym całym temacie brakowało tego określenia "zezwierzęcenie". I w cale nie kojarzy mi się takie coś z czymś złym, tylko pozbawionym większych uczuć. Nie ma żadnego "my", zazdrości i oczekiwań, po prostu sam seks i ewentualne porozmawianie na jakiś dowolny temat.

Syderyt 
*

Wysłany: 27-04-2008, 10:15   

Gabi napisał/a:
Nic ostrego w mojej wypowiedzi nie było :] Chyba trafnie kojarzysz. Ludzie zezwierzęceni są nieludzcy :]
Gabi napisał/a:
A pewno. Jak ktoś chce to nie robi co chce. Nikogo nie krzywdzą tym co robią.
dkf napisał/a:
Nie ma żadnego "my", zazdrości i oczekiwań, po prostu sam seks i ewentualne porozmawianie na jakiś dowolny temat.
Jak zwierzęta :]

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 3/5/10
Wysłany: 27-04-2008, 10:31   

Syderyt napisał/a:
dkf napisał/a:
Nie ma żadnego "my", zazdrości i oczekiwań, po prostu sam seks i ewentualne porozmawianie na jakiś dowolny temat.
Jak zwierzęta :]

Tak, szczególnie ta rozmowa ;)

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 27-04-2008, 10:42   

Syderyt napisał/a:
Nic ostrego w mojej wypowiedzi nie było :] Chyba trafnie kojarzysz. Ludzie zezwierzęceni są nieludzcy :]

Jest coś takiego jak swingerstwo / swingeryzm.
Tacy ludzie dają sobie upust głównie na imprezach.
Poza tym, na codzień, są zupełnie normalni i nieraz bardzo inteligentni. Znam taką osobę.
Sama nie widzę w tym nic atrakcyjnego, ale nie mam za złe niczego takim osobom, ich wybór.
Strach przed sprawdzaniem wyniku testu na seropozytywność- bezcenny.

Syderyt 
*

Wysłany: 27-04-2008, 11:05   

jakkolwiek napisał/a:
Tak, szczególnie ta rozmowa ;)
Zwierzęta też się komunikują jakbyś nie zauważyła ;)
Gabi napisał/a:
Jest coś takiego jak swingerstwo / swingeryzm.
Nie znam tego pojęcia.
Gabi napisał/a:
Tacy ludzie dają sobie upust głównie na imprezach.
Poza tym, na codzień, są zupełnie normalni i nieraz bardzo inteligentni. Znam taką osobę.
Jeśli dobrze rozumiem to pisząc o tym, że "dają sobie upust na imprezach" masz na myśli, że odbywają stosunki seksualne z chętnymi imprezowiczami. Jak dla mnie to zwykłe zezwierzęcenie :? Zupełnie normalni i nieraz bardzo inteligentni? Co z tego skoro ich system wartości moralnych jest na niskim poziomie?

Gabi napisał/a:
na codzień
...na co dzień...

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu