Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1430 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 20-04-2008, 22:24
Gabi napisał/a:
Rozumiem, że Ty to wszystko praktykujesz?
Nie wszystko. Tylko żonglowanie i słuchanie płyt relaksacyjnych razem z ćwiczeniami na koncentrację. Kostkami już nie rzucam .
Alicja napisał/a:
Ja stawiałabym na efektywną naukę.
Aaaa no też fakt..
Alicja napisał/a:
A taki kurs jednak trochę trwa i trzeba pewnego zapału, żeby go zrobić. U mnie leży od 2 lat na półce i mimo, że chciałabym go zrobić, to nie chce mi się za to zabrać.
Ojej.. to się trzeba wziąść w sobie i coś zrobić . Do czynu, młodzieży!
/ja mam tych książek łooo.. chyba z 8.. kiedyś się coś takiego robiło.. /
Ostatnio miałem dyskusje na ten temat z profesorkom od polskiego. Też mi te całe "wziąć" się nie podobało, ale jeśli mam komuś zaufać w tej kwestii, to na pewno nie sobie i własnym odczuciom.
Wysłany: 22-04-2008, 08:05
Source napisał/a:
Ostatnio miałem dyskusje na ten temat z profesorkom od polskiego. Też mi te całe "wziąć" się nie podobało, ale jeśli mam komuś zaufać w tej kwestii, to na pewno nie sobie i własnym odczuciom.
podobno wziąść wzięło się z połączenia słów takich jak wsiąść i wziąć, najpierw w mowie a potem w slowie pisanym. Jestem przewrazliwiona na punkcie "wziąć", będę piętnować
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Ostatnio zmieniony przez **MJ** 22-04-2008, 08:05, w całości zmieniany 1 raz
A co myślicie o mbookach (książkach na telefon komórkowy)? Można robić notatki, ściągi i czytać rozmaite książki i opracowania. Moim zdaniem to może zwiekszyć efektywność uczenia gdyż komórkę mamy zawsze przy sobie i w każdej wolnej chwili możemy powtarzać materiał, którego musimy się nauczyć bądz przeczytać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum