Robicie ją sami czy kupujecie?
Macie jakieś dobre przepisy?
ja nie umiem robić ciasta do pizzy , wiec zazwyczaj zamawiam w pizzeri.
Chciałabym sama kiedyś spróbować zorbić.
a jeszcze jedno dajecie tylko ketchup czy sami robicie sosy?
macie moze jakieś przepisy na sos pomidorowy i czosnkowy?
_________________ Pewnej nocy księżyc, widząc jej samotność, zapytał:
- Nie męczy Cię to czekanie?
- Trochę. Ale nie mogę się poddać...
Ostatnio zmieniony przez kamasutra 18-04-2008, 16:24, w całości zmieniany 1 raz
pizze z ketchupem je sie tylko w Polsce. włosi uważają to za profanacje tego dania.
mam swoja ulubiona pizzerie, sam nie potrafię niestety zrobić... a ze sklepu mi nie smakuje.
_________________ Siostra zbiera aktorów, brat wycina piłkarzy... A ja tylko gołe baby, jesli gdzies zauważę.
maja taki "pakiet" suprema: kiełbacha, pepperoni, grzybki, cebulka i zielona papryka. z cebulki rezygnuje zawsze. lubię tez czarne oliwki na pizzy.
w tej drugiej robią taka gruba pizze "deep dish" która była ponoć wymyślona w chicago http://en.wikipedia.org/wiki/Chicago-style_pizza
_________________ Siostra zbiera aktorów, brat wycina piłkarzy... A ja tylko gołe baby, jesli gdzies zauważę.
Ostatnio zmieniony przez I3ziko 18-04-2008, 16:45, w całości zmieniany 1 raz
Z ketchupem jadam tylko, jak mi niezbyt podchodzi a jestem głodna.
Lubię z oliwkami i koniecznie dużo sera.
Moja mama robi dobrą, ale też ciasto wychodzi trochę za grube.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Zamawiam w pizzerii w moim miasteczku. Ketchup? Nigdy w życiu! 2 sosy są gratis - pomidorowy i czosnkowy.
Robiłam kilka razy sama pizzę. Miałam problem ze zrobieniem sosu pomidorowego na ciasto (sos nakładany przed włożeniem do piekarnika), ale przeczytałam parę przepisów i może w końcu wyjdzie Poczekam na dojrzałe pomidorki i będzie pycha xD
Sos czosnkowy jest za to banalny do zrobienia. Z ciastem też nie ma większych problemów, tylko najlepiej przejrzeć trochę internet, żeby znaleźć przepis na takie, które najbardziej się lubi (cienkie, grube, chrupiące, mięciutkie, słodkie, słone itd...)
A tak btw nie lubię "przekombinowanej" pizzy. Lubuję się w zwykłych z szynką i pieczarkami.
Ostatnio zmieniony przez Aorie 18-04-2008, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Agnieszka
Wysłany: 18-04-2008, 19:47
O jak ja dawno jadłam prawdziwa pizze.
Wole takie w pizzerii, albo kupne, ale do nich przeważnie dokładam jeszcze jakieś dodatki.
Moja mama nieraz robi w domu, ale to już nie jest to bo ciasto jest strasznie grube.
Jak jem w domu to przeważnie z keczupem, ale też wole z sosami w pizzerii.
Co do dodatków to jak dla mnie im więcej tym lepiej.
Imię: Wszemiła
Wiek: 19 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3212 Skąd: że znowu?
Wysłany: 18-04-2008, 20:23
Ja zazwyczaj zamawiam pizze z pizzerni. Zazwyczaj z tymi samymi składnikami: kurczak, szynka, pieczarki, kukurydza, podwójny ser. Jem wyłącznie z ketchupem bo nie lubie innych sosów.
Imię: Ola
Wysłany: 18-04-2008, 20:31
Ja najbardziej lubię pizzę wyrobu mojego wujka, jak miał jeszcze swój bar to tam tylko jeździłam. Teraz zazwyczaj chodzę do Tomato. Moja mama zrobiła pizzę chyba ze dwa czy trzy razy, oczywiście ciasto nieproporcjonalne do reszty ale była zjadalna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum