Wysłany: 13-04-2008, 11:24
Kaspian napisał/a:
To policja sprowokowała te zamieszki i powinny byc dla nich kary.
LOL- bo przyszła na dworzec?
Dlaczego ja, płacąc podatki m.in. na policję, czekając np na dworcu na pociąg mam czuć się zagrożona, bo akurat pociągiem przejeżdżają bandyci?
Kaspian napisał/a:
Na stadionach gdzie nie ma albo jest malo policji nie ma rozrob np. na Lechu Poznań.....
Podaj mi jeszcze jeden przykład.
Może Wisła albo Cracovia, które pojednały się dla papieża?
Albo ta sytuacja?
http://www.tvn24.pl/-2,1545737,wiadomosc.html
Za same hasła z transparentów ci panowie zostaliby w normalnym kraju aresztowani.
Piłka nożna jest sportem, gdzie, nie wiedzieć czemu wyzwala się agresja.
Nie ma kiboli w siatkówce, czy koszykówce, przynajmniej polskiej.
Ktoś na forum TVN24 zaproponował, żeby specjalnie dla kibiców wybudować klatkę otwieraną z jednej strony, by mogli lać się tam po mordach i robić ustawki. Na koniec wypuszczano by tych, którzy przeżyli. Jak zwierzęta w klatkach.
Uważam, że to świetny pomysł.
LOL- bo przyszła na dworzec?
Dlaczego ja, płacąc podatki m.in. na policję, czekając np na dworcu na pociąg mam czuć się zagrożona, bo akurat pociągiem przejeżdżają bandyci?
oni nic nie robili. chcieli tylko sie poprzesiadac na tej stacji bo to byl pociag zlozony z kilku skladów i nie było przejść pomiedzy wszystkimi wagonami!!!! a policja wtedy sprowokowała zamieszki!!! zauwaz ze kibice jak sie biją to trylko z policja normalnych ludzi nie ruszają wiec to kto jst winny?
Cytat:
Podaj mi jeszcze jeden przykład.
Może Wisła albo Cracovia, które pojednały się dla papieża?
poczytaj sobie portale kibicow.... tobyl wszystko wymysł mediow. pojednali sie ci co i tak sie nie bili, reszta nie robiła zadnych pojednań
taka stuacja jest raz na kilka lat, bo rzadko sie takie rzeczy już zdarzają!! a karać za transparenty to glupota. Janusz Korwin-Mikke np. uwaza że to jest zamach na wiolność słowa.
Cytat:
Ktoś na forum TVN24 zaproponował, żeby specjalnie dla kibiców wybudować klatkę otwieraną z jednej strony, by mogli lać się tam po mordach i robić ustawki. Na koniec wypuszczano by tych, którzy przeżyli. Jak zwierzęta w klatkach.
Uważam, że to świetny pomysł.
oni sie biją na ustawkach po meczach, na meczach jest spokoj. I jak nie ma policji to jest spokoj. policja czesto prowokuje!!! zamiast powstzrymywac zamieszki
Wysłany: 13-04-2008, 14:19
Kaspian napisał/a:
a policja wtedy sprowokowała zamieszki!!!
Taaak?
A co zrobiła? Zaczęła ich bez ostrzeżenia pałować, jak kiedyś pałowało ZOMO?
Skoro policjanci są *winni* i nadużywali siły, to chyba muszą być podciągnięci pod wymiar sprawiedliwości.. Czemu jeszcze nikt ich nie zaskarżył?
Kaspian napisał/a:
zauwaz ze kibice jak sie biją to trylko z policja normalnych ludzi nie ruszają wiec to kto jst winny?
Nie rozumiem Twojej pokrętnej logiki.
Mam, idąc dworcem, wymijać kiboli walczących z policją albo czekając na pociąg, spokojnie na to patrzeć?
Kaspian napisał/a:
taka stuacja jest raz na kilka lat, bo rzadko sie takie rzeczy już zdarzają!! a karać za transparenty to glupota. Janusz Korwin-Mikke np. uwaza że to jest zamach na wiolność słowa.
To, że takie hasła rzadko się zdarzają, nie jest żadnym usprawiedliwieniem.
Pozwólmy, żeby ludzie wychodzili i krzyczeli, robili, co chcieli- kończy się zazwyczaj tak, jak w przypadku demonstracji NOPu we Wrocławiu.
A pomysły Korwina Mikke bierze na poważnie może 3% Polaków w tym kraju.
Taaak?
A co zrobiła? Zaczęła ich bez ostrzeżenia pałować, jak kiedyś pałowało ZOMO?
podobno ruszyli na nich niczym nie sprowokowani.
Cytat:
Skoro policjanci są *winni* i nadużywali siły, to chyba muszą być podciągnięci pod wymiar sprawiedliwości.. Czemu jeszcze nikt ich nie zaskarżył?
juz chyba sa zaskarżeni przez stowarzyszenie kibicow. miedzy innymi za to, że bezprawnie odebrano dzialaczom klubu 4000 zl z pieniedzy na wyjazdy. policja zatrzymala potem pociag na stacji Krakow Mielnik tam wszystkich wyrzucili z pociagu, zrobili rewizje i pdoobno mnostwo rzeczy poginęło, portfele komorki itd!!! prewencyjni trzymali kibicow na ziemi przez 3 godziny, bili itd. media sa jednostronne poczytaj sobie relacje kibicow. to są normalni ludzie, studenci, licealisci, albo ludzie z rodzinami. typowych hooliganow nie jest wcale wiekszość.
ciekawy jestem ilu kibiców sama znasz?????
Cytat:
Nie rozumiem Twojej pokrętnej logiki.
Mam, idąc dworcem, wymijać kiboli walczących z policją albo czekając na pociąg, spokojnie na to patrzeć
oni walczą zazwyczaj tylko jak policja zaczyna robić jakies swoje dziwne ruchy. często policja sama prowokuje, porozmawiaj z kibicami, moj kuzyn jest zagorzalym kibicem sam czasem chodze na mecze i troche wiem.
Cytat:
To, że takie hasła rzadko się zdarzają, nie jest żadnym usprawiedliwieniem.
Pozwólmy, żeby ludzie wychodzili i krzyczeli, robili, co chcieli- kończy się zazwyczaj tak, jak w przypadku demonstracji NOPu we Wrocławiu.
a co było złego w tej demonstracji we Wroclawiu? była legalna, nagle ja bez powodu zdelegalizowano. a na zdjeciach widac jak to antifa bije NOPowcow, NOP był spokojny. policja za to nie!!!
Cytat:
A pomysły Korwina Mikke bierze na poważnie może 3% Polaków w tym kraju.
szkoda bo to najmadrzejszy polityk chyba teraz
Cytat:
A bylas kiedys na meczu ze sie smiejesz?? na ilu meczach w tej rundzie oe i w II lidze byly walki??/
Cytat:
Zlikwidujmy policję.
niech sie nie miesza gdzie ich nie potrzeba. zamiast spisywać mlodych w kapturach i kibicow tępic mogliby łapać zbrodniarzy. coś im nie wychodzi (np. sprawa olewnika)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum