Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Rodzice chłopaka/przyjaciółki.
Autor Wiadomość
[P]harlequin 
Przyjaciel
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 03-04-2008, 18:29   

Nie martw się, matka mojej koleżanki przy mnie tłukła ją wieszakiem, aż go na niej złamała.

Moja siostra ciągle mówi, jaki to Janek jest głupi (nawet z nim nie rozmawiała) i brzydki. Ale to pewnie zazdrość. Jak ma się 23 lata i nigdy nikogo nie miało, to się po prostu wciska ludziom kit, że nikt nie jest w stanie sprostać tak wysokim wymaganiom, lub nikt nie jest wart, albo nikt nie poznał się na geniuszu i urodzie, wiadomo.

Znak zodiaku: lew

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 03-04-2008, 18:36   

harlequin napisał/a:
Nie martw się, matka mojej koleżanki przy mnie tłukła ją wieszakiem, aż go na niej złamała.

To jakaś patologia. Gdyby moja mama tak zrobiła, nie miałybyśmy już o czym ze sobą rozmawiać.
harlequin napisał/a:
Jak ma się 23 lata i nigdy nikogo nie miało, to się po prostu wciska ludziom kit, że nikt nie jest w stanie sprostać tak wysokim wymaganiom, lub nikt nie jest wart, albo nikt nie poznał się na geniuszu i urodzie, wiadomo.

Nieraz taka osoba naprawdę tak uważa, nie widzi problemu w sobie. I szuka dalej księcia na białym koniu.
Powodzenia.
Wiele upłynęło dni, dni bez mojego udziału
więc czas już skończyć z oczekiwaniem na coś,
co może nigdy nie przyjść.

Znak zodiaku: panna

[P]harlequin 
Przyjaciel
vehement flame

Wysłany: 03-04-2008, 19:22   

Gabi napisał/a:
To jakaś patologia. Gdyby moja mama tak zrobiła, nie miałybyśmy już o czym ze sobą rozmawiać.
To ciekawe gdzie zarówno ona, jak i ja, byśmy teraz mieszkały ; ) Obie mamy nerwowych rodziców, tak żeśmy się przyciągnęły.
Ale wiesz, Gabi, rodzice się przydają w życiu, dopóki się nie skończy chociażby tych 19 lat i czasem trzeba wytrzymać to, że np. nie można się czesać z bólu, bo się dostało w głowę butlą 10-litrową pełną wody albo że nie można normalnie usiąść, czy robić brzuszków na WF-ie, bo się dostało kopa w kość ogonową.
Za to codziennie dostaje się 10zł na śniadanie do szkoły. Śniadania oczywiście się nie je, a pieniądze odkłada na narkotyki.
Z narkotykami żartowałam, pieniądze odkładam na kosmetyki, prezenty i wszelkie pierdoły.

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 03-04-2008, 19:59   

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, o której pisała harlequin. Gdyby ktokolwiek zaczął mnie tłuc wieszakiem, to albo wypchnęłabym tą osobę za drzwi albo sama wyszła. No bez przesady, nie mogłyście nic zrobić? -.-

Znak zodiaku: koziorozec

[P]harlequin 
Przyjaciel
vehement flame

Wysłany: 03-04-2008, 20:30   

Wtedy akurat byłyśmy małe, miałyśmy max. po 11 lat.

Teraz ja już oddaję, nie ma się co dawać.
Dobrze, że mam dość mocną psychikę, to mi się nie zjechała.

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 03-04-2008, 22:03   

harlequin napisał/a:
bo się dostało w głowę butlą 10-litrową pełną wody albo że nie można normalnie usiąść, czy robić brzuszków na WF-ie, bo się dostało kopa w kość ogonową.

Żadne dziecko, obojętnie, jakie by nie było, na to nie zasługuje.
harlequin napisał/a:
To ciekawe gdzie zarówno ona, jak i ja, byśmy teraz mieszkały ; ) Obie mamy nerwowych rodziców, tak żeśmy się przyciągnęły.
Ale wiesz, Gabi, rodzice się przydają w życiu, dopóki się nie skończy chociażby tych 19 lat i czasem trzeba wytrzymać to, że np. nie można się czesać z bólu, bo się dostało w głowę butlą 10-litrową pełną wody albo że nie można normalnie usiąść, czy robić brzuszków na WF-ie, bo się dostało kopa w kość ogonową.

Wasi rodzice bardzo "specyficznie" postrzegają dyscyplinę. :] Czy oni też byli bici przez swoich rodziców w dzieciństwie?
Jeśli nie umieją uzyskać posłuchu w inny sposób, to tylko dowodzi o ich porażce wychowawczej.
Na waszym miejscu pojechałabym do kogoś z rodziny, kto mieszka w tym samym mieście. I gówno by mnie obchodziło, że wszyscy się dowiedzą. Dziecko w wieku 11 lat już chyba tyle może zrobić. Zwłaszcza, jeśli jest tak dojrzałe psychicznie, jak Ty (przynajmniej tak się tutaj prezentujesz).
harlequin napisał/a:
Teraz ja już oddaję, nie ma się co dawać.

Mam nadzieję że sama w przyszłości problemów ze swoimi dziećmi nie będziesz rozwiązywać w ten sposób.
Przemoc domowa lubi przechodzić z pokolenia na pokolenia. Stąd właśnie moje wcześniejsze pytanie o waszych dziadków.
Wiele upłynęło dni, dni bez mojego udziału
więc czas już skończyć z oczekiwaniem na coś,
co może nigdy nie przyjść.

Znak zodiaku: panna

Erill 
Moderator
Szczęśliwa dzoiucha

Imię: Gabi
Wysłany: 03-04-2008, 23:29   

harlequin napisał/a:
Dobrze, że mam dość mocną psychikę, to mi się nie zjechała.

Kochanie, to czy tak jest to sie okaze dopiero wtedy jak bedziesz miala wlasne dzieci.
Nie istieje cos takiego jak wymazanie z pamieci takich przezyc jakie opisujesz i to jeszcze od strony rodzciow, a wiec osob ktore maja wproadzic w swiat i do mniej wiecej 13 roku zycia sa alfa i omega dla dziecka..

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

[P]harlequin 
Przyjaciel
vehement flame

Wysłany: 04-04-2008, 09:58   

Gabi napisał/a:
Jeśli nie umieją uzyskać posłuchu w inny sposób, to tylko dowodzi o ich porażce wychowawczej.
Mówię im to...

Nie wiem jak to dokładnie było z moimi dziadkami. Wiem, że jedna babcia była straszną materalistką, związała się z dziadkiem wyłącznie dla jego kasy i wcale nie była z nim blisko, a druga babcia była wyjątkowo nerwowa i raz mało co nie zabiła dziadka (wujkowi udało się zmienić tor lotu czajnika).
Ale moi rodzice chyba nie byli bici przez swoich rodziców.
Nie, właściwie to prawie na pewno nie.

A ja miałam też jakoś ostatnio sen, że mamy dziecko z Jankiem i że on je uderzył i że ja histeryzowałam, zaczęłam krzyczeć do niego "nie bij mojego dziecka, rób wszystko, tylko nie bij MOJEGO dziecka!"

Nie, nie uważam, by bicie miało jakiekolwiek zalety, nie mam zamiaru bić swoich dzieci, jakbym zobaczyła, że trzęsie się przeze mnie ze strachu, to chyba własną pięścią bym się zabiła!

alisa 

Imię: Magduśka
Wysłany: 09-07-2008, 16:30   

Darn napisał/a:
Czy zdażyło wam się być nieakceptowanym przez rodziców przyjaciółki/przyjaciela/dziewczyny/chłopaka? Jak to okazywali? Jak sobie z tym radziliście?

Mi nie zdarzyło się być nieakceptowanej przez rodziców chłopaka, ale mój tato nieakzeptował mojego chłopaka. zapraniał mi się z nim spotykać ze względu na wiek. Kiedy go poznałam miał 20 lat, a ja niecałe 16.
Na szczęście teraz go bardzo lubi i jest wszystko ok :)
  Znak zodiaku: skorpion

xbartxxx 
*

Wysłany: 14-08-2008, 19:25   

mnie sie nie zdarzyly tego typu sytuacje

karoola 
**
CIRSTAN

Imię: Karoilina
Wysłany: 17-08-2008, 19:03   

Swego czasu nie akceptował mnie ojciec teraz już mojego byłego. Dlatego że on należał do jakiejś drużyny piłkarskiej ( nigdy się tym szczególnie nie interesowałam) No i z tego co pamiętam to miał dużo odpoczywać nie pić no i oczywiście nie palić .. A przy mnie sie rozpił , zaczął palić i nie wracał na noc do domu xD
Darn napisał/a:
Jak to okazywali?

hm.. nie musiał tego szczególnie okazywać , widziałam jak na mnie patrzył no i czułam sie winna troche..
Darn napisał/a:
Jak sobie z tym radziliście?

Unikałam go jak tylko mogłam :)

:**
  Znak zodiaku: koziorozec

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu