Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-03-2008, 13:35
Przyjażń
Autor Wiadomość
Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Imię: Gabi

Wysłany: 31-03-2008, 20:22   

Chyba w koncu dotarlo do mnie o co tak naprawde chodzi...
Dzieki Alicja. W koncu wszytsko sobie poukladalam :)

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 31-03-2008, 20:24   

Erill napisał/a:
Dzieki Alicja. W koncu wszytsko sobie poukladalam :)

Proszę, polecam się na przyszłość. ;)

Znak zodiaku: koziorozec

ichigo 
**

Wysłany: 02-04-2008, 14:11   

Kiedyś przyjażń to była dla mnie mocna więź , której nic nie rozłączy . Teraz to słowo znaczy tyle , koleżeństwo . Oj , jak chciałbym , żeby wróciły tamte czasy młodości , wtedy przyjażń była ceniona ponad wszystko .

Znak zodiaku: bliznieta

Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 02-04-2008, 19:43   

ichigo napisał/a:
żeby wróciły tamte czasy młodości , wtedy przyjażń była ceniona ponad wszystko .

To, jak mocno w coś wierzysz, zależy tylko od Ciebie. Nie wiem czemu przenosisz odpowiedzialność za własne odczucia na zewnątrz. Czuj co chcesz, to Twoje emocje, nikt inny nie może ich zmienić.

Pozdrawiam
Source.

kleopatra2 

Imię: Marlena
Wysłany: 02-04-2008, 19:43   

hmm nie uznaje czegoś takiego jak przyjeaźń,ktos kiedys pięknie powiedział że nie ma przyjaciół ,są tylko znajome twarze i chyba coś w tym jest :559:
kiedyś myslałam że mam przyjaciółke prawdziwą,ale sie myliłam,nie potrafiła zrozumieć tego że zaczęłam spędzać duzo czasu z chlopakiem i to on był dla mnie najważniejszy,teraz jesteśmy w sumie ze sobą na cześć,ona ma swoje życie i swoje "przyjaciółki",z którymi ja sie niestety nie lubie,bardzo nie lubie,więc jej wybór :559:
a ja mam swoje życie i jestem szczęśliwa a jak chce sie wygadać to mam dobre kumpele,które mnie wysłuchają i wiem że nikomu tego nie wypaplają,ale nie moge nazwac ich przyjaciółkami :562: :P

Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Wysłany: 02-04-2008, 19:59   

ichigo napisał/a:
Oj , jak chciałbym , żeby wróciły tamte czasy młodości , wtedy przyjażń była ceniona ponad wszystko .

A bo to czlowiek inaczej sie na swiat zapatrywal. I poki zycie dorosle go nie otrzezwi to trwa w starych przekonaniach i oczekiwaniach.

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 02-04-2008, 21:10   

just_me napisał/a:
Czy sadzicie ze prawdziwa przyjazn przychodzi szybko, czy trzeba na nia pracowac?

Pracowac, ale saludzie z ktorymi dogadujemy sie lepiej i chwytamy nic porozumienia i przyjzni szybciej.

just_me napisał/a:
Czy mozna przyjaznic sie z dziesiecioma osobami czy tak naprawde tylko z jedna?

Z 10, 20, ile tylko czlowiek potrafi. 6mld ludzi na ziemi i tylko 1 przyjecial? To by bylo dziwne.

just_me napisał/a:
Co to jest tak naprawde przyjazn?

Jest to szczera wiez ktora laczy 2. osob, ale i nie tylko bo moga sie przyjaznic grupy w wtedy jest mowa o paczce przyjaciol. :)

http://www.myspace.com/r3dm0th
  Znak zodiaku: ryby

miyako 
Zasłużeni

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 03-04-2008, 08:12   

kleopatra2 napisał/a:
nie potrafiła zrozumieć tego że zaczęłam spędzać duzo czasu z chlopakiem i to on był dla mnie najważniejszy,teraz jesteśmy w sumie ze sobą na cześć
Spróbuj też ją zrozumieć. Zapewne czuła się odrzucona przez Ciebie, gdy byłyście wiernymi przyjaciółkami, a tu nagle wszystko się zmieniło.

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 03-04-2008, 08:47   

miyako napisał/a:
Zapewne czuła się odrzucona przez Ciebie, gdy byłyście wiernymi przyjaciółkami, a tu nagle wszystko się zmieniło.

Dokładnie, myślę, że poczuła się niepotrzebna. Zawsze trzymałyście się razem, dużo rozmawiałyście... a tu bum. Znalazłaś sobie chłopaka i nie poświęcałaś jej tyle czasu co wcześniej. Szkoda stracić przyjaciółkę przez taką sytuację.

Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Wysłany: 03-04-2008, 20:33   

Wymagamy od przyjaciol by czytali nam w myslach a samo nawet nie probujemy sie podobna rzecza odzwajemniac...

harlequin 
Moderator
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 03-04-2008, 20:35   

Cytat:
Wymagamy od przyjaciol by czytali nam w myslach a samo nawet nie probujemy sie podobna rzecza odzwajemniac...
Normalnie jakbyś mnie opisała. Nie mam cierpliwości, przynajmniej dla tej osoby, którą do niedawna nazywałam z przyzwyczajenia przyjaciółką.

Znak zodiaku: lew

Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Wysłany: 03-04-2008, 20:39   

Czasem nie tyle chodzi o cierpliwosc ile wyrozumialosc.

harlequin 
Moderator
vehement flame

Wysłany: 03-04-2008, 21:01   

A tam, ja nigdy nie miałam prawdziwej przyjaciółki, bo zawsze występowało zjawisko jakiejś chorej rywalizacji. Każda z nas uważała się za lepszą i na każdym kroku chciała to udowadniać.
Zresztą powiem szczerze... że gdy np. miałam doła i czułam potrzebę wygadania się przyjaciółce, prosiłam o radę, razem myślałyśmy na ten temat, to gdy wszystko się jakoś wyjaśniało i na powrót było dobrze, to ostatecznie żałowałam, że się tak uzewnętrzniłam. Cholera, lubię jednak pewne rzeczy zachowywać dla siebie.

Z drugiej strony łaknę tej intymności duchowej, czy umysłowej z inną osobą, dziewczyną, bo mam ją w sumie tylko z Jankiem, ale to chłop i nie dość, że sam niewiele rozumie z moich niektórych mniej lub bardziej głupich, małych problemów, to jeszcze sam je tworzy raz na jakiś czas i to właśnie wtedy ja potrzebuję się wygadać i czuć się silna czyjąś przyjaźnią.

Elektroniczna 
Przyjaciel

Wysłany: 04-04-2008, 12:37   

harlequin napisał/a:
Z drugiej strony łaknę tej intymności duchowej, czy umysłowej z inną osobą, dziewczyną, bo mam ją w sumie tylko z Jankiem, ale to chłop i nie dość, że sam niewiele rozumie z moich niektórych mniej lub bardziej głupich, małych problemów, to jeszcze sam je tworzy raz na jakiś czas i to właśnie wtedy ja potrzebuję się wygadać i czuć się silna czyjąś przyjaźnią.

Wybacz, że to napiszę, ale Ty w moim odczuciu nie potrzebujesz przyjaźni...albo pojmujemy to słowo obie zupełnie inaczej...z tego co tutaj napisałaś wynika jakbyś potrzebowała drugiej osoby...nazwijmy ją przyjacielem...w momencie gdy masz jakiś problem...nie widzę po tym co piszesz, żeby taki człowiek był Ci potrzebny gdy jest Ci w życiu dobrze...to taki element który dla mnie osobiście jest ważny jeśli chodzi o przyjaźń, a którego w tej Twojej wypowiedzi nie ma.
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
  Znak zodiaku: ryby

harlequin 
Moderator
vehement flame

Wysłany: 04-04-2008, 15:51   

Elektroniczna, nie, pewnie tak to zabrzmiało.
Chodzi o to, że przyjaciół poznajemy w biedzie, dlatego pisałam o problemach, ale intymność duchowa to coś na co dzień, zawsze.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu