Imię: Agnieszka
Wysłany: 12-03-2008, 21:00
Gabi napisał/a:
Znasz takie osoby?
Niestety nie.
Może faktycznie nie mam racji, bo mówię tylko o tym co się słyszy, albo gdzieś czyta.
Gabi napisał/a:
Nie potrafią pogodzić się z tym, że nie są tacy, jak większość czy z tym, że są nieakceptowani?
Raczej że są inni niż większość i niestety w Polsce niektórym nadal wpaja sie że to coś złego.
Gabi napisał/a:
Chcą się leczyć? Uważają, że to zaburzenie?
Takich przypadków jest na szczęście coraz mnie, bo pomału zmienia się podejście do tego. ale wyobraź sobie np taką osobę w małym miasteczku, albo wsi, gdzie wszyscy przykładnie chodzą do kościoła, a najwięcej do powiedzenia maja miejscowe plotkary i proboszcz, a do tego przy każdym pokazaniu czegoś na ten temat w telewizji słyszy zgorszone uwagi dziadka i oburzenie matki co si dzieje z tym światem.
Trzeba byc tolerancyjnym, ale uważam, ze homoseksualiści nie powinni brac ślubu. Teraz ktoś pozwoli wziaśc im ślub, a zaraz potem będą mogli adoptowac dizecko! Ciekawe czy dziecko będzie szczęśliwe, gdy inne dizeci będa miały jednego tatusia i jedną mamusie, a ono bedize miało dwóch tatusiów i dwie mamusie.
[ Dodano: 15-03-2008, 12:44 ]
Trzeba byc tolerancyjnym, ale uważam, ze homoseksualiści nie powinni brac ślubu. Teraz ktoś pozwoli wziaśc im ślub, a zaraz potem będą mogli adoptowac dizecko! Ciekawe czy dziecko będzie szczęśliwe, gdy inne dizeci będa miały jednego tatusia i jedną mamusie, a ono bedize miało dwóch tatusiów i dwie mamusie. A poza tym jest to wbrew nauce Koscioła, która mówi, ze małżeństwo jest to zwiazek jednej kobiety i jednego mężczyzny.
_________________ Jeszcze raz zabierz mnie do pierwszej łzy...
A poza tym jest to wbrew nauce Koscioła, która mówi, ze małżeństwo jest to zwiazek jednej kobiety i jednego mężczyzny.
Niestety, kościół pełno bzdur pieprzy ^^
Co do adopcji to jestem przeciwna. Dziecko powinno wychowywać się w pełnej rodzinie, takiej jak inne. Myślę, że dziecko, które wychowywałyby lesbijki byłoby "prostowane" na lesbijkę.
Teraz ktoś pozwoli wziaśc im ślub, a zaraz potem będą mogli adoptowac dizecko!
Najczestszy agrument przeciwnikow i homofobow [nie oskarzam Cie o nic wronka]
Drugim jest to, ze tolerancja homoseksualizmu bedzie prowadzila do tolerancji pedofilii, nekrofilii i innych zboczen...
Wysłany: 15-03-2008, 20:29
wronka napisał/a:
A poza tym jest to wbrew nauce Koscioła, która mówi, ze małżeństwo jest to zwiazek jednej kobiety i jednego mężczyzny.
Świat nie składa się z samych chrześcijan.
wronka napisał/a:
Ciekawe czy dziecko będzie szczęśliwe, gdy inne dizeci będa miały jednego tatusia i jedną mamusie, a ono bedize miało dwóch tatusiów i dwie mamusi
Gdyby istniała prawdziwa tolerancja, taka sytuacja nie byłaby dla dziecka ani dziwna ani krępująca.
Uważam, że śluby powinny być legalne ze względów prawnych. Pary homoseksualne powinny mieć możliwość dziedziczenia itp. Poza tym, należy pamiętać, że w razie np. wypadku powiadamia się rodzinę, rodzine w sensie prawnym.
Wysłany: 16-03-2008, 11:30
Mój tata mawia" jak chcą mieć dziecko to niech sobie zrobią" i się podśmiecha pod nosem.
Niestety, przy dziesiejszej tolerancji dla gejów i lesbijek adoptowane dziecko będzie nieszczęściwe.
_________________ "A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć".
Za ukochaną, przyszłą ojczyznę.
Szczerze mówiąc, do homoseksulistów nie mam żadnej urazy, nic mi nie zrobili i nie mam nic przeciwko nim - więc jestem raczej za nimi niż przeciw nim. Jeżeli są tacy którzy bardzo się kochają i chcą wziąć ślub - czemu nie. Ślub jest właśnie po to, by stworzyć nierozerwalną więź pomiędzy dwójką ludzi - a jeżeli ta dwójka ludzi jesteś tej samej płci, to już nie ma znaczenia - ważne jest uczucie. Tylko właśnie problem adopcji jest najgorszy... takie dzieci skazane by były wyśmiewywane i wciąż upokarzane...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum